Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Jас не се ни обидев да споредувам стандард.
Едноставно, прочитај тоа писмо од линкот, замени Хрват, Хрватска со Македонец, Македонија и добиваш слика за состојбите кај нас.
Се жали дека партиите си играт со човечки судбини, исто е и кај нас.
Се жали дека инспекции го уништиле, исто е и кај нас.
Која е разликата?

Ако не се лажам Санадер и нашиот имаат буквално иста политика. Санадер е во затвор.

Тежок трол е петко, има ист стил на пишување ко еден друг јузер али нејќам сеа да му го расипам филмот кој е и што е.

Ќе провериме.

Според Хрватот кој отишол таму некаде во некоја европска држава, Хрватска = Македонија?
Tocno e, kade sto gazela komunisticka cizma sekade e isto, kraluva javniot sektor i drzavnite monopolisti i nikoj nejke da raboti, site studiraat za posle da lezat i da zimaat plata.

Да не си го преселил хрватон биснисот во Македонија, пошто тука најдобро ги третираат странските инвеститори?[DOUBLEPOST=1395650398][/DOUBLEPOST]
Ако не се лажам Санадер и нашиот имаат буквално иста политика. Санадер е во затвор.

Ќе провериме.

Санадер е во затвор поради една приватизација при која зел мито, не поради неговата политика.

Нашиов нема никаква врска со приватизацијата кај нас која се вршеше во периодот 1993-1997 година и се испумпаа 5 милијарди долари.

Ти вака како непартиска и неутрална женичка, ме зачудува како може вакви работи да превидиш :pos:

Последно уредено:
Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ? :)

Се извинувам што упаѓам ко падобранец во сред дебатава, ама сакам да ги прашам нешто тие што веќе се иселиле од тука, за една споредба да ми кажат. Дали е точно дека во Македонија и со солидни примања ( под солидни примања мислам на двајца партнери со по плата од 500 евра, стан и кола) нема да го имаат тој квалитет на живот како на запад ? :)

@valvoline и @BlackFriday не одговарајте.

Зависи што ќе работат двајцата во странство т.е зависи од платата,а и зависи што подразбираш под квалитет на живот,мислам дека ова е индивидуално.
Ја лично при такви услови у мк,не би заминал у странство.

Не се само парите тие што го прават животот квалитетен во една земја. Комбинации од многу фактори се во игра: квалитетно здравство, квалитетен систем на образование, социјална заштита, владеење на правото, ниска корупција, сигурност, добра инфраструктура и комуникација со светот, вреднување на трудот, можности за напредок во кариера, доквалификации, преквалификации, културен живот, забава итн...
Спореди ги овие работи со Македонија и со земји како Германија, Холандија, Канада, Австралија, Австрија... да не набројувам, знаеш за кои земји станува збор. Тогаш самиот ќе знаеш дали со 1000 евра примања во Македонија е исто како на запад.

ако овде работат работа за по 500 еур, значи се високообразовани стручни лица, тогаш за истата работа замисли колку ќе земаат во странство ...[DOUBLEPOST=1395670906][/DOUBLEPOST]
Зависи што ќе работат двајцата во странство т.е зависи од платата,а и зависи што подразбираш под квалитет на живот,мислам дека ова е индивидуално.
Ја лично при такви услови у мк,не би заминал у странство.
и ја ...

Последно уредено:
ако овде работат работа за по 500 еур, значи се високообразовани стручни лица, тогаш за истата работа замисли колку ќе земаат во странство ...
Ako e so faks po opstestveni nauki(80-90% od nasive segasni i idni diplomanti se ovakvi) i ovde si lezi i gree drzavna foteljicka vo stranstvo istiot ke zarabotue tacno 0e mesecno.[DOUBLEPOST=1395671090][/DOUBLEPOST]
Znaci valvi ti si komunist ama bez fakultet!
Ne bre, ja sum Makedonce, mentalitetot e gore dole ist kaj site, lezi lebo da te jadam.
:pos:

Морее не го доби одговорот што го сакаше?

Финансискиот аспект на животот меѓу Македонија и Запад дури е смешно да се споредува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom