Предлог за серии и кратки рецензии

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
1 епизода, за мене многу лоша
Дем, се надевав ќе биде добра само заради Katherine Moennig :love:
Освен ако некој друг не пише нешто позитивно, нема да си трошам време....

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Брат фала на предлогот но се одлучив да гледам Star Trek
Е сега бидејќи има премногу материјал и гледачкиот распоред е хаос дали го направив правилниот избор почнувајќи со The next generation ?
Јас почнав со TNG, сега ги гледам Voyager (набрзинка да ги изгледам зашто ги имам гледано на тв ама сега сакав редоследно) и после следни на план ми се DS9.
Искрено многу добар избор, имаш 7 сезони и ќе се изнагледаш, а предноста е тоа што нема да мора да чекаш да излезе нова сезона :D.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Незнам зошто никој не ја спомнал серијава досега?!?
Може малце е бавна на почеток али потоа чичко Џосс си го праи своето, и нели Фокс не е Фокс ако не ги прекине најдобрите серии, али у секој случај вреди да се гледа. Ит 'с брилиант (y)

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Малку паузирам од серии, имаше еден период кај што гледав се што ќе ми дојде под рака,се навлеков ептен сите сериомани знаат за што зборувам, ептен се заразни серииве (замисли дека меѓудругото изгледав 7 сезони од Криминал Мајндс па измери ми го паметот):eek:
Како и да е, сакам да дадам предлог за две серии на кои моментално се ограничив ( а во меѓувреме тепам филмчиња нали (y)

1. Scandal http://www.imdb.com/title/tt1837576/?ref_=nv_sr_1
Имајќи во предвид дека е дело на Шонда Рајмс=генијалност имам само пофални зборови за серијава. Истоименава е од жанр драма-трилер и раскажува за Оливија Поуп и нејзиниот тим на т.н. гладијатори кои се бават со проблем солвинг т.е. они се професионални решавачи на проблеми - you've got problem call Saul или во случајов Оливија кои работат само со јаки ѕверки меѓу кои и за Белата Куќа, т.е. за Претседателот на Америка (се е фиктивно нели) и многу интриги, љубов, проблеми, пари и како то све даље иде. Препорака од мене мислам дека нема да зажалите доколку ја погледнете, има 2-3 сезони излезено снимаат уште , така да ... :pipi:

2. Suits http://www.imdb.com/title/tt1632701/?ref_=nv_sr_1
Верувам дека многумина од вас ја знаат серијава или имаат фатено по некоја епизода, како и да е,серијава е топ, многу поучна како за англискиот јазик и тој судски вокабулар, така и за финти за снаоѓање општо во животот. Се работи за адвокатска фирма и истиве решаваат случаеви,но многу малку време од дејствието се одвива во судница, не е класичен адвокатски филм, туку повеќе интриги меѓу нив, лични проблеми, но интересна и заразна те влече да ја глеаш. :D

Уживајте.

Член од
4 март 2014
Мислења
137
Поени од реакции
52
Da se priklucam i jas na temata da ja obnoveme malku, gledam dosta serii momentalno a i imam mnogu izgledano. Pa da napravam edno kratko rezime od toa kako i koja serija mi ostavila najmogu impresii moze na nekoj ke pomognam vo izborot.
Za pocetok toa sto go imam izgledano i zavrseno kako serija:

Prison Break: Odlicna serija pomegu najdobrite sto sum gi gledal samo zalno stoa kratko trae samo 4 sezoni. Ako nekoj ja nema gledano a mislam deka nema takov neka ja ozbilno pogleda dobra serija ispolneta so se sto moze da ima edna serija.
Lost: Prvite 2-3 sezoni mi bea odlicni i ocekuvav da gledam edna dobra i neizvesna serija no od 4sezona pa nataka bese se sranje za nikade ne mi ostavi nikakvi impresii i do krajot ja gledav radi reda i si vikav uste li sezoni ke pravat celo vreme bese vrtenje vo mesto kako ovie turskite serii sto gi davat na tv :D.
Heroes: Dobra Si-FI serija koj e po toj zarn ke ja razbere serijata koj negleda naucno fantasticni filmovi ke misle deka celo vreme e sranje i deka ne se znae koj e sto vo serijata no za mene bese dobra ne odlicna no sepak dobra 4 sezoni imate za gledanje.
Fringe: Nesto najdobro sto sum gledal od toj zarn Si-Fi . Olivia,Peter i Dr.Walter Bishop ke ve ostavat bez zdiv sekoja naredna epizoda perfektni 5 sezoni za gledanje i dobri tematski epizodi i odlicen kraj na serijata.
Dexter: Ova e serija od koja sto mnogu ocekuvav gledajkigi prvite 3 sezoni bez prestan ocekuvav se podobro i podobro no ne bese taka se sluci sprotivnoto pocna serija od sezona vo sezona da odi se posporo i se po dosadno a posebno poslednata sezona ja gledav so dosada a za krajot na serija ic da ne zborime na se izgledase samo na eden dobar kraj od serija so 8 sezoni
Spartacus: Odlicna istoriska serija ispolneta so mnogu krv,borba i sex preporacuvam na sekogo koj gleda vakov zarn na serii istoriski napraven malku so dosta moderni efekti no seto zaedno e edno odlicno dozivuvanje 4 sezoni ispolneti so krv i dosta socen sex :)
24: Mislam deka ovdeka sto i da kazam ke bide zaludno Najdobro sto sum gledal od vakov tip na akcioni serii Jack Bauer ke ve vodi nis dobri 8 sezoni koji se dosta isprepleteni i sekoja epizoda e dobar i polna so akcija a gi ima po 24vo edna sezona daka da dosta materijal za gledanje sekoj sto ja gledal so netrpenie go ocekuva nejziniot nov star pocetok 24:Live Another Day

Sega da kazeme sto momentalno gledam:

Game of Thrones: NAJDOBROTO na HBO mislam deka nema covek sto ne ja gleda ovaa serija na zemjinata topka 3 Odlicni sezoni se ceka sega 4ta so netrpenie 6 April e zakazan pocetokot na ovaa sezona.
The Walking Dead: Dobra zamislena serija od AMC odlicna tema zombi koja nikogas ne e dosadna odlicna akterska ekipa mislam deka Rick i Daryl se omileni akteri na sekoj od ovaa uzbudliva horror drama.Savrsuva 4 sezona uste samo 1 epizoda i e najavena veke 5 sezona.
Grimm: Ja pocnav onaka na zezanje kolku ajde da se ima nesto za gledanje i sea mi edna od omilenite ima nekoja dobra fizika ovaa serija sto me vnese vo nea i ja gledam nedelno izleva po edna epizoda dobra Si-Fi horror serija vo koja nick,hank i ostanatiot del od ekipata se borat protiv protiv "Weseni-te" kako sto se narekuvaat lugeto sto go menuvaat svojot lik i oblik vo ovaa serija.
Breaking Bad: Ja gledam na preporaka na eden drugar bidejki e zavrsena i gi simnav site 5 sezoni si gi gledam sega i se vooduseviv koga ja gledav za prv pat odlicno smislena serija i neverojatni 2 glavni lika koj se obiduvaat da stanat kriminalci Walter White koj e zakon vo serijata i od koj ke se smeete do so solzi i negoviot partner bivsi negov student po hemija Jesse Pinkman so koj ke proizveduvaat crystal meth. Odlicno i prijatno za gledanje.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.860
Поени од реакции
2.762
Препорака за некоја комедија?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ајде предложете некоја серија .... барам серија која е искочена во целост - неможам да чекам допрва да излагаат сезони...

до сега изгледани ми се -

the walking dead
the 4400
spartacus
heroes
fringe
merlin
prison break

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.117
Поени од реакции
37.598
ајде предложете некоја серија .... барам серија која е искочена во целост - неможам да чекам допрва да излагаат сезони...

до сега изгледани ми се -

the walking dead
the 4400
spartacus
heroes
fringe
merlin
prison break
Lost, секако!

Kajgana Shop

На врв Bottom