FIFA World Cup Brazil 2014 - Panini Sticker Album

• Креатор на темата Креатор на темата BilboBaggins
  • Време на започнување Време на започнување
Првиот број беше 100 денари, вториот беше 200 денари, бидејќи со него одеше и книгата на Новак Ѓоковиќ, е сеа ако се водат според првичната цена, и не го стават албумот во наплатата, би требало да е 100 денари.
Мислев дека и првиот бил иста цена.
Очекувам и овој да биде 200 денари поради албумот, ама нели подобро ќе биде да е 100 :D

Кога би требало да излезе? Јас планирам да го купам.[DOUBLEPOST=1395224419][/DOUBLEPOST]Кога би требало да излезе? Јас планирам да го купам.

31368_1293874835595_565326_n.jpg Почнав со собирање во 98, и од тогаш до денес ги имам сите албуми(освен тој првиот,не знам кај е).1975188_10201635287272620_667076122_n.jpg И нормално, традицијата продолжува.... :)

Нешто спортски весник е ова? Што пари е и го има во повеќево трафики?
Го има мислам во сите трафики, кошта 30 денари и има информации за повеќето лиги од српски луѓе кои ги има во тие лиги (Бркиќ од Удинезе ја прогнозира Серија А, некој скаут на Вердер Бремен ја прогнозира Бундес Лига итн.) има интересни информации и прогнози па го купувам од време на време. И има нешто како betexplorer последни утакмици, како најчесто завршуваат, меѓусебни утакмици и слично. Исто на последната страна ги има сите спортски преноси и на кои ТВ ќе одат.

Ццц 30 денари....ееее дете кога бев 10че беше, купувај ко луд, парите за ужина за сликички и мењај се на бетон седнат, по скали, клупи.... ова е претерано скапо, неможе секој да си дозволи,а има дечиња што сакаат да собираат и тешко е да се објасни кога нешто се нема...

Гиам гиам гиам гиам гиам гиам гиам иам иам иам иам гиам...го немам....а сум го имал...гиам гиам гиам...
Добри времиња :)

Многу интересна занимација, ама нажалост со нашиов стандард ќе треба ептен пари да одвоиш од домашниот буџет за да го потполниш албумов. И јас сум собирал порано, ама којзнае сега каде се. Инаку се на се, под 100 евра не ти бегаат за албумов. Знам порано негде во 1998 се даваа "чкартни" албуми низ Чаиров, само со најважните/најсилните селекции, и кога ќе го потполнеше албумот следуваа награди топки, маици, пакетчиња производи итн... :icon_lol:. Ама сеедно, и онака ќе излезат на интернет по некое време, јас ги имам сите албуми на CD, од 1970 до 2010, а овој ќе се спремам да го симнам чим ќе излезе (y). И за ЕУРО имав неколку албуми, ама ги баталив дека неможев сите да ги најдам.

Со среќа на тие коишто собираат :pipi:

Лажни шпекулации... пакетче е 25 ден :P
Od kade zema da se pocastime i nie denes[DOUBLEPOST=1395304780][/DOUBLEPOST]
Многу интересна занимација, ама нажалост со нашиов стандард ќе треба ептен пари да одвоиш од домашниот буџет за да го потполниш албумов. И јас сум собирал порано, ама којзнае сега каде се. Инаку се на се, под 100 евра не ти бегаат за албумов. Знам порано негде во 1998 се даваа "чкартни" албуми низ Чаиров, само со најважните/најсилните селекции, и кога ќе го потполнеше албумот следуваа награди топки, маици, пакетчиња производи итн... :icon_lol:. Ама сеедно, и онака ќе излезат на интернет по некое време, јас ги имам сите албуми на CD, од 1970 до 2010, а овој ќе се спремам да го симнам чим ќе излезе (y). И за ЕУРО имав неколку албуми, ама ги баталив дека неможев сите да ги најдам.

Со среќа на тие коишто собираат :pipi:

Од каде ги симнуваш он лине албумите т.е се купуваат или ги има за слободен download

Се сеќавате кога продавачите се нервираа кога цела група деца ќе влезеше внатре во продавница и го грабше цело пакетче буричкајќи низ одделните пакетчиња затоа што нели хартиената ќесичка беше проѕирна и првата сликичка се гледаше. И така тераш се додека не најдеш некој што го немаш или бакалот не ти се раздере. Момент на годината беше кога за СП 2002 некој бара така и догледува пакетче и на цел глас РООНАЛДООООО и сите трчаат по него :)

Инаку албумов се продава на ибеј повеќе од месец два можеби. Би го купил ама не е тоа тоа кога никој околу тебе не собира.

Се сеќавате кога продавачите се нервираа кога цела група деца ќе влезеше внатре во продавница и го грабше цело пакетче буричкајќи низ одделните пакетчиња затоа што нели хартиената ќесичка беше проѕирна и првата сликичка се гледаше. И така тераш се додека не најдеш некој што го немаш или бакалот не ти се раздере. Момент на годината беше кога за СП 2002 некој бара така и догледува пакетче и на цел глас РООНАЛДООООО и сите трчаат по него :)

Инаку албумов се продава на ибеј повеќе од месец два можеби. Би го купил ама не е тоа тоа кога никој околу тебе не собира.
Како бе не се собира, ќе видиш дека и годинава ке биде исто како и претходно.
Па дури би рекол и повеќе луѓе ке има од проста причина што сега со фејсбук, твитер и слични, ке се праат милион евенти за менување со сликички. Онака како дете од маало другари, одделение, по некој роднина и толку. Сега барем за луѓе не е проблем.
А луѓе ќе се најдат, ако не маливе, ќе има луѓе од сите возрасти, за ова нема граница :D

Плус секад тука е Влатко Ѓорчев со купче сликички, сигурно ќе најдеш некои кај него :LOL:.

За 2010 или 2008ма, не ми текнува, збирното место беше сабота или недела во 12/1, и доаѓаа сигурно по 50тина и повеќе луѓе.
После тоа се премести кај бикот, на Ул. Македонија до Барселона кафичот.

Јас 2010та само на 30 сликички недолепени останав, ептен ми е криво што го баталив (n)

Кој филинг е да собираш сликички т.е за албумов . Порано ти фалело една абе детска радост уживанција тоа беше јакото ти фалело една ама најдобрата од репрезентација па некој ја имал па ти се прави фраер па преговарате па ти вика за таа една ќе ми дадеш три т.е тој на пример ги немал некои што полесно паѓаат оти тој имал среќа да му се паднат тие што тешко се " паѓаат " така си викавме ние има сликички што се паѓаат лесно а има што се паѓаат тешко :icon_lol:.
Добра работа е да собираш , барем се случува нешто . Ама тоа што е 30 ден малце ја коче работата :). Едноставно се радувавме на тоа што се паѓаат во весник за резултатите да ги пишеш со сите градови таму да пишеш кој игра како игра кој поминал понатаму , и се сеќавам една година земав тоа оти не стигнав на време земав од братучед и го препишав се во тетратка го исцртав и импровизирав нешто :icon_lol: , тоа е магијата на светското :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom