UEFA Лига на шампиони 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За тебе може посрана ама за интерашиве таа беше најбољи сезона ever и кај ве помочаа па уште и праите муабет за тоа.
Самуел е институција за Пике коа сме кај муабетов ама ќе ве остаам да се докарате :D
Кажа Гомез погоре како стојат работите со најголемиот дел од дефанзифците во тимови кои играат стрикно напаѓачки фудбал. Затоа после Снајдер и Милито во средината и нападот најјака алка им беше Пандев. Поентата ми е по три години играње мизерен фудбал тука става арогнатни гифови, да не му се тоа ѕунѕурите во потпис ќе помислиш Баварец е :D

Коментариве се...мислиш магистрирале на тема лига на шампиони, се некои експерти :pos:

interesno od 2008 vo sekoe finale igrale Bayern ili pa mutd 3 pati Bayern isto tolku i mutd po edno osvoeno,dobro bi bilo vaka da si prodolzi a koi bi trebelo pak do finale toa se znae:P

2008 : man UNITED v chelsea.
2009 : man UNITED v barcelona.
2010 : Bayern MUNICH v inter.
2011 : man UNITED v barcelona.
2012 : Bayern MUNICH v chelsea.
2013 : Bayern MUNICH v dortmund.

А оти Минхен и Јунајтед ти се со големи? :D

Муабетот дека Интер не биле толку јаки таа сезона не е за дебатирање.....

Дефанизвно долго време мислам нема да се собере таков колектив на копачишта што ораа по теренот,па и до помошниот терен ораа кога ќе го изораа главниот....
Кога таа Барса на Пеп со Меси распукан ко палестинец и Чави и Иниеста у зенитот не успеаа да најдат решение за таа одбрана ондак нема што да се збори..

И не беше класична дефанзивна тактика,играа со многу брза транзиција во напад само што против таа Барса едноставно немаш друго решение освен ако немаш средина која игра со посед а Интер не играше со посед.

Руни е страшно напаѓачиште кое моментално е жртва на тактиката односно недостатокот на соодветен играч од средината кој ќе може да ја носи играта па затоа Руни мора...Тоа ти е кога во послаба екипа,јакиот бек мора да игра крило во недостаток на поасално крило...на пример ко што Коентрао играше у Бенфика одредено време.

Јас стојам на мислењето за Пике, дали Данте и Боатенг се прва класа штопери? Не ! Вистинските дефанзивци доаѓаат до израз у тимови кои играат подефанзивно. И Баерн и Барселона играат висок пресинг и висока одбрана и тоа Данте, Боатенг и Пике се најдобри. Кога одбраната на противничките тимови неможат нормално да ја изнесат топката одма ја пуцаат напред, тука Данте и Боатенг, се залепени до напаѓачите и одма топката се враќа у посед. За Пеп у Барса и Баерн е битно дефанзивците да знаат со топка да играат, и никогаш да не паничат кога ќе ги притиснат. :) Кога Баерн и Барса се под притисок, а тоа ретко се дешава, дефанзивците незнаат главата кај им е.

Затоа на тренинг вежбаат одбрана и на два гола.....:D

Глеј,за тактика како таа на Барса или оваа сега на Баерн е клучна средината а не дефанзивците...

Заради тоа што се напаѓа длабоко на противничката средина,по дифолт секоја изгубена топка може да значи ситуација-спуштени панаталони,неможеш ни напред ни назад..

Клучот е во навремениот пресинг на играчите од средината и бековите кога ќе ја изгубат топката....

Ако противникот успее така брзо да изреагира и да ја префрли топката брзо по крилата у контра напад ондак сигурно централните дефанзивци ќе бидат надјачани и ќе мора глава да спасуваат...У таква ситуација ни Малдини не те спасува а не Данте и Боатенг.

Е сеа у пракса,полесно е да го кажеш тоа него ли да го направиш.

Другар овие муабети можиш да му ги прајш на деца што врска немаат од фудбал или пак оние што го мразат Јунајтед и што не го гледаат воопшто.Руни ама апсолутно никогаш не ме убедил дека е некоја класа фудбалер или пак дека ги заслужува тие огромни пари што ги зема бидејќи освен што трча и покрива нема некоја продуктивеност во нападот како што треба да има за тој статус што го содржи...јас не реков дека е лош играч туку не е класа како што го прајш.
Јас појма сум немал?..цел живот гледам и следам фудбал и знам колку Руни има направено за Јунајтед..но пак ќе напоменам, за онаа огромна плата што ја зема треба да биди Меси и да постигнува по 50 гола и по 20 асистенции годишно..а тој еден натпревар игра, еден не игра и плус кога игра нема што да прикажи на теренот бидејќи нема некаков фудбалски квалитет и генијалност..

Балето е напаст за противничката одбрана и незадржлив играч со експлозивен шут и брзина..и сега ти ми тврдиш дека Руни е подобар од Балето?:pos::pos:..за достигнувањата што ги има досега секоја чест но како квалитет апсолутно Руни е под Суарез,Бале, Ибрахимович, Агуеро....и ти самиот го знајш тоа не знам зошто дотолку одрекуваш..

Иначе не ги мразам Јунајтед уживај

Со сета почит, ја мислам дека ти немаш поима што збориш.

Како бе Руни немал фудбалски квалитет и интелигенција, не заебавајте. Еве мене што не ми е нешто најомилен поради одредени причини не го негирам тоа. Кај него друго е проблемот, од главата си пати, лесно потпаѓа под притисок, ако му се разболе дваеста тетка од триести братучед ќе се изгуби утредента на терен, лесно можеш да го испровоцираш... Тоа сфаќам да го дебатирате ама дека немал квалитети е смешно.

@Џони Вајсмилер

А со Пелисие и Ди Натале како стои Руни? :icon_lol:

Со овие двајца не си можи..ама пак ни со господ бог Марио Гомез никој не му е равен..таква фудбалска величина и генијалност еднаш во милениум се раѓа[DOUBLEPOST=1395451189][/DOUBLEPOST]
Како бе Руни немал фудбалски квалитет и интелигенција, не заебавајте. Еве мене што не ми е нешто најомилен поради одредени причини не го негирам тоа. Кај него друго е проблемот, од главата си пати, лесно потпаѓа под притисок, ако му се разболе дваеста тетка од триести братучед ќе се изгуби утредента на терен, лесно можеш да го испровоцираш... Тоа сфаќам да го дебатирате ама дека немал квалитети е смешно.

јас само сакав да потенцирам дека Руни е добар играч но не е некаква си класа или пак играчиште како што се прикжува..тој е добар играч, но само добар ..можеби е жртва на тактиката и на неквалитетот на тимот, можеби нешто друго но врти сучи Руни не ја заслужува таа плата што ја зема и не прави некоја разлика на теренот со неговото присуство ниту кога ја има топката ..

Па тој треба да биди Меси за вас бе..или ете поточно Балето што беше во Тотенхем бидејќи се работи за истата Премиер лига..но ете според вас ја заслужува таа плата макар и давал по 5 гола и правел 3 асистенции по сезона

Последно уредено:
Па тој треба да биди Меси за вас бе..или ете поточно Балето што беше во Тотенхем бидејќи се работи за истата Премиер лига..но ете според вас ја заслужува таа плата макар и давал по 5 гола и правел 3 асистенции по сезона

err.gif

Џони тоа дека платата му е повисока малце од што заслужува е точно ама да збориш дека немал фудбалски квалитети не е во ред и грешиш многу. Руни уште на 16 години ги тормозеше тогашните одбрани во ПЛ.

А и ова со платата е дискутабилно зошто игра во лига со напумпани плати и за клуб кој задњи 4-5 години вади извонредни финансиски извештаи и во светов секако дека вработените ќе бараат поголем процент од тоа што го остварува клубот. Читав дека накачувањево на платата негова ќе го оптовари буџетот на Ман Утд за 3 процента само така да не е проблем. Трето, од маркетиншка гледна точка преку Најк е многу значаен и вака така пак се враќаат парите во клубот (Jews). Сакам да кажам, газдата вози Ферари а вработените Југо фазонот го имаш само во Македонија / Балканов, се разбираме се надевам.

И ја не се слагам дека Руни е само добар а не worldclass....

Незначи дека ако не даваш по 60 гола во сезона дека не си worldclass...

Конкретно против Олимпијакос,да не беше Руни,Јунајтед никад немаше да се пласираат даље...Ги играше сите позиции од DM до напаѓач....Ораше на тој потег....

Не е он крив што моментално у Јунајтед нема никаква подршка,и мора да трча додатни километри за Јунајтед да можат уопште топката да ја извадат од своја половина...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom