Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Dali nekoj moze da objasni kako odi postapkata so dopolnitelni dokumenti.Znam deka najnapred odat vo
agencija za preveduvanje kade mislam deka se plaka 20evra za eden dokument dokolku e na makedonski.
Potoa ne znam sto treba so tie dokumenti.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
[DOUBLEPOST=1394549344][/DOUBLEPOST]
ovaa so uste tri nuli najinteresno mi e 200.000 evra za pasos? pa ti normalen li si be drugar ne e samo nesto kolku da kazes razmisli malku pred da go kazes toa nesto
Стајте го на игнор,зошто му реплицирате?албанец е тој,нив им пропадна бизнисот со фалсификувани пасоши за кои земаа по 5000 евра од човек,па сега ги разубедува сите дека залудно чекаат,дека демек и таму во министерството во Софија треба да се остават толку пари.А самиот не е свесен дека тоа е Софија,а не Арачиново.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Стајте го на игнор,зошто му реплицирате?албанец е тој,нив им пропадна бизнисот со фалсификувани пасоши за кои земаа по 5000 евра од човек,па сега ги разубедува сите дека залудно чекаат,дека демек и таму во министерството во Софија треба да се остават толку пари.А самиот не е свесен дека тоа е Софија,а не Арачиново.
Tolku mu e kapacitetot na procesorot:)

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Но само не ми е јасно зошто ако пишам со навредлив речник за Србин,Грк,Бугарин,Македонец,Влав нема проблем постот ми се објавува.Но кога за Албанец пишам со името со кое они се нарекуваат во нивниот јазик, постот веднаш ми се изменува:eek:.До каде со овој памет оди оваа држава!

Последно уредено:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ај вратете се на дискусија за бугарските пасоши. Озбилна сум.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Членот е опоменет и мислењето избришано. Мирни и вие, доволно е да го пријавите само мислењето, нема потреба од коментари додатни. Продолжете.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Bi sakal nesto da prasam dokolku nekoj znae.Evo sto mi se sluci:
Na posreduvasot mu dadov eden kup dokumenti i takvi od Bugarska Egzarhija.
Medzutoa toj mi gi vrati 5dena pred rokot so izgovor deka nesto nedostasuva.
Koga ubavo poglednav imase prevod na eden od dokumentite koj bese zeliot zgresen.
Vednas pobarav drug posreduvac sednavme i gi razgledavme site dokumenti i od site
izdvoivme 3. Za edniot ne treba prevod bidejki e od Bugarska Egzarhija.Me interesira
dali nekoj moze da mi kaze kakva e postapkata.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ajde ne se raspravajte,denes ke objavat nov protokol,sigurno ke ima i nekoj kajgandzija megu brojcinjata:) pa cekame da chasti:)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Treba da pise European Union,da,eve slika od mojot zemen 2012.. uploadfromtaptalk1394710207900.jpg

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Веке Неможам да го чекам ... иако ми стои дека треба само печат од заменик министерот за да бидам одобрен но полека некако губам надеж .

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Веке Неможам да го чекам ... иако ми стои дека треба само печат од заменик министерот за да бидам одобрен но полека некако губам надеж .
ke go dobies stom si odnel dokument dopolnitelen

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Друже уживај... како може да губиш надеш кога веќе си добил... ич немај гајле.. :)
Се друго е бирократија....[DOUBLEPOST=1394755724][/DOUBLEPOST]
znam deka e staro
no zosto mislis deka ke bide nesto promeneto so nas sto mse na dopolnitelna nastava veke kako da go kazam
eve vi plus.kolku sto mozam da go razberam mislam deka vika deka dale na 3 miloni immigranti

http://www.bbc.com/news/uk-politics-25780677

toa znaci deka dale na 3 miloni pasosi
Ништо не си разбрал, тука зборат дека Британија примила 3 милиони емигранти не дека Бугарија дала толку пасоши... Бугарија има огромен демографски проблем, според некој анализи се смета дека до 2050 бугарите како народ ке бидат малцинство во својата држава... Така да јас мислам дека ќе продолжат даваат пасоши на православни бидејки освен што има луѓе што одат да живеат во Европа има и такви што продолжуваат да работат и придонесуваат во Бугарија.. зошто да бидеме реални условите се каде каде подобри од Македонија.... и се разбира не секој може да се интегрира во западните системи.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom