Watch Dogs

• Креатор на темата Креатор на темата Velix
  • Време на започнување Време на започнување

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Локација
Валандово
Watch Dogs е open world action-adventure video game развиена од Ubisoft Montreal и објавена од страна на Ubisoft. Играта ќе биде официјално пуштена на 27 мај 2014 за Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One конзоли. Wii U верзијата ќе излезе подоцна.

Играта е поставена во изменета/измислена во Чикаго, Илиноис. Приказната на Single-player е раскажана преку Aiden Pearce, високо квалификуван хакер, кој може да се пробие во разни електронски системи, или да се добие контрола на информациите или да ги уништат таквите уреди целосно во одредени времиња.

Играта доби повеќе од 173 комбинирани награди и номинации за прикажаното на Е3 2012 и 2013 година, вклучувајќи три награди и четири номинации од Game Critics Awards.

Gameplay

Watch Dogs е видео игра во која играчите го контролираат ирско-американскиот Vigilant (нема конкретен превод мислам) Aiden Pearce кој може да се пробие во разни електронски уреди врзани со централниот оперативен систем на градот(CTOs), овозможувајќи различни методи на играчот, за да ги реши зададените задачи.

Wallpapers
448865.jpg

434329.jpg

388633.jpg

270066.jpg

270065.jpg

Епа кој има добар компјутер може да си ја игра слободно :). Еве ви што баш бара:
CPU
Minimum: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz or AMD Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz
RAM
Minimum: 6 GB
OS
Minimum: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) or Windows 8 (64 bit only)
Video Card
Minimum: GeForce GTX 460/ Radeon HD 5850/ Intel Iris Pro HD 5200
Sound Card
Minimum: Yes
CPU
Recommended: Core i7 3770 @ 3.5Ghz or AMD FX-8350 @ 4.0Ghz
RAM
Recommended: 8 GB
OS
Recommended: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) or Windows 8 (64 bit only)
Video Card
Recommended: GeForce GTX 560 Ti/ Radeon HD 7750
Sound Card
Recommended: Yes

Release date(s)

WW May 27, 2014
Wii U WW TBA

За зборовите кои се на англиски и искосани мислам дека нема посебен превод бидејќи текстот ми е преведуван. Ако има некоја грешка исправете ме. :)

Последно уредено:
Мислам дека играва бара исклучиво DirectX 11 графичка.
Ќе ја прими на секоја Д11 графичка, а на ниту една „помала“. Ова е претеризам со овие побарувања, исто како CoD Ghosts. Приморан си да купиш нова, за да играш. Си праат договори овие што ги создаваат игрите со производителите на графички, и ќе си лапаат пари после второспоменатите.
Можеш да имаш Nvidia GTX295, ама пак нема да можеш да ја играш затоа што оваа е Д10 иако е неколку пати помоќна од најслабата солидна Д11.

ПЦ верзијата им била водечка за WD. Таа ќе биде најјака визуелно, па новиве конзоли и на крај стариве, кај кои ќе биде ептен видлива разликата. Така изгледа на последното видео, кое најверојатно е од стариве конзоли.

Последно уредено:
Сакам да ја пробам, но нема да можам да ја играм, поради алчноста предизвикана од нивните побарувања. 64 верзија за windows разбирам, ама тоа со D11(мислам дека е минимумм) не го разбирам. Можеле да наместат опции за Д9 и Д11 сетинзи, како што е Макс Пејн 3, а веројатно и други игри излезени изминативе месеци. Графичка нова не купувам, бар не заслужува играва, иако изгледа прекрасно.

Ќе земам кога ќе биде најавена GTA V, а тоа би требало да биде у наредниве 20-30 денови, ако се точни шуш-бушкањата. Демек XBoxOne верзијата на играта го кочела евентуалното најавување на ПЦ верзијата.

п.с. Избришани off-topic деловите.

Последно уредено:
Ако некоја игра ме натера да земам нов компјутер, тоа ќе биде оваа.

Играва ќе биде ѕверска, едвај чекам да излезе, на компјутер нема шанси да ја играм, стар е 7 години, но на пс3 ќе биде уживанција:D

Кај мене нема шанси на PC. Треба еден ПС4 или ПС3 да си купам. Може некој да ми каже некаде во Македонија каде се продаваат ?

Заборави да кажеш дека верзијата за ПС3 и ПС4 ќе има 60 минутна ексклузивна содржина. :)

Иначе играва со душа ја чекам. Пуста мрза иначе одамна планирав тема да отворам :P

Добра ќе биде играва,цело лето ќе ја играм. :love:

Minimum : GTX 460
Recommended : HD 7750

:facepalm:

Добро неможеле ли по оптимизирана да ја направат бе?Треба секој 2 години нов компјутер да земам...[DOUBLEPOST=1395790300][/DOUBLEPOST]
Кај мене нема шанси на PC. Треба еден ПС4 или ПС3 да си купам. Може некој да ми каже некаде во Македонија каде се продаваат ?
Во Скопје на Рекорд имаш продавница,имаат и ПС4 донесено

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom