Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Позади т хоум,прaшај ќе ти кажат во зградите е.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
Еве да споделам со вас како изгледа мојата исхрана сега моментално кога сум на чистење(cutting). Ова е пример за 1 ден како ми изгледа
1оброк 10:00
5белки, 50гр овесна каша со 100мл 0.9% млеко, 1 домат, 1 шумлива таблета мулти витамин

2 оброк 12:30
Стек 150гр, 1краставица,марула,зелка,морков со маслиново масло, 1портокал

3 оброк 15:00
Говедски медаљон 150гр, грашок,брокула, 10гр бадеми

Пред тренинг 16:00
3 оризови колачи и кафе

17:00-18:00 тренинг

4 оброк 19:00
1 конзерва туна исцедена, 100гр кафеав ориз

5 оброк 21:00
Стек 100гр, шпагети интегрални 85гр, 50гр сладок компир

Пред спиење 250мл млеко 0,5%

Ај пишете исхрана за доволен внес на протеини и сето тоа.Од утре ќе почнам со повторно вежбање и ми треба исхрана за:
-Прва смена во школо 07:30 часот до 13:15
-Втора смена 13:30 часот до 19:05
-Секојдневна исхрана доручек,ручек,вечера и меѓу оброци ако треба
-Исхрана пред тренинг
-Исхрана после тренинг

Имам 186,7 цм висина,75 кг тежина. Порано идев во теретана и 3 месеци по ред секојденевно внесував 300 гр. стек и зеленчук после тренинг.Сеа не идам во теретана,најдов на нет која храна колку масти има,протеини,итн....Целта ми е да го отстранам слојот на сало околу стомакот,да добијам V,стомачни,горно торзо и малку во нозете. Возам доста велосипед.Изготвив план што како ќе вежбам и когаи ќе ми биде од голема помош ако ми помогнете околу исхраната,затоа што нели џабе вежбање ако нема исхрана.Фала
ps.Да не биде со големи количини на јајца затоа што имам проблеми со акни на лице.[DOUBLEPOST=1395080483][/DOUBLEPOST]Ај пишете исхрана за доволен внес на протеини и сето тоа.Од утре ќе почнам со повторно вежбање и ми треба исхрана за:
-Прва смена во школо 07:30 часот до 13:15
-Втора смена 13:30 часот до 19:05
-Секојдневна исхрана доручек,ручек,вечера и меѓу оброци ако треба
-Исхрана пред тренинг
-Исхрана после тренинг

Имам 186,7 цм висина,75 кг тежина. Порано идев во теретана и 3 месеци по ред секојденевно внесував 300 гр. стек и зеленчук после тренинг.Сеа не идам во теретана,најдов на нет која храна колку масти има,протеини,итн....Целта ми е да го отстранам слојот на сало околу стомакот,да добијам V,стомачни,горно торзо и малку во нозете. Возам доста велосипед.Изготвив план што како ќе вежбам и когаи ќе ми биде од голема помош ако ми помогнете околу исхраната,затоа што нели џабе вежбање ако нема исхрана.Фала
ps.Да не биде со големи количини на јајца затоа што имам проблеми со акни на лице.

Дали дебелеат семките и пуканките и дали е добро да се јадат додека си на диета? :)

Ако внесуваш повеќе од колку што трошиш било која храна ќе се складира во масти.

Дали дебелеат семките и пуканките и дали е добро да се јадат додека си на диета? :)
Сончоглед лупен непечен е во ред да конзумираш (со овесни снегулки, со овес, со пченица, како додаток во салати...) но во умерена количина (додавањето калории повеќе од тоа што треба=дебеле), пуканки не би препорачал да се јадат не поготово за време на диета (особено ако се подготвени со масло или ќесичка испукана во микробранова исти ѓаол).
Се што доаѓа во + над твојот дневен калориски внес дебелее.

Сончоглед лупен непечен е во ред да конзумираш (со овесни снегулки, со овес, со пченица, како додаток во салати...) но во умерена количина (додавањето калории повеќе од тоа што треба=дебеле), пуканки не би препорачал да се јадат не поготово за време на диета (особено ако се подготвени со масло или ќесичка испукана во микробранова исти ѓаол).
Се што доаѓа во + над твојот дневен калориски внес дебелее.
Пуканки се баш топ ако ги праиш ко мене у машинка за пукање на воздух. Имаат многу антиоксиданси и диетски влакна.

Пуканки се баш топ ако ги праиш ко мене у машинка за пукање на воздух. Имаат многу антиоксиданси и диетски влакна.

А дај линк од машината за пукање на воздух што ја имаш.Вреди ли да се купи,со каков вкуз ги вади пуканките добри се ?

А дај линк од машината за пукање на воздух што ја имаш.Вреди ли да се купи,со каков вкуз ги вади пуканките добри се ?
Врска неам од кај ми е - вкусот е исти ко пуканки само немаат зејтин - лол.

Машина за пукање на воздух? Постои и вакво нешто, прв пат слушам јас сум радосен на ново тавче ова е некој си прототип:D
Во ред се антиоксидансите, бета каротен, диететски влакна... но 100грама пуканки содржат 420-450 калории што не би било добра идеја да ги конзумираш за време на диета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom