Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување

xyx

Член од
31 август 2012
Мислења
13
Поени од реакции
0
Сакам да прашам дали можеш да презапишеш предмет од прва година од летен семетср за во трета летен семетар или мора да биде во втора?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
А мене ме интересира , Финансиско сметководство дали има од овде некој што полагаше сега завршен да ми каже што прашања имаше ? :) Пишете или тука или приватна порака итно е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
antilog како се пресметува ? :) На пример на 1.68214 кој е антилог ? Решението во вежбите е 48.09 , и добиено е со antilog а како се пресметува тоа нема објаснето :(

едит : дали можам да го пресметам antilog-от на дигитрон и како ?
shift + 2ndf + log

ако не е вака пиши има повеќе видови дигитрони

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Дали мене ми се причинува или англиски онака од ракав ги пишува оценките? :confused:
Незнам за тебе , ама ја зедов 7ца на пола недопишан тест и тоа БЕЗ семинарска , со семинарска 8 :) Страшно. Ае простено му е , неможам да замислам како му е кога ќе му се соберат тестови од сите факултети наеднаш во еден месец да ги прегледа. [DOUBLEPOST=1393467179][/DOUBLEPOST]
shift + 2ndf + log

ако не е вака пиши има повеќе видови дигитрони
Па конкретно овој дигитрон ја што го имам , нема шифт ама се снајдов некако па средив. Го најдов како децимала + 2ndf + log така некако :D

Последно уредено:
S

Stivie G

Гостин
Незнам за тебе , ама ја зедов 7ца на пола недопишан тест и тоа БЕЗ семинарска , со семинарска 8 :) Страшно
Само јас незадоволен. Ми делува дека ги пишува оценките според другите оценки у семестарот. Јас слабо положив, слаба оценка и англиски :mad:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Само јас незадоволен. Ми делува дека ги пишува оценките според другите оценки у семестарот. Јас слабо положив, слаба оценка и англиски :mad:
Јас така во втора година , со уште 2 - 3ца колеги иста група , се исто напишано имавме сите на еден му стаил 35 поена на еден 52 на друг 43... За ова болдираново незнам , мислам дека нема увид Драганчо за другите оцени од семестарот во е-индекс.

S

Stivie G

Гостин
Јас така во втора година , со уште 2 - 3ца колеги иста група , се исто напишано имавме сите на еден му стаил 35 поена на еден 52 на друг 43...
Не оставам вака ова :D. Слушнав некоја девојка се пожалила па од 7 стигнала до 10 кога побарала увид на тестот :LOL:

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Луѓе имате ли на факултетов можност да преку него одите во Америка на работа?Она како што е кај скопскиот Кирил и М.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Здраво на сите :)) Некој случајно да не има прашања по Анализа на финансиски извештаи....Хартии од вредност и портфолио менаџмент...Маркетинг менаџмент...Доколку има некој ако може да ги пише....Однапред Ви благодарам :)))))

Член од
15 октомври 2013
Мислења
22
Поени од реакции
1
Здраво на сите :)) Некој случајно да не има прашања по Анализа на финансиски извештаи....Хартии од вредност и портфолио менаџмент...Маркетинг менаџмент...Доколку има некој ако може да ги пише....Однапред Ви благодарам :)))))
Анализа на финансиски извештаи

II grupa
Metod na sprotivstavuvanje
Verikalna analiza
Metod na specificna identifikacija
Analiza na fina. izve definicija
Di put analza

I grupa
posebni i opsti celi,
princip na konzistentost,
analiza na postojani sred i dvata nacina kako se presmetuva,
horizontakna analiza,
pokazatel na rentabilnot.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
1. Голема молба до повозрасните да пишат по некое прашање за прв кол. (барем тие на раскажување) по Портфолио мен. и Маркетинг мен.

2. Се вади ли добра оценка по Маркетинг мен. со учење само од презентациите?

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Како е по факултето шо има новооо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom