Општи дискусии за игри

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Барам некоја игра со градење, работници, нешто налик на Build a lot, aко може некој предлог?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Каде се продаваат РС контролери со обликот од X360 контролер?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.481
Каде се продаваат РС контролери со обликот од X360 контролер?
Сигурно можат да нарачаат во НИКО Компјутери или во било која друга фирма која увезува хардвер од Logitech.

Logitech Chillstream е добар пример за PC контролер со кристално ист изглед како контролерот на Xbox 360.

Инаку, не мораш да купуваш посебен контролер за компјутер, можеш да купиш контролер за Xbox 360 и ќе работи без никакви проблеми и на компјутер, докажано и проверено.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сигурно можат да нарачаат во НИКО Компјутери или во било која друга фирма која увезува хардвер од Logitech.

Logitech Chillstream е добар пример за PC контролер со кристално ист изглед како контролерот на Xbox 360.

Инаку, не мораш да купуваш посебен контролер за компјутер, можеш да купиш контролер за Xbox 360 и ќе работи без никакви проблеми и на компјутер, докажано и проверено.
Ако е со кабел ќе си работи без проблем така? За овие bluetooth што се безжичниве знам дека треба еден посебен додаток за РС да се земе, исто од Microsoft.
Чилстимот сум го пробал, некако не ми праи мерак, а и прескап е. За тие пари оригинал X360 контролер се зима :)

Вчера барав на ebay/aliexpress, има за некои 900/1000 ден. безжичен X360 (third-party). Па ако има кај нас негде нешто вакво за слична цена, одма да зимам. Ако не, да си чекам 20-30 дена :)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.481
Ако е со кабел ќе си работи без проблем така? За овие bluetooth што се безжичниве знам дека треба еден посебен додаток за РС да се земе, исто од Microsoft.
Чилстимот сум го пробал, некако не ми праи мерак, а и прескап е. За тие пари оригинал X360 контролер се зима :)

Вчера барав на ebay/aliexpress, има за некои 900/1000 ден. безжичен X360 (third-party). Па ако има кај нас негде нешто вакво за слична цена, одма да зимам. Ако не, да си чекам 20-30 дена :)
Да, работи без никакви проблеми преку USB кабел, а ако сакаш да го користиш безжично, ќе мораш дополнително да го купиш тој безжичен рисивер кој ги прима безжичните сигнали од контролерот, а кој се поврзува со компјутерот преку USB кабел.

И во едниот и во другиот случај, контролерот ќе работи без никакви проблеми на компјутер со Windows оперативен систем, проверено и докажано на Windows XP, а ако работи на Windows XP, повеќе од очигледно е дека ќе работи без никакви проблеми и на Windows Vista / 7 / 8.

Kajgana Shop

На врв Bottom