Велосипед возат само 1,4 отсто скопјани

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување
Нека направат велосипедски патеки, јас прв ќе го заменам автомобилот со велосипед како превозно средство за низ град.
Вака, да се шуњам на тротоари меѓу луѓе или на улици меѓу автомобили - не фала.

Нека направат велосипедски патеки, јас прв ќе го заменам автомобилот со велосипед како превозно средство за низ град.
Вака, да се шуњам на тротоари меѓу луѓе или на улици меѓу автомобили - не фала.
Во земја кај шо се градит неплански и си даваат тендери меѓусебе небарај ти велосипедски патеки(поголема е веројатноста да војувам против Јапонија, него да направат велосипедски патеки). Се знајт како се работит земи фрљи го асфалтот фрли ги бекатонките од страна завршена работа здипли ги парите бегај. Не дека нема велосипедски патеки но се ептен малце и се кратки си тераш точачето 500-600 метра(толку дозволила инфраструктурата) и после тоа се осеќаш ко да возиш во Палестина. Цела инфраструктура нечини, ај шо нечини и ние сме си такви ајвани шо немаме ни најмала сообраќајна култура(не сите, чест на исклучоци).

Затоа и само 20 пати во изминативе 3-4 години го имам изнесено велосипедот надвор...
Ако не сте биле, погледнете некое видео од Амстердам. Рај за велосипеди. Не само таму, во сите нормални земји е регулиран велосипедскиот сообраќај... Ама, да не си мечтаеме премногу... Кај нас е подвик да се реконструира автопат или да се направи уште една лента во должина од 500 метри.

Горда сум што го натерав сопругот, кога времето дозволува, на работа да иде со точак. На почетокот не сакаше, имаше одбивност ама после се сложи и тераше цело лето. Дури почна и да го преферира точакот.
Мене животна желба ми е точак да возам почесто. Во Струмица кога одам и до дуќан по леб одам со точак. Во Тетово бидејќи живеев во стан, точак не ни имав, не можев да го макнам по скали.

Пред 2-3 недели ке ме удреше една будала.типот беше паркиран,и пред нагло да тргне за да се приклуче на лента воопшто не ни погледна назад.среќа го видов коа влеваше у кола и имав претчувство дека ке тргне(ги знам шоферите тука какви се :D),па успорив малку и ко тргна будалата само нагло закочив.и тек тогаш и он закочи и погледна назад.

Иначе ја и на отворен пат возам точак,најако ми е на семафори негде ко си се престројувам со точак и овие со коли сите чудно ме гледаат :D.ми фали точачето шо го имав ко дете пошо со ретровизори беше за да глеам дал има коли зад мене без да се вртам :D:D:D

Срамота е да се вози велосипед , тоа само децата го прават. (би рекол народот).

Не само што малку луѓе возат , туку едно 50% (ако не повеќе) нити имаат велосипед.

Срамота е да се вози велосипед , тоа само децата го прават. (би рекол народот).

Не само што малку луѓе возат , туку едно 50% (ако не повеќе) нити имаат велосипед.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

1,4%
Ај 1 сте го пресметале,али како го пресметавте тоа ,4% мајке ви.
Ја викам возат 1,44% нека ме побие некој ако може.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom