Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
FPI prasanja za 2 kolokvium?

Еве и тука :)

Втор колоквиум ФПИ:
1. термиснки договори
2. Пензиски фондови
3. Менаџмент со морален ризик
4. Наведи ги функциите на инвестиционото банкарство и објасни ја осигурителната
5. Основни принципи на осигурувањето 6. Опции наспроти фјучерси

Дополнување:
1. Четири основни банкарски заеми:
2. Форми на ценовна ефикасност:
3. Тргување на Мк берза се врши на два пазари:
4. Хипотекарните обврзници се...

Studenti dokolku vi se naoga nekoe prasanje za 1 kolokvium Istorija na ekonomska misla,spodelete?

Fala vi na prasanjata, nekoi pomognaa nekoi ne. Loso e so ovoj semestar za bazirav samo na prasanje i epten jako se zaebav (n):D

Ајде ако може и ако некој има некое прашање за II колоквиум по МАРКЕТИНГ МЕНАЏМЕНТ...АНАЛИЗА НА ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАИ И ХАРТИИ ОД ВРЕДНОСТ И ПОРТФОЛИO МЕНАЏМЕНТ...Однапред БЛАГОДАРАМ!!! :)

Здраво Колеги, јас сум нов член
Ајде некој нека се најде за помош дали некој ги има решено сите настани од Апликацијата на Александар Костадиновски по Финансиско сметководство за прва година?

^ Yeah, right .. :pos::pos:

Кажете некое прашање за втор колоквиум, или завршен за предметите од последниот 8ми семестар. Акцент ставам на Портфолио мен. :)

Некој да не се сеќава што прашања имаше за втор кол. Финансиско сметководство, Макроекономија, Основи на Финансии или Статистика ? :)

здраво колеги, може ли да ми кажете некои прашања по фпи, ама да бидат различни од овие шо ги имате споделено погоре, т.е ако има некој прашање од другата група, благодарен сум ако ги сподели :)

Колеги и колешки ако ви текнува некое прашање од 6 семестар 2 колоквиум нема да е лошо до споделите...Пред се банкарски менаџмент ако ви текне :)

Колеги да ве прашам дали некој знае дали може да се префлиш од редовно вонредно голема процедура ли е и какви документи требаат ?Позз

Se sekjava nekoj na nekoe prasanje AFI 2 kolokvium?

Некое прашање МПЦ 2 колоквиум да ви не наваѓе нешто .. Фала однапред ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom