Потеклото на Албанците

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
haahahahahahaha, ama na luge kako tebe im doaga vreme koga im e zal sto ziveat.[DOUBLEPOST=1394628182][/DOUBLEPOST]
A кој се тогаш Шќиперите кои живеат во Шќиперија??
Ne se shqiperi, tuku se shqiptar, nie taka se vikame megu sebe, za vas toa nema smisla, za svetot sme albanci.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Albanskiot jazik se pretpostavuva go zborel Aleksandar Makedonski i Akil ,
Pisuva ovoj golem istoricar :

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A tebe so pussy fotkava kako te vikaat makedonski? P i cka?[DOUBLEPOST=1394628966][/DOUBLEPOST]
Kolku sto primetiv samo edno ime ti pisuvav prethodno.
Значи ако во историски документи се споменуваат “арбанаси, Арванити, Арнаути, Ш-иптари...“ тоа се други народи, не се Албанци??

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Значи ако во историски документи се споменуваат “арбанаси, Арванити, Арнаути, Ш-иптари...“ тоа се други народи, не се Албанци??
Aj razjasni se sto ti bese prasanjeto pa vrati se.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Дали навистина и Ајнштајн бил Албанец, а не Евреј како што сакат кафирите да прикажат?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
I taka dzuzeto bez identitet prodolzi da prasuva!
Историјата немаше забележено никакви Албанци до 12 век а ни Шќипетари до мислам 19 век. Има Арнаути, рбанаси, Аравинти... затоа прашав дали е сето то еден народ кој низ историјата менуваше повремено имиња

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.188
до пред 20 год албанци беа само оние во албанија, баш пред некој ден се даваше емисија на алфа за старо скопје(за време на втора светска војна), и таму нараторот на документарецот ги нарекува ш ипт ари.
е сега, тоа нивното шќиптаар, со адаптација во македонскиот јазик е ш ипт ари. такви примери има многу, бажинг или пекинг, београд или белград, ...... рим или рома?
Тоа го викаа југословенците, се обидуваа да ја отцепат албанската нација, нивен сон беше овдешните албанци да се разликуваат од тие од Албанија. Но по се изгледа попрво Југославија се отцепи отколку албанската нација.

Секое друго именување што го правите и сте го правиле било за навреда. Се знае дека низ историјата словените не викаа арбанаси, сето друго беше инвентирано после балкансите војни, во времето кога почна етничкото чистење и геноцидот.[DOUBLEPOST=1394650133][/DOUBLEPOST]
Иако не сакам да користам Википедија како извор, пошто сум удобно завален на фотеља, изгаснато светло/// само ова ќе ти поостирам од таму, единствено како показател дека “апсолутно мнозинство на исторчари и лингвисти...“

• Many linguists have tried to link Albanian with Illyrian, but without clear results.[62][65] Albanian belongs to the satem group within Indo-European language tree, while there is a debate whether Illyrian wascentum or satem. On the other hand, Dacian[65] and Thracian[66] seem to belong to satem. However, more recent research suggests that there was a process of satemization by which non-satem languages slowly acquired characteristics, and this characteristic has found parallels in the modern development of many Western European languages.[citation needed]
  • There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a
Значи јас многу повеќе имам право да кажам дека албанците се автохтони во балканот отколку што има право било кој овде да каже дека албанците се од кавказили од друго место?[DOUBLEPOST=1394650327][/DOUBLEPOST]
Историјата немаше забележено никакви Албанци до 12 век а ни Шќипетари до мислам 19 век. Има Арнаути, рбанаси, Аравинти... затоа прашав дали е сето то еден народ кој низ историјата менуваше повремено имиња
Историјата ги забележал илирите....

Ни прв ни последен народ кој менувал имињата, името ништо не значи, знам зошто вие се фаќате кон тоа како слеп за стап.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тоа го викаа југословенците, се обидуваа да ја отцепат албанската нација, нивен сон беше овдешните албанци да се разликуваат од тие од Албанија. Но по се изгледа попрво Југославија се отцепи отколку албанската нација.

Секое друго именување што го правите и сте го правиле било за навреда. Се знае дека низ историјата словените не викаа арбанаси, сето друго беше инвентирано после балкансите војни, во времето кога почна етничкото чистење и геноцидот.[DOUBLEPOST=1394650133][/DOUBLEPOST]
Значи јас многу повеќе имам право да кажам дека албанците се автохтони во балканот отколку што има право било кој овде да каже дека албанците се од кавказили од друго место?
имаш бе право, како немаш, сега барем секој може сешто да каже, па имаме овде и вечни срби и вечни бугари и вечни грци и вечни албанци... се е овде древно вечно и настанало пред да постане и земјата.... Сите настанале од најстарите живи примероци, директно од амебите се развиле никој неќе да се понижи па да речи “да ние дојдовме тука“ се е овде автохтоно, сигурно праисториските срби се поздравувале со 3 прста пред да почнат да зборуваат, праисториски грци имале демократија уште додека живееле на дрво а зошто и праисториски албанци да не носеле кечиња.

Јас сум појќе по науката.....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.590
Поени од реакции
5.188
имаш бе право, како немаш, сега барем секој може сешто да каже, па имаме овде и вечни срби и вечни бугари и вечни грци и вечни албанци... се е овде древно вечно и настанало пред да постане и земјата.... Сите настанале од најстарите живи примероци, директно од амебите се развиле никој неќе да се понижи па да речи “да ние дојдовме тука“ се е овде автохтоно, сигурно праисториските срби се поздравувале со 3 прста пред да почнат да зборуваат, праисториски грци имале демократија уште додека живееле на дрво а зошто и праисториски албанци да не носеле кечиња.

Јас сум појќе по науката.....
Да се гледа дека си по наука, ок тогаш кажи твое мислење од каде потекнуваат албанците?

Искрено мене ми личи дека само се шегуваш овде....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да се гледа дека си по наука, ок тогаш кажи твое мислење од каде потекнуваат албанците?

Искрено мене ми личи дека само се шегуваш овде....
Не се шегувам, ако ја согледаш науката, нема докази за континуитет на албанците овде но нема ни докази од каде точно дошле, секоја од теориите има свои мани како и свои реално издржани тези, но дефинитивно - не знаеме. Многу лесно се поврзуваат себе си со Илири затоа што за илирите многу малце се знае, јазикот им е непознат, исчезнаа како народ пред многу векови па лесно може да им се накалеми се и сешто, предмети кои не се илирски да се прогласат за илирски, зборови и топоними па дури и цел народ да се поврзе со нив. Тоа го имаме и кај другите народи кои празнините во историјата ги користат да пикнат таму нешто свое.[DOUBLEPOST=1394651455][/DOUBLEPOST]
ti slav sakas da go ugnetis albanecot ama nema vise sssr sega e demokracia
За то и кажував, овој не е ништо поинаков од некој албанец кој се прекрстоил во Илир Дардани или хрват кој вели дека крапинскиот човек е всушност хрват и така треба науката да го нарекува.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
За то и кажував, овој не е ништо поинаков од некој албанец кој се прекрстоил во Илир Дардани или хрват кој вели дека крапинскиот човек е всушност хрват и така треба науката да го нарекува.
Така е. Хрватите, Албанците, Србите, можат до сто и една, на вакви теми да измислуваат научни факти, но луѓе како мене и тебе кои се строго по науката, добро знаат дека Господ го створи Македонецот да биде првиот бел човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom