Дивајдер?E de kazi na koj ti licam? Barem na private?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дивајдер?E de kazi na koj ti licam? Barem na private?
Jok, imav drug nick pred edno 10na godini...mada i jas ne se sekavam koj bese.Дивајдер?
Jас не се ни обидев да споредувам стандард.
Едноставно, прочитај тоа писмо од линкот, замени Хрват, Хрватска со Македонец, Македонија и добиваш слика за состојбите кај нас.
Се жали дека партиите си играт со човечки судбини, исто е и кај нас.
Се жали дека инспекции го уништиле, исто е и кај нас.
Која е разликата?
Тежок трол е петко, има ист стил на пишување ко еден друг јузер али нејќам сеа да му го расипам филмот кој е и што е.
Tocno e, kade sto gazela komunisticka cizma sekade e isto, kraluva javniot sektor i drzavnite monopolisti i nikoj nejke da raboti, site studiraat za posle da lezat i da zimaat plata.Според Хрватот кој отишол таму некаде во некоја европска држава, Хрватска = Македонија?
Ако не се лажам Санадер и нашиот имаат буквално иста политика. Санадер е во затвор.
Ќе провериме.
Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Не се само парите тие што го прават животот квалитетен во една земја. Комбинации од многу фактори се во игра: квалитетно здравство, квалитетен систем на образование, социјална заштита, владеење на правото, ниска корупција, сигурност, добра инфраструктура и комуникација со светот, вреднување на трудот, можности за напредок во кариера, доквалификации, преквалификации, културен живот, забава итн...Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Tocno e, kade sto gazela komunisticka cizma sekade e isto, kraluva javniot sektor i drzavnite monopolisti i nikoj nejke da raboti, site studiraat za posle da lezat i da zimaat plata.
Tie so se snasle i tamu lezat i zimaat ubava plata imaat i moj blagoslov. Znaci samo ako se lezi i se zima uba plata. Taka moze. Se jade nekako.
![]()
ако овде работат работа за по 500 еур, значи се високообразовани стручни лица, тогаш за истата работа замисли колку ќе земаат во странство ...[DOUBLEPOST=1395670906][/DOUBLEPOST]Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
и ја ...Зависи што ќе работат двајцата во странство т.е зависи од платата,а и зависи што подразбираш под квалитет на живот,мислам дека ова е индивидуално.
Ја лично при такви услови у мк,не би заминал у странство.
Ako e so faks po opstestveni nauki(80-90% od nasive segasni i idni diplomanti se ovakvi) i ovde si lezi i gree drzavna foteljicka vo stranstvo istiot ke zarabotue tacno 0e mesecno.[DOUBLEPOST=1395671090][/DOUBLEPOST]ако овде работат работа за по 500 еур, значи се високообразовани стручни лица, тогаш за истата работа замисли колку ќе земаат во странство ...
Ne bre, ja sum Makedonce, mentalitetot e gore dole ist kaj site, lezi lebo da te jadam.Znaci valvi ti si komunist ama bez fakultet!
Морее не го доби одговорот што го сакаше?Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Финансискиот аспект на животот меѓу Македонија и Запад дури е смешно да се споредува.Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ?![]()
Nekoj tendergija garant ti se smee na napisanovo.Финансискиот аспект на животот меѓу Македонија и Запад дури е смешно да се споредува.