Пјанич на лето се поверојатно ќе оде во ПСЖ, за сума од околу 35мил .. не ми е некој проблем, сумата е добра, Пјанич е феноменален играч, кој може да стане уште посилен со напорна работа, ама и знам дека Сабатини ќе најде достојна замена, плус Пјанич е многу мек, трета сезона е кај нас и никогаш не е сврзал 3 утакмици по ред да игра првотимец, секогаш нешто го боли и не му дозволува да игра или па не е спремен за цела утакмица, мене тоа ме нервираше кај него, на средина кога влезе во дуел обавезно паѓа и се витка од болки .. сега ќе го продолжи договорот со Рома но само ради клаузата која треба да биде поставена и која би требало да изнесува околу 35мил .. сепак рано да збориме за трансфер, така се шпекулира, но до Јуни има време, како и да е мене ми е сеедно

[DOUBLEPOST=1394393085][/DOUBLEPOST]Еве ги составите, со бод сум задоволен
LE PROBABILI FORMAZIONI
NAPOLI (UFFICIALE): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler, Dzemaili; Mertens, Hamsik, Callejon; Higuain.
A disp.: Colombo, Doblas, Britos, Henrique, Reveillere, Behrami, Radosevic, Bariti, Pandev, Insigne, Zapata.
All. Benitez.
ROMA: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Romagnoli; Pjanic; Nainggolan, Strootman; Florenzi, Bastos, Gervinho.
A disp: Skorupski, Lobont, Toloi, Torosidis, Dodò, Taddei, Ricci, Mazzitelli, Destro, Ljajic.
All. Garcia.
Arbitro: Rocchi di Firenze.
Assistenti: Di Liberatore e Cariolato.
IV uomo:Vuoto.
Assistenti di porta: Tagliavento e Banti.