Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Секако: Богоборци имало, има и ќе има.
Како што си ти богоборец во однос на Один, Сварог, Брама, Ра.....итн?

Како може две нешта да се едно нешто?...
Вие (христианите) можете и подобро. Чак три во едно.

Секој што не е со Бог.
Со кој бог? Твојот? Мислиш дека си слободен? Твое право, јас мислам дека не си.
Што со будистите, таоисти, конфучијанисти. Не се слободни? Што со атеистите, не се слобони. Слободата бог ли ја дава? Или само твојот бог ја дава?
Велиш секој то има очи и уши да види и чуе... Кого? Кој бог? Христијанскиот? Исламскиот? Јудаистичкиот? Хиндуистичките.... некој друг? Универзумот?
Или само за твојот треба очи и уши, за другите не треба?

Последно уредено:
Како што си ти богоборец во однос на Один, Сварог, Брама, Ра.....итн?

Признавам...[DOUBLEPOST=1395308075][/DOUBLEPOST]
Вие (христианите) можете и подобро. Чак три во едно.

Сеа скоро набавив „три у едно„ и има добар укус, али за укусите не се дискутисало, нели...

Признавам...[DOUBLEPOST=1395308075][/DOUBLEPOST]

Сеа скоро набавив „три у едно„ и има добар укус, али за укусите не се дискутисало, нели...
Видиш како си ја научил најголемата космичка духовна лекција? Можело значи ако се потрудиш.

Е што е тука духовно?...o_O
Ништо ни повеќе а ни помалку духовно од твојата “духовна логика“ која го докажува потопот. Тоа чисто за споредба А ако размислиш малку тоа е најдуховното нешто што може да постои.

Дали мастурбирањето според христијанството е грев само ако при тој чин и свршиш, или доколку запреш пред свршување не се рачуна како грев?

Со кој бог? Твојот? Мислиш дека си слободен? Твое право, јас мислам дека не си.
Што со будистите, таоисти, конфучијанисти. Не се слободни? Што со атеистите, не се слобони. Слободата бог ли ја дава? Или само твојот бог ја дава?
Велиш секој то има очи и уши да види и чуе... Кого? Кој бог? Христијанскиот? Исламскиот? Јудаистичкиот? Хиндуистичките.... некој друг? Универзумот?
Или само за твојот треба очи и уши, за другите не треба?
Бог е еден. Слободата е од Бога дадена, а доаѓа кога ќе се ослободиме од егото, и го прифатиме Божјото постоење.

Бог е еден. Слободата е од Бога дадена, а доаѓа кога ќе се ослободиме од егото, и го прифатиме Божјото постоење.
Не. Бог не е еден. Хиндуистите нема да се сложат со тебе, ни старословените, ни старогрците, ни старонордијците.. И ти тоа не го знаеш, дали е еден, дали повеќе, дали ниеден. Слобода со твојот бог? Тешко.

Не. Бог не е еден. Хиндуистите нема да се сложат со тебе, ни старословените, ни старогрците, ни старонордијците.. И ти тоа не го знаеш, дали е еден, дали повеќе, дали ниеден. Слобода со твојот бог? Тешко.
Многумина не се согласуваат со Божјото постоење, најверојатно и ти но тоа незначи дека е така.
А ти од каде знаеш дека се повеќе Богови, нели си Атеист и неверуваш а сега викаш има многу Богови.
Слобода и тоа знаеш каква:)(y) ослободен од его, цврста вера во Бог прекрасно е(y).

Многумина не се согласуваат со Божјото постоење, најверојатно и ти но тоа незначи дека е така.
А ти од каде знаеш дека се повеќе Богови, нели си Атеист и неверуваш а сега викаш има многу Богови.
Слобода и тоа знаеш каква:)(y) ослободен од его, цврста вера во Бог прекрасно е(y).
Ако реков дека некои веруваат во многу богови, не реков дека јас верувам. Исто како што и твоето негирање на илјадници други богови сем твојот, не значи дека не постојат. Ниту пак твоето верување не значи ни дека твојот бог постои.

Никој не ти одредува, сакаш или несакаш христијанство. Од тебе зависи.
Христос јасно кажува по ова прашање, тоа е символиката со срцето, очите, ушите.
Тогаш имај го ова на ум кога на другите им попуваш како биле контрадикторни, биле во заблуда, биле промашување и слично.

Ако реков дека некои веруваат во многу богови, не реков дека јас верувам. Исто како што и твоето негирање на илјадници други богови сем твојот, не значи дека не постојат. Ниту пак твоето верување не значи ни дека твојот бог постои.
Ова ти го напиша ’’Не. Бог не е еден’’.
Ти Атеист ли си? или Агностик?

А сепак вистината е една, или нема Бог или ги има многу или е еден врховен или нешто трето. И за нивната/неговата природа - исто, има само една вистина.
Целосно точни, тешко дека би биле било кои две учења.

Бог е еден.
Ти ова го напиша? Муслиман си, Или јудаист?
Ќе продолжуваме на турски? Или на јапонски сакаш?
Бог не е еден без разлика што сум јас.
Повели докажи дека хиндуистичките богови не постојат а јас ќе ти докажам дека и твојот бог не постои, користејки ги нормално твоите аргументи.

Ти се зезаш? Прочитај погоре ти кажав кои богови.
Слободен од его? Хахахахаха управо со оследниве неколку поста докажа дека не си.

А сепак вистината е една, или нема Бог или ги има многу или е еден врховен или нешто трето. И за нивната/неговата природа - исто, има само една вистина.
Целосно точни, тешко дека би биле било кои две учења.
Или би дополнил, може да се и целосно неточни. Вистината не зависи од тоа кој за кого ќе навива.

Последно уредено:
Ти ова го напиша? Муслиман си, Или јудаист?
Ќе продолжуваме на турски? Или на јапонски сакаш?
Бог не е еден без разлика што сум јас.
Повели докажи дека хиндуистичките богови не постојат а јас ќе ти докажам дека и твојот бог не постои, користејки ги нормално твоите аргументи.

Ти се зезаш? Прочитај погоре ти кажав кои богови.
Слободен од его? Хахахахаха управо со оследниве неколку поста докажа дека не си.

Или би дополнил, може да се и целосно неточни. Вистината не зависи од тоа кој за кого ќе навива.
Мисам дека знаеш што сум(многу пати сум напишал) нема потреба од реторички прашања.
Правилно ли разбирам од постов дека ти всушност не си Атеист а Политеист?
Целосна слобода од егото е навистина тешко. Со што сум докажал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom