Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да е скршено, сакам да кажам дека сигурно се доста експлоатирани и алуминиумот "работи" т.е. се криви со време. Според мене ако си ограничен со буџетот од 18.000 ден., барај некој на старо за таа сума или нов од типот кој ти го посочив. На старо за сумата се зема солиден точак. Немој да купиш некоја канта па после да не знаеш кај ти е главата и дремеш по сервиси. :)[DOUBLEPOST=1395255767][/DOUBLEPOST]
Види сега, има огромна разлика во цената од амортизер до амортизер, кочници, пренос итн. Мислев дека знаеш што точно (кој бренд/модел) од делови би ги ставил. Сепак мислам да си го надоградиш Мунгосот и така рече дека ќе менуваш со време дел по дел па нема да ти го испразни новчаникот одеднаш. :)
rock shox tora 302, juicy3,5 , truvativ Stylo GXP .

Здраво, може ли некој да ми каже дали некаде во Скопјево може да се најде пулсиметар кој притоа ќе има и функција на брзинометар?
Поздрав
Во бајкстоп да провериш, тие држеа од полар такви работи.

Зависи за што ти треба точакот, ако ти е за низ град било кој од овие би ти послужил добро, искрено не би давал повеќе од 10.000 ако ти е за таа намена. Јас земав точак стар 20 години јас пред година дена, еве скоро 8.000 км поминав со него, коска е. На овие неможам да им видам цена, нешто сменета е реклама5, се надевам не се многу скапи.

Офтопик: и јас не можев да видам цена,али приметив дека ради ад блок не можам да гледам цени.после disable само за реклама5, покажува цени.

здраво дечки,
планирам да земам добро седиште. знам дека е индивидуален избор и дека она што е добро за еден, незначи дека е добро и за друг, ама ај за мислење.

Се мислам за меѓу следниве: Specialized Milano 155 mm (2400mkd); Specialized Toupe RBX Comp Gel (5500mkd); SAN MARCO MILANO ADVANCED RECREATIONAL (1550mkd). или нешо друго ако имате како предлог, за жал по нашиве дуќани нема баш избор.

Генерално возам тури од 50-100км, ми треба мал комфорт, во моментов седиштето кое идеше со меридата не е баш ок немам добар проток на крв ми трнат тестиси :drk::D на подолга вожња (пробував да го поместам напред назад, горе доле, ама нема подобрување). Плус јас би сакал и да го пробам седиштето пред да го купам на неколку часа возење, иако знам дека ова е тешко изводливо кај нас.
ве молам за мислење, ваши искуства
поздрав до сите

Последно уредено:
rock shox tora 302, juicy3,5 , truvativ Stylo GXP .
Tora-та не се произведува веќе, значи на старо ќе ја земаш или од некаде заостаната. За кочниците Juicy 3.5 не се нешто нај-нај, имаш подобри Shimano за истата цена. За преносот Stylo, одличен избор, доста издржлив. Имам другар продава таков на старо, многу малку возен.
Како и да е добро би му дошле деловиве на Мунгосот. :)[DOUBLEPOST=1395349859][/DOUBLEPOST]
здраво дечки,
планирам да земам добро седиште. знам дека е индивидуален избор и дека она што е добро за еден, незначи дека е добро и за друг, ама ај за мислење.

Се мислам за меѓу следниве: Specialized Milano 155 mm (2400mkd); Specialized Toupe RBX Comp Gel (5500mkd); SAN MARCO MILANO ADVANCED RECREATIONAL (1550mkd). или нешо друго ако имате како предлог, за жал по нашиве дуќани нема баш избор.

Генерално возам тури од 50-100км, ми треба мал комфорт, во моментов седиштето кое идеше со меридата не е баш ок немам добар проток на крв ми трнат тестиси :drk::D на подолга вожња (пробував да го поместам напред назад, горе доле, ама нема подобрување). Плус јас би сакал и да го пробам седиштето пред да го купам на неколку часа возење, иако знам дека ова е тешко изводливо кај нас.
поздрав до сите
Пред да купиш седиште треба да се измериш на ass-o-meter за да знаеш која ширина на седло ти одговара на карлицата и да немаш никакви проблеми од типот на трнење тестиси и болки на задникот. Оди во Проспорт да те измерат и тие ќе ти кажат кое ти одговара. Исто така битно е и за која намена т.е. за каков тип велосипед е наменето седиштето. :)

Последно уредено:
Tora-та не се произведува веќе, значи на старо ќе ја земаш или од некаде заостаната. За кочниците Juicy 3.5 не се нешто нај-нај, имаш подобри Shimano за истата цена. За преносот Stylo, одличен избор, доста издржлив. Имам другар продава таков на старо, многу малку возен.
Како и да е добро би му дошле деловиве на Мунгосот. :)[DOUBLEPOST=1395349859][/DOUBLEPOST]
Пред да купиш седиште треба да се измериш на ass-o-meter за да знаеш која ширина на седло ти одговара на карлицата и да немаш никакви проблеми од типот на трнење тестиси и болки на задникот. Оди во Проспорт да те измерат и тие ќе ти кажат кое ти одговара. Исто така битно е и за која намена т.е. за каков тип велосипед е наменето седиштето. :)

да да, за мерењето на карлица знаев дека ќе треба,фала Зоц, едино ако отидам у било кој дуќан освен што ќе ме измерат секако дека ќе ме убедат дека нивните седишта се вистинските за мене :) бајкот е MTB Мерида види фотос :) и реално ми треба повеќе нешто за рекреација, немам агресивен спортски стил на возење.

муабетов со дуќаниве е што кога бев да купам спд патики за мтб, сегде продавачиве ти го вртат истиот муабет, италијански се, влошката, материјалот, најдобри се итн....искочи дека сите марки на патики се најдобри (у скопјево има дур 3-4 марки за избор!) :) на крај купив реално она што ми легна најубаво на нога и во тие што се чуствував најудобно. Ќе биде и со седиште исто, само ако дадат да го провозам :):):)

Последно уредено:
Така ги трефнав гледаејки ги цените на пробајк страната, све на се околу 400 евра. И затоа прашав нели за 500 евра има добри нови точаци ?

Така ги трефнав гледаејки ги цените на пробајк страната, све на се околу 400 евра. И затоа прашав нели за 500 евра има добри нови точаци ?
Друже за 500 ЕУР порано се наоѓаше солиден велосипед, сега цените се рипнати бајаги и може само да купиш основен МТ бајк со механички диск кочници и SR Suntour делови. Ќе ти треба минимум 50% повеќе пари за да земеш нешто солидно.
Инаку не ја гледај страната за делови во пробајк, не е апдејтирана оддамна, освен делот за цели велосипеди. :)

Јас за нешто помалце од 500 евра лани август негде го земав овој од Outdoor,на промоција. Оваа година имаше пред почеток на сезона многу добри попусти на corratec i bianchi со намалување на цените до 150 евра со нарачка,што многу се исплати.

Само што проблемот е, периодов малку потешко промоции некои да начекаш и попусти.

Ус пат, дур сум овде. Бициклистички со перничиња можам негде поевтино да најдам? Освен кај Лазе на рампа во другиве пројдов да видам што имаат, цени околу 2500. Има некоја поевтина варијанта?

Знам дека неколку пати се има спомнувано во темава за бициклистички и дресови за нарачка од интернет, ама баеги период има пројдено, не можам да ги најдам мислењата. Предлог некој?

Јас за нешто помалце од 500 евра лани август негде го земав овој од Outdoor,на промоција. Оваа година имаше пред почеток на сезона многу добри попусти на corratec i bianchi со намалување на цените до 150 евра со нарачка,што многу се исплати.

Само што проблемот е, периодов малку потешко промоции некои да начекаш и попусти.

Ус пат, дур сум овде. Бициклистички со перничиња можам негде поевтино да најдам? Освен кај Лазе на рампа во другиве пројдов да видам што имаат, цени околу 2500. Има некоја поевтина варијанта?

Знам дека неколку пати се има спомнувано во темава за бициклистички и дресови за нарачка од интернет, ама баеги период има пројдено, не можам да ги најдам мислењата. Предлог некој?
Пробај овде да не најдеш нешто или пак во Вучко ако има заостанато? На нет имаш еден куп за порачување од aliexpress.[DOUBLEPOST=1395510150][/DOUBLEPOST]
Дечки што мислите за Мongoose tyax рамките, дали вреди да се надоградува со поскапи делови или да се иде на нов .?

Најдобро би било да го продадеш, додадеш колку што планираш и купиш понов велосипед...Од сентиментални причини го правев мојот велосипед ремонт со нови делови и ме фати ѓавол и пол.[DOUBLEPOST=1395511126][/DOUBLEPOST]
здраво дечки,

поздрав до сите
Од Brooks B-17 нема подобро седиште за туринг возење, докажано и предокажано од многу туринг велосипедисти. Проблем може да биде само цената која се движи околу 100 евра и секако што треба да го порачуваш он-лајн или пак бараш во странство.

Последно уредено:
Пробај овде да не најдеш нешто или пак во Вучко ако има заостанато? На нет имаш еден куп за порачување од aliexpress.

Да, за aliexpress ме интересираше, само прашањето ми беше ако има искуство некој со конкретен производ, пошто поприлично голем избор има, а не сум сигурен каков е квалитетот.

http://karas4training.com/mk/events/cycling-roller/tura-kumanovska

Тура бр. 3

Скопје - Драчево - Таор - Г.Коњаре - Пчиња - Куманово - Романовце - Миладиновци - Скопје
Бонжита паузи - 5 (8)
Мезе пауза - Куманово (каде се среќаваме со EXPLORE MACEDONIA TOUR)
Турата е долга 96 км. и има околу 30-40% офф роуд
23.03.2014 Недела - Плоштад Македонија /08.45h - 09.00h/

Задолжително носење на кацига

Секој вози на сопствена одговорност

534394_846853482008491_776160464_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom