Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еден од нив е и Исус кој ви ветил маѓионичарско алхемичарски својства
Напротив: Синот Божји ја зеде на себе човечката природа, за да може „на своја кожа„ да „провери„ што се случува со Неговото омилено творение. Така, Он го живееше и човечкиот овосветовен живот па чекаше 30 г. за да почне да проповеда а згора све, допушти да биде тепан и понижен и да биде распнат и да и умре, иако можеше сето тоа да го „прескокне„, чинејќи чуда и тоа само со еден збор, а не по претрпените маки на крстот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бидејќи у случајов е детски лесно или...?
Штом е детски лесно, нема да ти биде проблем да одговориш. Еве уште еднаш ќе те прашам:
Според што ти веруваш дека го познаваш Христа а останатите како Let3 кои ти ги посочуваат цитативе цело време, не?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Штом е детски лесно, нема да ти биде проблем да одговориш. Еве уште еднаш ќе те прашам:
Според што ти веруваш дека го познаваш Христа а останатите како Let3 кои ти ги посочуваат цитативе цело време, не?
Себеси не се спомнуваш во останатите?
Христос е достапен на сите се разбира и за тебе, по „Вознесението“ во човечката историја, преку Неговата Црква т.е. преку Св. Дух(Третото Лице на Св. Троица-Духот на Слободата).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Он го живееше и човечкиот овосветовен живот па чекаше 30 г. за да почне да проповеда а згора све, допушти да биде тепан и понижен и да биде распнат и да и умре, иако можеше сето тоа да го „прескокне„, чинејќи чуда и тоа само со еден збор, а не по претрпените маки на крстот.
Бог не може да умре

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бог не може да умре
Може: умре човечката Исусова природа, не и божествената, но и воскресна, покажувајќи ни што ќе се случи со сите од родот човечки, на крајот од времето.[DOUBLEPOST=1394236160][/DOUBLEPOST]
Него кажи во кој момент Исус станал бог?
Кога де?....
Живо ме занима (што би рекол јас).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Може: умре човечката Исусова природа, не и божествената, но и воскресна, покажувајќи ни што ќе се случи со сите од родот човечки, на крајот од времето.[DOUBLEPOST=1394236160][/DOUBLEPOST]

Кога де?....
Живо ме занима (што би рекол јас).
Сигурно ко беше дете беше обичен смртник инаку немаше да дозволи да го сунетат, мислам дека почна да станува бог ко претвори вода во вино па после како се појќе и појќе совладуваше боженството и можностите му растеа, па од одење по вода, хранење на иљадници со риба и леб исцелување, го достигна врвот кога воскресна и стана full бог, ист како останатите. Тогаш дипломирал за бог.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сигурно ко беше дете беше обичен смртник инаку немаше да дозволи да го сунетат, мислам дека почна да станува бог ко претвори вода во вино па после како се појќе и појќе совладуваше боженството и можностите му растеа, па од одење по вода, хранење на иљадници со риба и леб исцелување, го достигна врвот кога воскресна и стана full бог, ист како останатите. Тогаш дипломирал за бог.
А како може смртник да поприма постепено божествени особини? Еве, зашто тоа мене не ми се дешава?...:unsure:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А како може смртник да поприма постепено божествени особини? Еве, зашто тоа мене не ми се дешава?...:unsure:
не си поверувал
Зато не лекуваш со раце ни си отпорен на отрови, ни можеш да правиш дела поголеми од Исус.
Не се трудиш доволно, пример Исус иако роден како обичен смртник дете - растеше и напредуваше учеше и не се откажуваше да еден ден и тој стане бог

52 Исус, пак, напредуваше во премудроста и воздраста, и во благодатта пред Бога кај луѓето.
Лука 2

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
не си поверувал
Зато не лекуваш со раце ни си отпорен на отрови, ни можеш да правиш дела поголеми од Исус.
Не се трудиш доволно, пример Исус иако роден како обичен смртник дете - растеше и напредуваше учеше и не се откажуваше да еден ден и тој стане бог

52 Исус, пак, напредуваше во премудроста и воздраста, и во благодатта пред Бога кај луѓето.
Лука 2
Еве го пак...:icon_lol:

„Препуцавањето„ со „библиски цитати„ а све то у најдобриот протестантски манир, не е мудар потег...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Еве го пак...:icon_lol:

„Препуцавањето„ со „библиски цитати„ а све то у најдобриот протестантски манир, не е мудар потег...
Па на тема за христијанство не ќе се “препуцаваме“ со цитати од камасутра
Јас цитирам вие се чудите

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Јас ниту и плаќам на црквата данок ниту постои закон со кој треба да и се плаќа данок! И поентата беше сосема друга, дека црквата е дувло на лицемери! Бидејќи христијанството порачува дека склоноста кон материјалност е погрешна! Дека полесно камила ќе влезе низ иглини уши одколку богат во царството небесно! Познато ти е?! Ако ти е познато, објасни ми како тоа се совпаѓа со поседување на имот? Со тргување со недвижности? Со наплаќање на обреди? Кога за сето тоа имаш конкретни пораки и заповеди во новиот завет да не се прави тоа? Како ќе го објасниш тарифирање на обреди со Матеј 10:8,9?
Давала црквата бесплатно на тие што биле во црквата?! Оди пробај да се венчаш, да направиш крштевка, погреб....било што без да платиш! Кого правиш будала овде? Себе или нас?
Од каде ти ЗАКЛУЧИ дека Црквата е "дувло на лицемери"? Тоа за богатриот на кого се однесува, на парохиски свештеници кои идат по селата и живеат од сточарство пошто државата не им средила економски статус (па и социјален) во општеството па треба Црквата да се грижи? Тој е богат? Или збореше за себе си телетабису?
Што се однесува до крштевка и погреб, ако навистина немаш да дадеш нема да платиш, никој нема да ти забрани. Ти кого правиш сега будала? Сам себе си?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
"Кога Бог станал Бог?" :pos:
Какви се не глупости ќе прочиташ....

Kajgana Shop

На врв Bottom