Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Е вака. За 11 дена од сега полагам за прв пат Меѓународна економија кај Кикеркова.

Стигнат сум отприлика до пред половина материјал со учење, и тешко ми оде за раскажување некако, памтам работи, но многу тешко со разбирање да напишам, а од низ годините наназад не сакала ни напамет премногу. Може ли некој најточно што може да ми каже каков тип на прашања дава, знам дека има разлики помеѓу едно нешто и друго, но колку треба да има пишување, и дали е ограничено со редови, или во А4 формат се пише?

Друго, има во Либро многу прашања за раскажување па да прашам дали нешто се паѓа исто, пожелно би било некој од последниве две години да ми одговоре за ова. Дава прашања само со објаснување или прашања и со набројуванки?

@Buterfly те сретнав во search дека си коментирала за Кикеркова, па сакам збор два.
@Word$haker исто.
@Tender Girl
@naumdb
@energichen
@коментатор

Немаше друг начин освен да ве тагнам сите што ве најдов на зборот кикеркова меѓународна економија на search. Може вака ќе има одговор на моите прашања конечно :LOL:

Некој да бранел дипломска кај Анита Циунова да знае кој се во комисија ???

Nekoj da kaze za EKOLOSKI MENADZMENT i EKONOMIJA NA RABOTNA SILA na kolok. kakvi prasanja se pagaat i sl.

Е вака. За 11 дена од сега полагам за прв пат Меѓународна економија кај Кикеркова.

Стигнат сум отприлика до пред половина материјал со учење, и тешко ми оде за раскажување некако, памтам работи, но многу тешко со разбирање да напишам, а од низ годините наназад не сакала ни напамет премногу. Може ли некој најточно што може да ми каже каков тип на прашања дава, знам дека има разлики помеѓу едно нешто и друго, но колку треба да има пишување, и дали е ограничено со редови, или во А4 формат се пише?

Друго, има во Либро многу прашања за раскажување па да прашам дали нешто се паѓа исто, пожелно би било некој од последниве две години да ми одговоре за ова. Дава прашања само со објаснување или прашања и со набројуванки?

@Buterfly те сретнав во search дека си коментирала за Кикеркова, па сакам збор два.
@Word$haker исто.
@Tender Girl
@naumdb
@energichen
@коментатор

Немаше друг начин освен да ве тагнам сите што ве најдов на зборот кикеркова меѓународна економија на search. Може вака ќе има одговор на моите прашања конечно :LOL:

Си земала со цел памет Меѓународна Економија кај Кикеркова??:eek::eek::eek:
Не искрено незнам зошто го зимате сега кога веќе не е задолжителен.Златни предмети вие овој го бирате, незнам кој ве излажал.
Дава прашања на пишување и колку што знам во книгата нема набројуванки.Пример дава што е еврообврзница и пишуваш стрикно за тоа.
Јас кога полагав знаеше да даде исти прашања од претходните сесии.Пример ако во јануари положат многу малку во јуни ќе го дадеше истиот тест и така ;)

Си земала со цел памет Меѓународна Економија кај Кикеркова??:eek::eek::eek:
Не искрено незнам зошто го зимате сега кога веќе не е задолжителен.Златни предмети вие овој го бирате, незнам кој ве излажал.
Дава прашања на пишување и колку што знам во книгата нема набројуванки.Пример дава што е еврообврзница и пишуваш стрикно за тоа.
Јас кога полагав знаеше да даде исти прашања од претходните сесии.Пример ако во јануари положат многу малку во јуни ќе го дадеше истиот тест и така ;)
Не сум земаЛ туку задолжителен е на Надворешна смерот. Фала иначе на одговорот :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk now Free

Да, со повеќекратен избор и не е наведено кое прашање со колку точни е. Првиот колоквиум е доста зезнат, вториот беше полесен.
Само набројуванки или и дефиниции такви ствари?

Поздрав колеги да не има некој прашања по државна регулација да ме просветли???:cuc:

Ако може некој да ме насочи на што најмногу да се осврнам по предметот Осигурување?

Ако може некој да ме насочи на што најмногу да се осврнам по предметот Осигурување?
Прв колоквиум учи ги изведувањата сите и од веројатност и од рентите, а од задачите посвети внимание на комбинираните примери, капитал и рента каде што се. Вториот е малце потежок колоквиум, ама генерално не е страшно.

Колеги ајде помагајте по државна регулација, дали учевте само од скриптата или ? И полесно е на колоквиум да се помине или на испит? Нека пише некој искуство ! :)

Има некој што полагал економика кај Стојан Дебарлиев? Какви прашања дава одприлика? :confused:

Погоре гледам дека одговориле, но јас само да додадам, дека ние лани немавме ни едно изведување, т.е. само едно на втор колоквиум, кое беше доста лесно и дури меѓу редови назначи дека ќе биде тоа, кога на предавање кажа и го потенцираше. За прв колоквиум јас советувам да си ги најдеш задачите од кај Милан, бидејќи се паѓаат буквално исти, ако учиш само од книга може да ти се случи да паднеш само поради ова.

Има некој што полагал економика кај Стојан Дебарлиев? Какви прашања дава одприлика? :confused:
Сто пати кажано, сто пати повторено.
Учете набројуванки, дефиниции не памтам да даде.
Можат да се паднат и сите да се точни, треба да знаеш добро да ги разликуваш поимите, затоа е можда пубо да се учи од книга.
Не ти треба којзнае колкава логика, или е така или не е така, напамет (:

Скрипта???:eek: Каде можам да ја најдам???Учебникот е лудница

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom