Indian Wells 2014 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ЗА какво друго може да ни изнервира ? Аjде кажи ? Изнервира ни дека цел меч не спре да гледа кон судиjата, да бави играта и за пореден меч си чупи ракетот. Ова не е тенис за фалба. Следниот меч ке го добие Григор. Не е като да не е плескал Гулбис. Аjде со здраве.
Не е прв ни последен Гулбис што си го "чупил" рекетот де. Јебига сеа, знам оти некои постапки знаат да нервират посебно во случаи кога ти губи фаворитот, сигурно и Григорчо да беше наш и ние ќе се нервиравме, ама тоа е само плачење на крај, ништо повеќе. :)

Да тепаше вашиот немаше ни да спомнете 100%. :)

Не е прв ни последен Гулбис што си го "чупил" рекетот де. Јебига сеа, знам оти некои постапки знаат да нервират посебно во случаи кога ти губи фаворитот, сигурно и Григорчо да беше наш и ние ќе се нервиравме, ама тоа е само плачење на крај, ништо повеќе.Да тепаше вашиот немаше ни да спомнете 100%.

Да, бе пак глупости трескаш. Значи никоj друг неутрален не гледа тенис и не му остават впечток вакви грозни ситуации. Мене ми е сеедно коj ке победи jас не печелам ништо. Ако беше победил Григор со ваква игра биди сигурен дека штев да го отбележа.

Не е прв ни последен Гулбис што си го "чупил" рекетот де. Јебига сеа, знам оти некои постапки знаат да нервират посебно во случаи кога ти губи фаворитот, сигурно и Григорчо да беше наш и ние ќе се нервиравме, ама тоа е само плачење на крај, ништо повеќе. :)

Да тепаше вашиот немаше ни да спомнете 100%. :)
Мен не ме нервира само чупенето на рекетот, а тоа дека збори со судиата и бави сервисите - во еден момент мина 1,30 мин мегу точка и први сервис.

Бугариве
coffee.gif

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/00...p4?versionId=mJGoAAgxytpEJxqrqldP.sUeUNZoXZYa[DOUBLEPOST=1394585707][/DOUBLEPOST]
Македонциве :drk:

Во Маjами со кого ке игра Гришо - со Русевски или со Деари. :pos:
Абе кромањонец, за вас двајца мислев, не за Гришо или некој друг Бугар. Доаѓате и замарате како Гулбис искршил рекет, wow, прв пат се деси тоа во историјата на тенисот, чудесија. Поштено изгуби Григор затоа што беше послаб и тоа е тоа.

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/00...p4?versionId=mJGoAAgxytpEJxqrqldP.sUeUNZoXZYa[DOUBLEPOST=1394585707][/DOUBLEPOST]
Абе кромањонец, за вас двајца мислев, не за Гришо или некој друг Бугар. Доаѓате и замарате како Гулбис искршил рекет, wow, прв пат се деси тоа во историјата на тенисот, чудесија. Поштено изгуби Григор затоа што беше послаб и тоа е тоа.
Некој од нас кажувал ли е дека Григор е изгубил непоштено!?!?!? Даже обратното. Ние пишуваме, дека целото држание на Гулбис беше ГРОЗНО, а не дека е победил непоштено!!!!!!!!!!!

Македонциве :drk:

Во Маjами со кого ке игра Гришо - со Русевски или со Деари. :pos:
И која ти е поентата сеа? Кој од нас тука има нешто лошо кажано за Димитров? Баш напротив повеќемина го гледаме како страшен потенцијал и посакуваме негов поголем успех, ти кажав оти и јас поеќе бев за Димитров, ми стана симпатичен тенисер и стварно сакам да го видам со некој ГС трофеј во рацете, ама и вие знаете да бидете малце напорни на темите за тенисот (што најверојатно и беше поентата на Стефан), башка провокацијата ти беше стварно никаква и бесмислена.

Едит: Еве го се надополнил горе.

Некој од нас кажувал ли е дека Григор е изгубил непоштено!?!?!? Даже обратното. Ние пишуваме, дека целото држание на Гулбис беше ГРОЗНО, а не дека е победил непоштено!!!!!!!!!!!

Аjде остави. Нема нужда веке да спориме со дрвени глави. За нив како национален празник им е кога загуби бугарин во некоj спорт. Хем близки jазици сбориме, а мислам дека никога не можем да се разберем. Каква е ова омраза дека од срцето им капе не знам.

И која ти е поентата сеа? Кој од нас тука има нешто лошо кажано за Димитров? Баш напротив повеќемина го гледаме како страшен потенцијал и посакуваме негов поголем успех, ти кажав оти и јас поеќе бев за Димитров, ми стана симпатичен тенисер и стварно сакам да го видам со некој ГС трофеј во рацете, ама и вие знаете да бидете малце напорни на темите за тенисот (што најверојатно и беше поентата на Стефан), башка провокацијата ти беше стварно никаква и бесмислена.

Едит: Еве го се надополнил горе.
Аjде остави. Нема нужда веке да спориме со дрвени глави. За нив како национален празник им е кога загуби бугарин во некоj спорт.
Дрвени глави викаш а? :icon_lol:

Само едно ке ви кажем на сите! Jac сум против тоа да се нападаме на тема бугари или македонци! Лека вечер!

Дрвени глави викаш а?

А ти како ке се чувствуваш кога получаваш на секи твој сбор насмешка и неможеш да разбереш каде е причината ?

Само едно ке ви кажем на сите! Jac сум против тоа да се нападаме на тема бугари или македонци!

Веруваj ова е нешто кое наjмалко го сакам. Винаги сум добронамерен и позитивен во овоj форум. НЕ можам да разберем каква е причината после всеки сбор да има еден со непредизвикана обида од другата страна. Каков е проблемот да сборим како нормални луге ?

PS Чудо невидено е ова, друже .Само македонци и бугари могат да наполнат десет страници во спортна тема само со обиди еден спрема друг. Краj, точка на спорот.

Последно уредено:
Работата е што никој не спомна Македонци или Бугари у таа смисла, него вие сами си направивте филм. Јас спомнав “Бугариве“ ради тоа што напишавте 35 страни за тоа како Гулбис скршил рекет, а не дека сте Бугари и дека ми сметате. И тука одма се спомнаа Русевски, Деари, мислам Бог да чува.

А ти како ке се чувствуваш кога получаваш на секи твој сбор насмешка и неможеш да разбереш каде е причината ?
Ништо не те разбрав што ми пиша сеа.

Муабетот мене во секој случај ми е дека никој тука не се радува на поразот на Димитров. И ти мене не ме разбра ама баш ич што ти пишав погоре. Јас пишав и некој Македонец да играше можеби и ние ќе се нервиравме за тоа како се понашал Гулбис, ама тоа е само безвеза плачење после натпревар. Еве да не кажеш дека викам оти вие како бугари сте такви...на нас таковото плачење после натпревар ни е национален спорт. Појма неам дали и како ме разбра, ама поентата е дека нема никаква врска тоа што ти, другиот член и Димитров сте бугари.

И јас исто не сакам да се расправаме на национална основа тука на темава, оти прво тоа е офтопик, второ нема смисла. Тука сме да дискутираме за тенис пред се. :)

Последно уредено:
Аjде да спреме спорот. Извинувам се за глупавата реакциjа. Не сакам да обидам никого. Али искрено сакав да споделам дека ако вие сте гледали многу надпревари со вакви неубави тениски моменти, jас несум. За прв пат гледам во два наредни турнира некоj да jа чупи ракета со злоба и да бави вака играта. Ова ми остави лош впечаток. Не е причината во загубата на Григор. Он денеска одеше на пораз и без провокациите на Гулбис. Проблемот е дека не сакате да ме разберате, ами брзате да се насмеете. Аjде со здраве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom