Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Кај забележа такво нешто?[DOUBLEPOST=1395064561][/DOUBLEPOST]

Освен Тебе, нели...:sneaky:[DOUBLEPOST=1395064634][/DOUBLEPOST]

Ти го тврдиш тоа, не јас.
Црквата и јас тврдиме дека си роден со грешна природа.[DOUBLEPOST=1395064716][/DOUBLEPOST]

Еурека!....:pos:
Се однесуваш како да не сум во право!!! Кажи што мислиш тогаш!?

Ќе добие доказ...
веројатно од свето писмо... исто како што некој комунист би дал доказ за себе цитирајќи го Ленин и Маркс а неонацист цитирајќи го Ајхман и Хитлер.
Со такви “докази“ до сега беа насилно убиени милиони, така да во граѓански суд - нема да помине. На верски - можеби.

Не бе, во право си...Ами како! :icon_lol:
Убаво и широко објасни.
Правиш ли разлика од посветена и направена т.е. напишана?
Правиш ли разлика помеѓу Јахве и Господ Бог?[DOUBLEPOST=1395065447][/DOUBLEPOST]
Кај забележа такво нешто?[DOUBLEPOST=1395064561][/DOUBLEPOST]

Освен Тебе, нели...:sneaky:[DOUBLEPOST=1395064634][/DOUBLEPOST]

Ти го тврдиш тоа, не јас.
Црквата и јас тврдиме дека си роден со грешна природа.[DOUBLEPOST=1395064716][/DOUBLEPOST]

Еурека!....:pos:[DOUBLEPOST=1395064798][/DOUBLEPOST]

Од кај знајш дека е вистина? Си ги видел тие погубувања или си видел во „Кодот...„?
Значи ја негираш вистината!? Дискавери, вештерки- мит или вистина! Книги- зошто црквата убивала жени?!......
“Кодот на Да Винчи“ е роман, измислен, само се поврзани многу храмови и места кои навистина постојат, колку да биде поинтересен!

веројатно од свето писмо... исто како што некој комунист би дал доказ за себе цитирајќи го Ленин и Маркс а неонацист цитирајќи го Ајхман и Хитлер.
Со такви “докази“ до сега беа насилно убиени милиони, така да во граѓански суд - нема да помине. На верски - можеби.

Нема потреба од повикување на „ова„ или „она„: доволна е очигледната склоност од родот човеков кон гревови, а не кон добродетели.[DOUBLEPOST=1395066026][/DOUBLEPOST]
Правиш ли разлика помеѓу Јахве и Господ Бог?

Не.
Дај посочи ми која е разликата...[DOUBLEPOST=1395066084][/DOUBLEPOST]
Значи ја негираш вистината!? Дискавери, вештерки- мит или вистина! Книги- зошто црквата убивала жени?!......

Прашај го Фрањо, уште е жив, он поубо и детаљно ќе објасни „што и како„.

Нема потреба од повикување на „ова„ или „она„: доволна е очигледната склоност од родот човеков кон гревови, а не кон добродетели.
Tи некого ќе обвиниш дека е грешен повикувајќи се на твојата религија, јадење на крава (кравје месо) е грав во индијската религија - но ти ќе го отфрлиш тоа као небитно, или јадење свинско во јудаизмот и исламот, или можеби ако не го убиеш и изедеш неприателот према некои верувања на малезиските домородци - ќе направиш грев. Ти и да не се повикуваш на свето писмо - осодуваш и декларираш некого за грешник - од стајалиште на твојата вера.

Нема потреба од повикување на „ова„ или „она„: доволна е очигледната склоност од родот човеков кон гревови, а не кон добродетели.[DOUBLEPOST=1395066026][/DOUBLEPOST]

Не.
Дај посочи ми која е разликата...[DOUBLEPOST=1395066084][/DOUBLEPOST]

Прашај го Фрањо, уште е жив, он поубо и детаљно ќе објасни „што и како„.
Веќе ти кажав, не сум информиран околу дејноста на Фрањо.

Tи некого ќе обвиниш дека е грешен повикувајќи се на твојата религија, јадење на крава (кравје месо) е грав во индијската религија - но ти ќе го отфрлиш тоа као небитно, или јадење свинско во јудаизмот и исламот, или можеби ако не го убиеш и изедеш неприателот према некои верувања на малезиските домородци - ќе направиш грев. Ти и да не се повикуваш на свето писмо - осодуваш и декларираш некого за грешник - од стајалиште на твојата вера.

Хммммм, да, јадењето месо е ептен јаааак грев, за кој треба да му се суди на кутриот грешник....[DOUBLEPOST=1395066875][/DOUBLEPOST]
Веќе ти кажав, не сум информиран околу дејноста на Фрањо.

Фрањо, како тековен Папа, доаѓа од Црквата која палеше и жареше по своите неистомисленици: затоа и велам дека ако му се обратиш, он ќе Ти каже зашто е тоа сторено врз обвинетите жени.

Хммммм, да, јадењето месо е ептен јаааак грев, за кој треба да му се суди на кутриот грешник....
знаев дека ќе омоаловажуваш гревови на други вери..... исто ко некој друг да каже “Јак штос дал некој чоек од пред 2000 години ќе го признам или не за син божји...“

Ако не сум грешен, тогај зошто да добијам опростување?
Кој ги поставува принципите за грешен и негрешен?
Исус?

Прашуваш нешто што не може никој на замјинава топка да ти го одговори А зошто?
Зошто Господ е тој што простува гревови,и само тој може да ти прости.

Човекот по својата природа е Безгрешен за тоа имаш право! Секој човек,Битие е под влијание на овојсветовен Сатаната кој сака да го погуби човекот(Божјиот украс) на секој можен начин, дали преку својата суета и гордост на филозофија,мудрост и надменост.
Притоа Бог ни пордари Слово и Црква со која ќе може нашиот огреверен ум да го согледа гревот што ни е наметнат од Кнезот на овој свет.
Господ преку црквата има свои методи и начини за опростување на гревовите,а дали ќе бидат простени го знае само самиот Бог зошто тој е праведниот Судија.
А секој овосветовен може само да си ласка и да живее во прелест дека е Безгрешен.

А секој овосветовен може само да си ласка и да живее во прелест дека е Безгрешен.

25 А во Ерусалим живееше тогаш еден човек по име Симеон; и тој човек беше праведен и благочестив; и ја очекуваше утехата Израилева; и Светиот Дух беше во него.
Лука 2
Еве еден овосветовен, обичен човек кој беше безгрешен, та дури и светиот дух беше во него... кога сме кај светиот дух, нели тој спрема Јован 7:39 не му бил даден на луѓето (вернициоте) се до после воскреснувањето (прославувањето на Исуса)
А пак низ писмата среќаваме свет дух во луѓето да во Захариј, де во Елисавета де во Јован крстителот.....

25 А во Ерусалим живееше тогаш еден човек по име Симеон; и тој човек беше праведен и благочестив; и ја очекуваше утехата Израилева; и Светиот Дух беше во него.
Лука 2
Еве еден овосветовен, обичен човек кој беше безгрешен, та дури и светиот дух беше во него... кога сме кај светиот дух, нели тој спрема Јован 7:39 не му бил даден на луѓето (вернициоте) се до после воскреснувањето (прославувањето на Исуса)
А пак низ писмата среќаваме свет дух во луѓето да во Захариј, де во Елисавета де во Јован крстителот.....

Во Посочениот Стих не гледам дека бил БЕЗгрешен туку само дека бил праведен!
Светото Писмо исто така ни сведочи дека секој кој верува и е крстен има бллагодет кој е допринесуван од Светиот Дух.Некој повеќе некој помалку!
Исто Писмото ни вели дека секој човек колкава Божја Благодет има толку повеќе глутница демони го напаѓаат за да го одвратат од спасоносниот пат.Читај: Мт 12:43-45. и уште многу др.....

Во Посочениот Стих не гледам дека бил БЕЗгрешен туку само дека бил праведен!
Светото Писмо исто така ни сведочи дека секој кој верува и е крстен има бллагодет кој е допринесуван од Светиот Дух.Некој повеќе некој помалку!
Исто Писмото ни вели дека секој човек колкава Божја Благодет има толку повеќе глутница демони го напаѓаат за да го одвратат од спасоносниот пат.Читај: Мт 12:43-45. и уште многу др.....
А беа крстени и веруваа Захарија и Елисавета што светиот дух беше во нив?? пред Исуса биле кстени и верувале во неродениот Исус?

Лука 2 вели дека наверниците светиот дух ќе им биде даден од како Исус ќе се прослави. Не пред.

39 А ова го рече за Духот, Кого што ќе го примат оние, кои веруваат во Него; Оти Светиот Дух уште не им беше даден, бидејќи Исус уште не беше прославен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom