Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.315
- Поени од реакции
- 12.318
Не се измачувам ниту пак некоја религија ме измачува, само ги коментирам старо-еонските религии и нивниот концепт на воскреснувањето кое е мината формула и правам параели за да ти е појасно за што се зборува во Телемата...
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Чистење на Волјата? Волјата не може да се чисти! Не прочита што реков за Волјата? Друго се чисти, не Волјата!
Во врска со одговорите што постојано велиш дека ги нема:
Реков веќе дека ти секогаш ќе велиш дека нема одговор Телемата... те разбирам и во ред е...
Твојот одговор за твоето постоење е кованицата од еврејско-грчки зборови познато како Исус Христос и целиот тој систем од тројство и Црква во комбинација со Грев и Смрт... за мене тоа е мината формула на умирачките богови и е невалидна формула во овој еон! Таа формула само дава врска со минатото и како се менуваат некои закони! Ако веруваш во тоа, во ред, верувај! Од мене ти е дозволено !
Ако имаш критики кон Телемата и тоа е во ред, братската борба е добра работа!
Ти сакаш да ме убедиш дека твоето ВЕРУВЊЕ е апсолутната вистина на светот? Сакаш да ми кажеш дека јудаизмот е помалку вреден во своите пракси од вашите, христијански(која и да е црква)? Или исламот? Јудаизмот дури некако ја прескокна таа формула на умирање и воскреснување...
Сакаш да ми речеш дека не ми треба спознавање и пракса, ами верување?
Не оди тоа така... и со милион прашања да настапиш тука - нема да те направи тоа крал ако си решен да бидеш роб! Тоа е тоа... и ништо друго.
Не знам само зошто бараш „одговори“ од нас или во философијата на Телема (ако го правиш тоа воопшто).
Не сум знаел дека сум „испоштуван“ од тебе... Одлично, да почнам да пишувам провокативни есеи, можеби ќе прокоментираш нешто
Какви се овие неразбирања зборувајќи вака:„соединувајќи се и разединувајќи со Божествената, Непозната Волја - бесконечно“.
Што ти е тоа Непозната Волја? Зошто големи букви?
Мене ми е непознато ова твоја кованица „Непозната Волја“!
П.С. Изгледа бесцелно ме читаш ти мене што пишувам на мојот блог...
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)
Не.Citam praktikuvate joga.
Dali veruvate vo (re)inkarnacija?
Не знам зошто не инкарнација, па мора ре-инкарнација.
Што ти значи тоа ре-инкарнација? Се инкарнираш и потоа во ист момент се реинкарнираш постоејќи континуирано два пати свесно продолжувајќи го животот тука?
Не те разбирам многу...