Фан клуб: Работнички

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
За да сватиш само сврти се околу себе и види дали добар дел од групата со кого до вчера седеше на пијанки, дружби и безброј муабети се денес во сала (центар бојс и многу други) и незнам од која причина не им беше дозволено да влезат на последнава утакмица, а со постов излегуваш тотално смешем ;)[/quote]

центар бојс не се кобра и децата што се сега... или пак зоц свињата што сам се повлече од групата :) овие денови ќе ти пратам слика од центар бојс да видиш кој се и кој беа... овие денес што ги гледаш се децата на кобра кој успеаа да го изманипулираат зоц и да му ја земат заставата друже, овие денови ќе ти пратам слика и ќе увидиш некој работи :) а тие центар бојс што беа веќе не идат подолг период дека се женети и такви ствари, а беа првата утакмица у парк : дени , пеце , амброс , и ред други да не ги набројувам... само изглеа и ти толку се разбираш од групата што тврдиш дека си бил :)

Член од
9 септември 2013
Мислења
103
Поени од реакции
39
За да сватиш само сврти се околу себе и види дали добар дел од групата со кого до вчера седеше на пијанки, дружби и безброј муабети се денес во сала (центар бојс и многу други) и незнам од која причина не им беше дозволено да влезат на последнава утакмица, а со постов излегуваш тотално смешем ;)

центар бојс не се к...а и децата што се сега... или пак з.ц свињата што сам се повлече од групата :) овие денови ќе ти пратам слика од центар бојс да видиш кој се и кој беа... овие денес што ги гледаш се децата на кобра кој успеаа да го изманипулираат з.ц и да му ја земат заставата друже, овие денови ќе ти пратам слика и ќе увидиш некој работи :) а тие центар бојс што беа веќе не идат подолг период дека се женети и такви ствари, а беа првата утакмица у парк : д..и , п..е , а.....с , и ред други да не ги набројувам... само изглеа и ти толку се разбираш од групата што тврдиш дека си бил :)
и тоа што викаш (y)

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
http://ekipa.mk/siti-park-bojs-dojdoa-vidoa-si-otidoa/
Лирија овозможи присуство на гостински навивачи, група припадници на „Сити парк бојс“ беше внесена во салата токму од предводниците на навивачката група на домаќините, но фановите на Работнички само десетина минути беа присутни во салата на КК Вардар. ZAREM ZELKIVE VE VNESLE

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Победа против Кожув одлична утакмица и уште подобра атмосфера, посебно интересно е што Лисец беше у сала да глеа утакмица

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Победа против Кожув одлична утакмица и уште подобра атмосфера, посебно интересно е што Лисец беше у сала да глеа утакмица
Се збори дека Работнички следна година би можел да игра во АБА лигата,па дај боже нешто такво да се оствари.Еве и линк.
http://ekipa.mk/roman-lisats-vo-gradski-park-k-e-zaplovi-li-i-rabotnichki-po-jadranot/

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
Се збори дека Работнички следна година би можел да игра во АБА лигата,па дај боже нешто такво да се оствари.Еве и линк.
http://ekipa.mk/roman-lisats-vo-gradski-park-k-e-zaplovi-li-i-rabotnichki-po-jadranot/
Ја како што знам Роман Лисац пред некое време изјави дека нема место за уште една македонска екипа, барем не додека МЗТ има договор. Али извесно е испаѓањето на Широки од лигата, па сепак може да се отвори место. Би било интересно дербито да го има и во АБА Лигата :)

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
6.01. 2014. ексклузивно за НОВА МАКЕДОНИЈА- РОМАН ЛИСАЦ

- Невозможно е во овој момент, па и во следните година-две да се вклучи уште еден македонски тим во Јадранската лига. И Црна Гора останува со само еден претставник во лигата. Лани имавме обид за КК Босна, еден од клубовите-основачи на лигата, да го вратиме во натпреварувањето, но тој проект пропадна, па заклучивме дека во моментов овие 14 клуба се доволни. Проширување нема да има, оти за тоа е рано и е скапо. За приклучок во Јадранската лига има и ќе има заинтересирани. Само лани имавме две барања од австриска и од унгарска екипа за влез во лигата, но ги одбивме. Два нови тима претставуваат 60 нови меча и дополнителни трошоци, кои, да не се лажеме, не се мали - ијзави ексклузивно за НОВА МАКЕДОНИЈА Роман Лисац, генералниот менаџер на Јадранската лига.
Постои една друга идеја, која во иднина може да се реализира, а тоа е преку успешните настапи во лигата, МЗТ Скопје да ослободи место и за шампионот на Македонија да избори пласман во Јадранската лига, ако титулата ја освои некој друг клуб. Но тоа засега, како што реков, е невозможно, барем не во следните две години - вели Лисац.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
Epa cim rekol taka u Januar, gotovo, 2 godini 1240140143012340 % nema uste edna makedonska ekipa da igra tamu. Sea onaka, naminal ... pred Marakana da izglea na sto ni lici kosarkava :D

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Две екипи во АБА лига од Македонија не може да има никогаш, поготово што Словенците кои што се основачи на лигата имаат толкав број (Унион Олимпија и Крка). Во АБА лигата постојат коефициенти на државите кои што се зголемуваат или намалуваат зависно од пласманот на екипите што го оствариле, На Србија и фали уште една победа за да си ги задржи четирите места. Што значи тоа, тоа значи дека било кој од четирите српски екипи треба да оствари една победа во наредните две кола, што во реалност и ќе се случи.

Сега за сега, Македонија својот претставник го добива преку вајлд-карта, што не сме и единствен случај во оваа лига, на ист начин учествуваат Будуќност и Солнок. Шансата другите екипи за влез во Јадранска некоја друга екипа би ја гледала доколку се донесе одлука шампионот на Македонија да обезбедува учество, што би било изводливо од сезоната 2016/2017.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Во приватна лига, каде плановите се кројат во текот на сезоната се е можно.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Ако ти е така полесно, тогаш нека биде така, јас ти ја кажувам реалноста
Каква реалност бараш во лига во која лани ја избација Игокеа од учество во Евролига ? Ги направија сите можни варијанти само да ја одстранат, иако првично беше договорено победникот во регуларниот дел од сезоната да учествува во Евролига, али на крај го сменија правилото оти нели кој очекуваше Игокеа да заврши прва. Солнок се откажува од учество во АБА лигата, иако имаше три годишен договор како и МЗТ, значи и тоа веќе не важи. Не гледам причина зошто правилото не би се сменило и со Работнички. Ако има пари и конкурентен тим, ето го Работнички во АБА. Како Македонци треба да бидеме задоволни да се вклучи уште еден тим од Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom