Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Доларот и нафтата, ко џокер у покер...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
"They said the situation in Kosovo is unique because it caused so many casualties, is this a legal cause to declare independence?!" - Putin
Mmm, ne, verojatno atomska trebase za Albancite vo Kosovo za situacijata da stane seriozna, koj gi ebe 1 milion proterani i iljadi zrtvi.
Самите си ги предизвикавте жртвите,борбите за права и независност ги барате со убиства и терористички акции и после се чудите зашто ескалирала ситуацијата.
Скроз исти ситуации нема да најдеш нигде на светот,али и 2та случаи заедничко е што им е одземено територија на суверени држави иако ОН гарантира целовитост на територијата.Другово кој како сака може да го толкува;)
Со разлика што Украина нема да се осмели да си ја бара територијата назад,а србите при првата прилика или вртење на тркалото ќе ви наплатат.Толку крв имате пролеано последниве години вајда јасно ви е дека кад тад тоа се враќа:icon_mrgr:

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Мислиш само Србите ќе им наплатат ?

Последно уредено од модератор:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Truce Ends, Ukraine Troops Withdraw From Crimea

The truce between Russian and Ukrainian Defense Ministries expired today, and so did Russia’s promise not to take action against Ukrainian soldiers on Crimean soil, which after the annexation is now officially Russian soil as well.

There was no rush to battle, however, as Ukrainian troops by and large followed orders, packing their bags and withdrawing back into the Ukraine, taking their families with them.

Not everyone is on the way out, however, as many of the troops at Belbek Air Base remain at their posts, carrying visibly unloaded weapons. They claimed radio silence, with no formal orders from Kiev on whether or not to withdraw, and are waiting to be taken over officially by the Russian military so they can leave.

How many troops this pullout will involve is unclear, as military analysts say Ukraine had 8,000 to 10,000 troops in the Crimea, while Ukraine’s Defense Ministry claims over 20,000 deployed there. Of that number, at least some have defected to the Russian side, primarily those who lived in Crimea to begin with, and Russia has been courting such defections with a much higher rate of pay and better benefits than Ukraine’s own military offers.

Chudna nekoja invazija. A imalo nekade 10-15000 Ukrainski vojnici. Si napra'ija muabet so agresorot se spakuvaa nate-nane, golem broj se prefrlija da sluzhat za Ruskata armija, pogolema plata, penzija....i dosvidanja,,

Obama se izjasni deka nema namera voeno da se mesha vo Ukraina, Rusija se drzhi na zborot i nema namera da prakja vojska, a Mak Kejn urla da se vooruzhuva Ukraina, odnosno USA voeno da se angazhira...Shto za nego bi znachelo bajagi profit i bajagi zhrtvi.

B

Borg_Drone

Гостин
Хормони, смена на време, други приоритети, не знам искрено на што да ги припишам погорниве бесмислици. Кога сакаш пишувај си, што сакаш мисли си и терај си инает, ако нешто не ти се свиѓа што си прочитал продужи даље и не се врти. На ништо не личи вака да ми се обраќаш.

Најнова вест од Брисел!ЕУ одлучи да не му испраќа велигденска честитка на Путин. Европските лидери машки застанаа зад оваа строга санкција, со која се убедени ќе го уништи психички диктаторот.
Ти вака факултетски образован човек а уште пишуваш детски саркастични пораки, немој вака, имав поголемо мислење за тебе, ти како модератор и образован човек треба да се трудиш да ја кренеш дискусијата на едно повисоко ниво, а ти да си бил зависен уште од пишување детски пораки.Со кого јас сум ти водел дебата.Немој со вакви маалски финти....

Krim-Krise: OSZE schickt 100 Beobachter in die Ukraine

http://www.spiegel.de/politik/ausland/krim-krise-osze-entsendet-100-beobachter-in-die-ukraine-a-960130.html

Добро е сепак што испратија набљудувачи во Украина.

[DOUBLEPOST=1395465357][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos:

Воведена е санкција само кон една Банка и тоа ’РОСИЈА’ која е дури 13та по големина во Русија.
Ај те молам кажи која испорака на технологија е откажана за Русија и која технологија ја купува Русија од ЕУ?

Русија има нарачано само 2 носачи и хелихоптери од Франција, но истите тие беа планирани да се доработат и бидат опремени со РУСКА воена технологија и муниција во Санкт Петерзбург.

Најзависни од рускиот гас се Германија, Австрија, Маџарска, Романија, Хрватска, Словенија и Балтичките земји.
Путин така тврди, но што всушност се крие подзади оваа банка:

Die Aktion zielte auf das finanzielle Herz des Putin-Clans. Als dieses Herz gilt vor allem die Bank Rossija. Auf den ersten Blick scheint sie wenig bedeutend: In der Rangliste der größten Banken des Landes nimmt sie gerade mal den 15. Platz ein. Doch Rossija ist in Wahrheit deutlich mächtiger. Das Finanzinstitut ist eine der Keimzellen der "Kreml AG". Eines Systems, das sich dadurch auszeichnet, dass Putins Vertraute Schlüsselpositionen in Wirtschaft und Medien kontrollieren.
Оваа банка е срцето на неговиот клан.Барем така се тврди на Западот.На прв поглед дури и тврдат дека таа изгледа и многу малку значајна.Таа е сепак на место број петнаесет.Преку неа ги контролираат медиумите во земјата.
Јас ти напишав кои, и не, не се градат тие носачи само со руска технологија.Тука Русија е зависна и од Западот во тој поглед.
Германија не е најмногу зависна, зависна е, но не е најмногу.Набројав кои земји се најмногу зависни и кои најмногу ќе страдаат.

Последно уредено од модератор:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Излезе едно одлично видео на ЈуТјуб кое прикажува кој стрелал кон кого и какви им биле позициите. Ова е реакција на користењето на фрагменти од западните медиуми кои конструираат слики и ситуации без притоа да ги прикажуваат фактите и другата страна.

1. Координаторот на милитантите цело време преку разглас им дава упатства каде треба да се разместат трупите и неколку пати повторува на своите: “Не стрелајте во грб на нашите, бидете внимателни“ додека една нивна група се одвојува и оди напред кон позициите на Беркут кои не се вооружени.
2. Покажани се позициите на овие милитанти и нивните вооружени припадници наспроти позициите на Беркут.
3. Повлекувањето на Беркут од своите позиции се должи на стрелањето кон нив и гранатите, се гледаат големи жртви, влечат свои колеги..
4. Потоа пристигнуваат на помош специјалците(црни униформи со жолти ленти) кои почнуваат да ги одбиваат овие напади со стрелање исклучиво кон вооружените милитанти - покажани се кадри како ги ловат избраните милитанти кои притоа се кријат во групи на други невооружени луѓе и пукаат
5. Група на вооружени милитанти се сокрива во Хотелот Украина и јасно се слуша нивниот разговор и паника дека бегаат од полицијата, дел од нив се кријат по собите од хотелот, влегуваат и во една соба каде има западни репортери кои успеваат да ги снимат додека овие продолжуваат да стрелаат врз полицијата
6. Се прикажуваат и кадри со други вооружени милитанти кои трчаат со оружјето на нови позиции, се слушаат коментари од другите учесници на демонстрациите “Овој има оружје, да се тргнеме од овде зашто сега ќе почнаат да стрелаат по него“ - што јасно укажува дека сите биле свесни дека специјалците (оние со жолти ленти на рацете, во полициски црни униформи) возвраќале оган само кон оние демонстранти кои пукале кон нив.
7. После повторно се слуша Координаторот на екстремистите како на разглас неколку пати повикува “да дојдат околу 400 милитанти на локацијата кај палатата Октомвриска“ спроти хотелот Украина.
8. Прикажан е разговор со Вадим Колесниченко кој кажува како припадниците на Беркут го преколнувале зошто власта не сака да им даде оружје, дека имаат толку и толку убиени и дека безмилосно се стрела врз нив од страна на снајперисти. Овие Беркути немале ниту заштитни елеци!
Истите овие снајпери после стрелале врз своите, за да предизвикаат конфликт.

Ѕирнете го видеото пред да го симнат од нет:
https://www.youtube.com/watch?v=xonycTvzbeU

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.441
Покрај сите ебења кои НАТО ни ги прави, ако сега нашиве се приклучат кон ЦГ и Алб, во санкциите, тогаш може комотно место лав за партиски грб да стаат амеба (или ружа врз жута звезда, сеедно).

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Покрај сите ебења кои НАТО ни ги прави, ако сега нашиве се приклучат кон ЦГ и Алб, во санкциите, тогаш може комотно место лав за партиски грб да стаат амеба (или ружа врз жута звезда, сеедно).
За какви санкции зборуваш, демек ние да ги санкционираме Русите????? wtf не ми е јасно кои санкции од ЦГ и Албанија...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.441
За какви санкции зборуваш, демек ние да ги санкционираме Русите????? wtf не ми е јасно кои санкции од ЦГ и Албанија...
Па не треба да си политички аналитичар, за да ја сфатиш поентата на санкциите на земји како Албанија и Црна Гора (се кладам и Македонија, набрзо).

А

Атомската мравка

Гостин

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Страната на Македонија е јасна, малите земји играат улога како ЦГ и Албанија со цел умилкување кон САД и побрзо да ја примат во ЕУ/НАТО. Албанија тоа мора да го направи затоа што е во НАТО и чека да ја примат во ЕУ. Но, за мене најдобро е да не се прави ништо, ионака сме мала земја ќе не распрачат со еден Миг или Локид Мартин. Поздрав.

Член од
20 март 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
Влегоа ли про-руските трупи внатре ? Оти гледам големи групи се шетаат а сега дојде и брза помош, наверојатно пак има некој инцидент.
Ке влезат како и да е , пушти видеоно ке видиш веќе отворена е капијата а рускинте сили опуштени си се

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Влегоа ли про-руските трупи внатре ? Оти гледам големи групи се шетаат а сега дојде и брза помош, наверојатно пак има некој инцидент.
Не беа внатре до пред 10 минути. Портата беше затворена. Не видов како ја отворија, дали за брзата помош или Русите ја пробија со првото возило.

Kajgana Shop

На врв Bottom