Da se priklucam i jas na temata da ja obnoveme malku, gledam dosta serii momentalno a i imam mnogu izgledano. Pa da napravam edno kratko rezime od toa kako i koja serija mi ostavila najmogu impresii moze na nekoj ke pomognam vo izborot.
Za pocetok toa sto go imam izgledano i zavrseno kako serija:
Prison Break: Odlicna serija pomegu najdobrite sto sum gi gledal samo zalno stoa kratko trae samo 4 sezoni. Ako nekoj ja nema gledano a mislam deka nema takov neka ja ozbilno pogleda dobra serija ispolneta so se sto moze da ima edna serija.
Lost: Prvite 2-3 sezoni mi bea odlicni i ocekuvav da gledam edna dobra i neizvesna serija no od 4sezona pa nataka bese se sranje za nikade ne mi ostavi nikakvi impresii i do krajot ja gledav radi reda i si vikav uste li sezoni ke pravat celo vreme bese vrtenje vo mesto kako ovie turskite serii sto gi davat na tv
.
Heroes: Dobra Si-FI serija koj e po toj zarn ke ja razbere serijata koj negleda naucno fantasticni filmovi ke misle deka celo vreme e sranje i deka ne se znae koj e sto vo serijata no za mene bese dobra ne odlicna no sepak dobra 4 sezoni imate za gledanje.
Fringe: Nesto najdobro sto sum gledal od toj zarn Si-Fi . Olivia,Peter i Dr.Walter Bishop ke ve ostavat bez zdiv sekoja naredna epizoda perfektni 5 sezoni za gledanje i dobri tematski epizodi i odlicen kraj na serijata.
Dexter: Ova e serija od koja sto mnogu ocekuvav gledajkigi prvite 3 sezoni bez prestan ocekuvav se podobro i podobro no ne bese taka se sluci sprotivnoto pocna serija od sezona vo sezona da odi se posporo i se po dosadno a posebno poslednata sezona ja gledav so dosada a za krajot na serija ic da ne zborime na se izgledase samo na eden dobar kraj od serija so 8 sezoni
Spartacus: Odlicna istoriska serija ispolneta so mnogu krv,borba i sex preporacuvam na sekogo koj gleda vakov zarn na serii istoriski napraven malku so dosta moderni efekti no seto zaedno e edno odlicno dozivuvanje 4 sezoni ispolneti so krv i dosta socen sex
24: Mislam deka ovdeka sto i da kazam ke bide zaludno Najdobro sto sum gledal od vakov tip na akcioni serii Jack Bauer ke ve vodi nis dobri 8 sezoni koji se dosta isprepleteni i sekoja epizoda e dobar i polna so akcija a gi ima po 24vo edna sezona daka da dosta materijal za gledanje sekoj sto ja gledal so netrpenie go ocekuva nejziniot nov star pocetok
24:Live Another Day
Sega da kazeme sto momentalno gledam:
Game of Thrones: NAJDOBROTO na HBO mislam deka nema covek sto ne ja gleda ovaa serija na zemjinata topka 3 Odlicni sezoni se ceka sega 4ta so netrpenie 6 April e zakazan pocetokot na ovaa sezona.
The Walking Dead: Dobra zamislena serija od AMC odlicna tema zombi koja nikogas ne e dosadna odlicna akterska ekipa mislam deka Rick i Daryl se omileni akteri na sekoj od ovaa uzbudliva horror drama.Savrsuva 4 sezona uste samo 1 epizoda i e najavena veke 5 sezona.
Grimm: Ja pocnav onaka na zezanje kolku ajde da se ima nesto za gledanje i sea mi edna od omilenite ima nekoja dobra fizika ovaa serija sto me vnese vo nea i ja gledam nedelno izleva po edna epizoda dobra Si-Fi horror serija vo koja nick,hank i ostanatiot del od ekipata se borat protiv protiv "Weseni-te" kako sto se narekuvaat lugeto sto go menuvaat svojot lik i oblik vo ovaa serija.
Breaking Bad: Ja gledam na preporaka na eden drugar bidejki e zavrsena i gi simnav site 5 sezoni si gi gledam sega i se vooduseviv koga ja gledav za prv pat odlicno smislena serija i neverojatni 2 glavni lika koj se obiduvaat da stanat kriminalci Walter White koj e zakon vo serijata i od koj ke se smeete do so solzi i negoviot partner bivsi negov student po hemija Jesse Pinkman so koj ke proizveduvaat crystal meth. Odlicno i prijatno za gledanje.