UEFA Лига на шампиони 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку доминантно изигра тој Интер, јас не знам како можете да тропате вакви глупости само зашто ве елиминирале. Го памтите првиот меч на Меаца? Да ве потсетам 3-1 беше и не знаеа кичмата кај им, фрштеа шанси од секаде. На Камп Моу ако не памтите добија смешен црвен картон на почеток на утакмица и имаа предност од 2 гола разлика. Што сакавте да направат не знам да стават уште еден напаѓач? Го гледавте финалето против Баерн? Како брзопотезно ги решија, секоја чест да сакаа ми се чини уште толку ќе им дадеа

Иначе не ширете дезинформации Нејмар е најскап играч. Сега засега се знае дека платиле 107.1 милиони евра со се даноци секако, ако се зголеми цифрата ќе бидете благовремено известени :P

Не бе не можам да се воздржам. Нема да коментирам за споредбите Ето-Руни пошто според мене и двајцата се на исто врвно ниво. Ама она дека Самуел не бил најдобар центархалф таа 2009/2010 сезона, мислам шта речи коју послуку порати послати? Коме?

Ало бе пријателе за баграта ваша на чело со Пујол, Пике и Маскерано, Самуел е Гаетано @Scirea или Неста, како сакате.
:cool:
Тој Самуел еднаш освои ЛШ со Интер, Пујол 3 пати со Барса. Пиќе 2 пати....

И не ги споредувај играчите, тој Самуел нема да биде запомнет у историјата како Пујол, Малдини, Неста, Тери, Канаваро и милион други.

Кај е сега и последните сезони одкако си замина Мурињо? Го збори некој? Курот го збори... Мурињо играше таков дефанзивен фудбал и нормално е тоа дека он бил најјак дефанзивец....

И не ги споредувај играчите, тој Самуел нема да биде запомнет у историјата како Пујол, Малдини, Неста, Тери, Канаваро и милион други.

Кај е сега и последните сезони одкако си замина Мурињо? Го збори некој? Курот го збори... Мурињо играше таков дефанзивен фудбал и нормално е тоа дека он бил најјак дефанзивец....
Еден Занети тогаш со 35 години го стави Меси во џеб.. Ве парчосаа тоа полуфинале кога симулираа вашиве на велико..

Мислам дека он ти пиша само за тоаа сезона, тоа е точно. Самуел и Лусио беа убедливо најдобар стоперски тандем тогаш. Нијанси ги делеа и двајцата беа еднакво добри, за некого бил подобар Самуел, за некого Лусио, сеедно.

Точно дека нема да ги зборат зошто Самуел и двајцата тоа ниво го држеа 2-3 сезони, за разлика од другите.
Пујол штета што повредите го утепаа задњиве години, заедно со Канаваро убедливо најборбени штопери што јас некогаш сум ги гледал, многу потценет играч.
За разлика од Пике, што е веројатно најпреценетиот штопер во помодернава историја, срамота е со таков лидер и играчина како Пујол да го ставаш на исто рамниште.

Да беше Пике толку добар ќе играше сите знаеме каде, а не да го враќаат пошто бил од ЛаМасија

Да беше Пике толку добар ќе играше сите знаеме каде, а не да го враќаат пошто бил од ЛаМасија
Јас стојам на мислењето за Пике, дали Данте и Боатенг се прва класа штопери? Не ! Вистинските дефанзивци доаѓаат до израз у тимови кои играат подефанзивно. И Баерн и Барселона играат висок пресинг и висока одбрана и тоа Данте, Боатенг и Пике се најдобри. Кога одбраната на противничките тимови неможат нормално да ја изнесат топката одма ја пуцаат напред, тука Данте и Боатенг, се залепени до напаѓачите и одма топката се враќа у посед. За Пеп у Барса и Баерн е битно дефанзивците да знаат со топка да играат, и никогаш да не паничат кога ќе ги притиснат. :) Кога Баерн и Барса се под притисок, а тоа ретко се дешава, дефанзивците незнаат главата кај им е.

Бар јасно е што толкав хејт. :)

Руни е на 30 гола од Чарлтон, кој е најдобар стрелец од историјата во Манчестер Јунјатед, па и реално големи се шансите да го помине. Руни е најдобриот фудбалер на Манчестер Јунајтед и Роналдо треба да му го испуши на Руни за сите награди што ги освои 2007-2009 оти Руни тоа време беше најпотценетиот играч во фудбалот. Друго, за платите, не знам зошто се чудите, платите одат се погоре и погоре, како и цените за фудбалерите. Руни не бил на ниво на Бејл? Бејл е многу физички спремен и многу брз и во другото ни тој не е ништо посебен... И сакаш да ми кажеш оти заслужува да биде најскапо платениот играч на светот? Мада таква дискусија сеа најмалце сакам. Руни колку има направено за Јунајтед појма немаш највернојатно. :)

Јас тврдам дека Руни е одличен фудбалер, кој секако е на нивото на Суарез, Ибрахимовиќ и сличните. Ронално и Меси се ниво погоре, Руни е на нивото после нив. Поздрав.

Другар овие муабети можиш да му ги прајш на деца што врска немаат од фудбал или пак оние што го мразат Јунајтед и што не го гледаат воопшто..јас Манчестер Јунајтед го гледам и следам со години бидејќи му се восхитував на тој карактер и менталитет кој го имаат со фергусон и секако сигурноста против малите екипи...Руни ама апсолутно никогаш не ме убедил дека е некоја класа фудбалер или пак дека ги заслужува тие огромни пари што ги зема бидејќи освен што трча и покрива нема некоја продуктивеност во нападот како што треба да има за тој статус што го содржи...јас не реков дека е лош играч туку не е класа како што го прајш..

Балето е напаст за противничката одбрана и незадржлив играч со експлозивен шут и брзина..и сега ти ми тврдиш дека Руни е подобар од Балето?:pos::pos:..за достигнувањата што ги има досега секоја чест но како квалитет апсолутно Руни е под Суарез,Бале, Ибрахимович, Агуеро....и ти самиот го знајш тоа не знам зошто дотолку одрекуваш..

Јас појма сум немал?..цел живот гледам и следам фудбал и знам колку Руни има направено за Јунајтед..но пак ќе напоменам, за онаа огромна плата што ја зема треба да биди Меси и да постигнува по 50 гола и по 20 асистенции годишно..а тој еден натпревар игра, еден не игра и плус кога игра нема што да прикажи на теренот бидејќи нема некаков фудбалски квалитет и генијалност..

Иначе не ги мразам Јунајтед уживај[DOUBLEPOST=1395434122][/DOUBLEPOST]

Ние не рековме кој ќе се збори во иднина туку кој е подобар..а Самуел е доктор по дефанзива но тој не е крив што останатиот дел од Интер се инвалиди и врска немаат од фудбал..и Пујол да играше во послаб тим ќе го знаеше сега некој?..зависи во каква екипа играш и во какви околности ти се движела кариерата а тој тим на Интер врти сучи со денешниот Јунајтед е подобар тим и лесно би се справиле во двобој..па Јунајтед цела одбрана се тешки киксери и циркузанти..тие од сите можни екипи во Премиер лигата примија голој

Последно уредено:
Јас стојам на мислењето за Пике, дали Данте и Боатенг се прва класа штопери? Не ! Вистинските дефанзивци доаѓаат до израз у тимови кои играат подефанзивно. И Баерн и Барселона играат висок пресинг и висока одбрана и тоа Данте, Боатенг и Пике се најдобри. Кога одбраната на противничките тимови неможат нормално да ја изнесат топката одма ја пуцаат напред, тука Данте и Боатенг, се залепени до напаѓачите и одма топката се враќа у посед. За Пеп у Барса и Баерн е битно дефанзивците да знаат со топка да играат, и никогаш да не паничат кога ќе ги притиснат. :) Кога Баерн и Барса се под притисок, а тоа ретко се дешава, дефанзивците незнаат главата кај им е.

Eпа гледаш дека си грешка, ние немаше да имаме ЛШ од лани да не беше Боатенг првите 25 минути... Дечкото ИЗГИНА кога сите не знаеја каде се (освен Ноер). И тука завршува секоја дискусија дека не знаеле главата кај им е.

@Џони Вајсмилер платите теј ќе стануваат такви. Јаја Туре кој беше 6ти избор во Барса кога дојде во Сити му пуштија 200 и кусур илјади плати. Се поголеми и помолеми ќе им стануваат платите на фудбалерите, ќе видиш. :)

http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/thumb/754761579.gif?1365243823

Ау :pos: Го брка.
http://forum.kajgana.com/threads/serie-a-2013-14.69703/

Ќе си останиш со таа посрана сезона за да го дрвиш тука и наредните X години.
За тебе може посрана ама за интерашиве таа беше најбољи сезона ever и кај ве помочаа па уште и праите муабет за тоа.
Самуел е институција за Пике коа сме кај муабетов ама ќе ве остаам да се докарате :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom