Нема потреба од јак И-КУ за да се утврди кој лаже а кој кажува вистина...[DOUBLEPOST=1394385620][/DOUBLEPOST]
Ај да видиме дали материјалноста е грешна, и тоа не кажано не од било кого, туку од сам Бог, Кој вели:
„...Но барајте го најнапред Царството на Бога и Неговата правда, и се‘ ова ќе ви се придодаде..„.(Матеј, 6,33).
Самиот „Бог“! Баш ме интересира објаснување на таа дилема која ја започнавме пред неколку месеци!
Дилемата се состоше од тоа дека вашиот “Бог“ се шетал во Еденската градина во материјална форма, а религиозно е прикажан во духовна форма! Потоа, чим човекот го создал со себе т.е. според себе, тогаш тој бил или белец, или црнец или имал жолта или пак црвена кожа!
Ми даде некој одговор кој нема ама баш никаква логика!
Потоа, Јудаистите ја придале таа “теорија“, која е само верување, дека се е создадено од Бог! Јас ќе се придржам до својот пологички став и ќе се обидам да ти одјаснам дека тоа не е така.
Да речеме дека Еденската градина се наоѓала на земјата, исто така да прогнозираме дека се наоѓала кај Шри Ланка. Е сега како човекот стигнал до С. Америка, Латинска Америка, Ј. Америка и Австралија кога сите тие континенти од Европа се одделени со океани и мориња т.е. може да се стигне само преку вода?
Првите цивилизации се појавиле и во Ј. Америка..........и во Латинска Америка. А ако не се лажам С. Америка е “откриена“ дури во 11 век!
Потоа секоја цивилизација си имала свои верувања? Дали тие се вистинити? Тие се создадени пред Христијанството, па и пред Јудаизмот! Дали можеби Јудаистите тие теории ги зимале од тие цивилизации?
Има премногу дупки во самата религија.
И за крај, имало ли цивилизација кај реките Јанг Це Јанг и Хо Ан Хо (т.е. Сината и Жолтата река). Каква по боја била кожата на населението?
Имало ли цивилизација кај реките Инг и Ганг? Каква била бојата на кожата на тоа население? Потоа, Египет, Нил, истото прашање? Постоеле ли Маите, Инките, Индијанците, кои биле племиња и сеуште се еден вид пременски заедници, Абориџините, племињата на Велигденските острови ......истото прашање? Можно ли е се тоа природата да го создала? Или сето ова за црквата и тие „интелектуални“ тела кои ја составувале Библијата и оставиле толку контрадикции колку што нема во ниту една религија која опстојува до ден денес, ја/ги знаеле ли сите овие информации?