Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Ekonomika na pretrpijatie kaj Kiril Postolov, znae nekoj sho kako, prv kolokvium inache. sho prashanja dava i sl .?

Ekonomika na pretrpijatie kaj Kiril Postolov, znae nekoj sho kako, prv kolokvium inache. sho prashanja dava i sl .?
Сеа намерно го постави прашањето со надеж дека тој ќе ти одговори. :icon_lol:

Иначе јас да прашам да не знаете број од некој што држи курсеви по сметководство, за едно девојче што е средно ми треба.. :P Ако знае некој обавезно нека ми пише ПП до вечер. :)

Резултати ммб ?

Имаш сликано на фб на колеги.

Ова одамна го полагав, али јас книга Економика не отворив. Само скриптата, апла напамет се. Значи убаво научено, набројуванки поготово. Имаше и прашања од книга, али за да поминеш доволно е и само скрипта. Е сега, не знам дали професоров сменил начин на полагање.

Економика ќе нема задачи (аморитизација и слично)? Така?

Имаш сликано на фб на колеги.

Ова одамна го полагав, али јас книга Економика не отворив. Само скриптата, апла напамет се. Значи убаво научено, набројуванки поготово. Имаше и прашања од книга, али за да поминеш доволно е и само скрипта. Е сега, не знам дали професоров сменил начин на полагање.

Ja knigata ja pominav 2 pati.. se nadevam e dovolno.[DOUBLEPOST=1394479376][/DOUBLEPOST]
Економика ќе нема задачи (аморитизација и слично)? Така?
Bi trebalo da nema. Taka vikaa.

Членот Б. Дрогираш е Постолов :icon_lol:

Сеа намерно го постави прашањето со надеж дека тој ќе ти одговори. :icon_lol:

Иначе јас да прашам да не знаете број од некој што држи курсеви по сметководство, за едно девојче што е средно ми треба.. :P Ако знае некој обавезно нека ми пише ПП до вечер. :)
Абе курсеви по сметководство, за у средно? Нека седни нека учи, денес ништо не се учи посебно по основи на сметководствво или па у средно, да даваат книжење на некоја поголема компанија како "Европа" ајде ама вака чудно да бараш курсеви. Уосталом секој сметководител може и да покаже, дури и студент на економски.

Абе курсеви по сметководство, за у средно? Нека седни нека учи, денес ништо не се учи посебно по основи на сметководствво или па у средно, да даваат книжење на некоја поголема компанија како "Европа" ајде ама вака чудно да бараш курсеви. Уосталом секој сметководител може и да покаже, дури и студент на економски.
:D

Појма неам јас како е во средно ама јебига. Иначе појма неам ни девојчето кое е. :D

Столе еднаш склопи многу лесни тестови за испит, и многумина поминаа со малку учење :D А Кирил е малце терсен...

Разговарав со една колешка која го презапишуваше предметот и ми вика дека сега е станат страв и трепет и не е ништо како ние тогаш што го полагавме.
Мој совет е другите да не го потценуваат предметов, ако се остави за испит е многу тежок.

Стојан на последнот предавање рече да ги учиме главните работи, повеќе да обрнеме внимание на набројуванкиќите меѓутоа да не ги учиме „папагалски“ туку да научиме барем една реченица објаснување на набројуванките. Рече афтори ќе нема, ниту пак нивни дела ( освен Тајлор и Фајол и нивните следбеници). Се надевам ќе си стои на зборот.....

Разговарав со една колешка која го презапишуваше предметот и ми вика дека сега е станат страв и трепет и не е ништо како ние тогаш што го полагавме.
Мој совет е другите да не го потценуваат предметов, ако се остави за испит е многу тежок.

Ни пред 3 години не беше лесен, иако е ултра досадно.
Значи зафркнати прашања дава, на втор мислам дека едно прашање го имав трипати, за да го утнеш трипати ако не го знаеш.
И од моја генерација го презапишаа доста, иако ќе речеш не е многу тежок задолжителен. На испит малце поминаа.
Али секако дека ако научиш ко што треба, ќе поминеш без проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom