JB00F
DDoS
- Член од
- 21 јануари 2014
- Мислења
- 3.648
- Поени од реакции
- 2.994
Даааааа. Денес пренесуваа. http://www.youtube.com/watch?v=5GiXJ4HAJAoДаваат ли МРТ Формула 1 не сум видел одамна реклама за тоа ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Даааааа. Денес пренесуваа. http://www.youtube.com/watch?v=5GiXJ4HAJAoДаваат ли МРТ Формула 1 не сум видел одамна реклама за тоа ?
ДапДаваат ли МРТ Формула 1 не сум видел одамна реклама за тоа ?

Може некој да ми објсни која е разликата во ова?
На СпорКлуб е како првото, а на МРТ е како второто. Затоа гледам на МРТ, пошто ме нервира кога графиката е на средина.
Мислам дека да.Епа тоа значи дека МРТ има подобар квалитет на слика него Спортклуб?

Абе, да не веруваш.Мислам дека да.![]()

На првата слика графиката е форматирана за да се гледа на 4:3 екрани, затоа е по во средина. Значи операторот/рисиверот ја „сече“ сликата од лево и десно, и графиката доаѓа на ивиците од екранот. На втората слика графиката е форматирана за приказ на 16:9 екрани. Ако гледаш на 4:3 екран, нема да ја видиш графиката или нема да е целосна.Може некој да ми објсни која е разликата во ова?
На СпорКлуб е како првото, а на МРТ е како второто. Затоа гледам на МРТ, пошто ме нервира кога графиката е на средина.
SK каналите имаат тиња слика, на рачен саат да гледаш подобро еЕпа тоа значи дека МРТ има подобар квалитет на слика него Спортклуб?
Да, сликата им е лоша. Баш ме интересира како е SK HD?SK каналите имаат тиња слика, на рачен саат да гледаш подобро е
[DOUBLEPOST=1395069545][/DOUBLEPOST]
На првата слика графиката е форматирана за да се гледа на 4:3 екрани, затоа е по во средина. Значи операторот/рисиверот ја „сече“ сликата од лево и десно, и графиката доаѓа на ивиците од екранот. На втората слика графиката е форматирана за приказ на 16:9 екрани. Ако гледаш на 4:3 екран, нема да ја видиш графиката или нема да е целосна.
Ова нема никаква врска со квалитетот на сликата или резолуцијата на сигналот.
Еве вака, јас имам 4:3 ТВ, и го имам подесено рисиверот да репродуцира 4:3 слика (пошто некои телевизии како и СК емитуваат во 16:9, и тогаш сликата и на МРТ и на СК ми е 4:3). Е сега на МРТ графиката е како на втората слика, а на СК е како на првата. Така да мислам дека Ф1 им нуди избор на телевизиите да изберат каков тип на графика ќе емитуваат, 4:3 или 16:9. Како што можеш и да видиш на сликата, сликата си е иста, туку само локацијата на графиката е различна.[DOUBLEPOST=1395069885][/DOUBLEPOST]Пошто многу следам Ф1, паметам дека и МРТ за Јапонското ГП емитуваа 4:3 графика.На првата слика графиката е форматирана за да се гледа на 4:3 екрани, затоа е по во средина. Значи операторот/рисиверот ја „сече“ сликата од лево и десно, и графиката доаѓа на ивиците од екранот. На втората слика графиката е форматирана за приказ на 16:9 екрани. Ако гледаш на 4:3 екран, нема да ја видиш графиката или нема да е целосна.
Ова нема никаква врскаа со квалитетот на сликата или резолуцијата на сигналот.
Тропаш глупости баш сега МТВ одкако земаа нова опрема имаат подобра слика скоро од сите телевизии што ги наброја,а во Македонија имаат најдобра слика заедно со Алфа.Не зборам за ХД сигналот, туку за СД, значи онаков сигнал каков што сеуште прима мнозинството.
И која е логиката ХД каналот да има подобра слика само затоа што е ХД, а СД каналот да има полоша слика само затоа што е СД!
Па еве ХРТ1 е СД, СЛО1 е СД, РТС е СД, РТЛ е СД, па на сите овие канали сликата е сто пати подобра од онаа на МТВ!
Кај мене е задоволителна (8.5/10, за SD каналот) но мислам дека може и за нијанса да биде подобраТропаш глупости баш сега МТВ одкако земаа нова опрема имаат подобра слика скоро од сите телевизии што ги наброја,а во Македонија имаат најдобра слика заедно со Алфа.
. Искрено како што имаat слика Eurosport и Balkanika, мислам дека нема нiкој друг.
Ако грешам поправете ме.Не во право си ама кај нас дур се научи нешто,и прави луѓе да се стават на правите места уште подобра слика би имала МТВ и цела програма во HD,а не само некои натпревари да им бидат.Инаку сте приметиле две недели на SD канал им крчи нешто гласот?Кај мене е задоволителна (8.5/10, за SD каналот) но мислам дека може и за нијанса да биде подобра. А за HD-то (9.7/10). Искрено како што има слика Eurosport и Balkanika, мислам дека нема нокој.
Ако грешам поправете ме