S
Stef Bachatero
Гостин
Па добро,за разлика од вас јас едуцирам со моето знаење,после го ставам профитот.
Не го ставам личниот интерес пред едукацијата.
Најпрост одговор е, резултатот на СЕ па и на трибулусот, како ина стероидите или било кој лек, е различен и варира индивидуално од индивидуа до индивидуа. Факт е дека сите тие своето, она за што се наменети, ќе си го сработат. Кај некои, тоа ќе предизвика силни рекации и со мали дози, кај некои нема да предизвика такви реакзции на истите дози. Ќе биде или минорно или воопшто нема да ги има.Што ќе користиш зависи од себе и својот избор, од степенот на кој се наоѓаш и целта која сакаш да ја постигнеш.[DOUBLEPOST=1394975915][/DOUBLEPOST]ај еден финален одговор од твоја страна за трибулусот , затоа што уште самиот почеток со спортов пред некои 3 години на херкулес го поставив прашањето за трибулус на 18 год и добив сличен одговор на тоа што го напишав. Затоа еден финален одговор дали има корист или немаи ако де зошто и ако не зошто
PS: не тролам стварно сакам да знам.
Не едуцираш, создаваш забуни од причина што сеуште не ти се јасни многу нешта. Прво едуцирај се, па после едуцирај.Па добро,за разлика од вас јас едуцирам со моето знаење,после го ставам профитот.
Буџетот одредува добар и лош протеин. Ако имаш да одвоиш пари за тој што ти го препорачале тогаш слободно - нема да згрешиш.Поздрав.Ве молам за совет.Јас сум 168 цм и 50 кг.Пред 1 месец почнав да вежбам дома.Вежбам со ластик,ab king pro,правам стомачни,чучњеви,пешачам. Планирам и на вратило да почнам.Сакам убаво атлетско тело,да добијам на мускулна масаСакам да си купам протеин.Ми го препорачаа 100% Whey Gold Standard.Што ми препорачувате вие? Кој протеин е добар,и месечна доза колку пари би ме чинело? И од каде да купам?(пошто не сум од Ск ама ќе си нарачам) Ви благодарам
@Myers
Ако имаш некој да ти донесе од Бугарија, најисплатливо е, околу 6200мкд за големо паковање од 4,5 кг (ќе ти трае 2,5 месеци ако пиеш според препорачаната доза). Во Македонија е 4700мкд за 2,3кг, па види колкава е разликатаСакам да си купам протеин.Ми го препорачаа 100% Whey Gold Standard.Што ми препорачувате вие? Кој протеин е добар,и месечна доза колку пари би ме чинело? И од каде да купам?(пошто не сум од Ск ама ќе си нарачам) Ви благодарам@Myers
БлагодарамБуџетот одредува добар и лош протеин. Ако имаш да одвоиш пари за тој што ти го препорачале тогаш слободно - нема да згрешиш.
Имаш голем избор во Скопје на производи од различни фирми. Еве ти моја препорака.
Немам кој да ми донесе а и секако од Ск ќе земам.Сепак благодарамАко имаш некој да ти донесе од Бугарија, најисплатливо е, околу 6200мкд за големо паковање од 4,5 кг (ќе ти трае 2,5 месеци ако пиеш според препорачаната доза). Во Македонија е 4700мкд за 2,3кг, па види колкава е разликата![]()
Пакувањето од 4.5кг од протеинов на оптимум кај нас е над 8000 денариАко имаш некој да ти донесе од Бугарија, најисплатливо е, околу 6200мкд за големо паковање од 4,5 кг (ќе ти трае 2,5 месеци ако пиеш според препорачаната доза). Во Македонија е 4700мкд за 2,3кг, па види колкава е разликата![]()
Знам дека отприлика е толку, за тие пари од Бугарија ќе земам протеин 4,5кг, креатин и БЦААПакувањето од 4.5кг од протеинов на оптимум кај нас е над 8000 денари![]()