Фан клуб - РК Вардар

Да, точно е дека и со 1000 денари карта, без проблем ќе се продадат 6000 карти, ама атмосферата ќе биде ко на Металург. Вардар ми е во крвта, изминативе сезони одам да го гледам и во македонско првенство.. ама едноставно буџетот не ми дозволува 2*1000 денари = 2000 денари за натпреваров.

1000 е премногу.600 денари долен ред 500 денари горе и 400 денари позади гол би било реално.6 натпревари се во сезона не се многу.

Добро, се надам дека тие 6000 шо ќе дојдат да ја наполнат салата у таа една утакмица, ќе бидат подеднакво енергични и страствени колку тие што го бодреле Вардар у претходните утакмици против помалку атрактивни противници.

Aj da se kladime deka pak 80% ke bidat istite... ke sere na forumi ama pak site tuka ke kupiite karta neli?[DOUBLEPOST=1394214143][/DOUBLEPOST]
Да, точно е дека и со 1000 денари карта, без проблем ќе се продадат 6000 карти, ама атмосферата ќе биде ко на Металург. Вардар ми е во крвта, изминативе сезони одам да го гледам и во македонско првенство.. ама едноставно буџетот не ми дозволува 2*1000 денари = 2000 денари за натпреваров.

zborime za posle Hamburg... daj da gi tepame ako treba ke pozajmis hahaha

Aj ne preteruvajte so cenite, 1000 denari e premnogu za nas standard, se do 500-600 denari vo ovaa faza se trpi nekako, pa nekoj ima 10.000 plata.

go imam nekolku pati, ne e problem ako treba ke bide i toa... sepak aj se kladime kartive ke idat ko alva i so taa cena
Извинете вака шо упаѓам на муабет, а немој ни ти да ми се лутиш, ама морам.
Многу ме потсеќаш на нашиве Остраљанци кои заминуваат одовде и одма почнуваат да се понашаат ко странци, потценуваат, се расфрлаат пари тука, се мислат којзнај шо се, а уствари таму можи и во штала седат.

Ајде ти сега одговори ми-има ли секој човек пари да одвои по 1000 денари за карта, сам и то. Ами ако има детенце? То ти се 2000 ден. Ај да те видам преживеј ти тука еден месец со плата од 8-12000 денари.

Лесно е да се зборува за нешто ко ќе си надвор или ако лапаш некоја јака пара, ама немора то сите да го знаат и толку фалење да има. Прилично сум сигурен дека ни пола од највернитењ навивачи на Вардар неможат то да си го дозволат, па би останале дома, а за сметка на то, на утакмица ќе појдат некои снобој, кои не ги интересира утакмица, туку само да се сликаат и да постираат на фб слики, т.е. да бидат видени. На тој начин вардар нема да ја добие целосната поддршка кја ја заслужува.

Не се секирај ти за Самс. За него не се проблем 50000 евра кои би ги собрал за една утакмица.
На тој начин вардар би ги загубил највернуте навивачи.

Поздрав и се надевам дека не те навредив со мојот пост.

Aj da se kladime deka pak 80% ke bidat istite... ke sere na forumi ama pak site tuka ke kupiite karta neli?[DOUBLEPOST=1394214143][/DOUBLEPOST]

zborime za posle Hamburg... daj da gi tepame ako treba ke pozajmis hahaha
Па ќе бидеме, ама каква цел ќе постигнат со 1000ка карти, никаква со 6000 карти продадени по 1000ка на 1 утакмица они нема да се збогатат, а од нас ќе ни скратат многу, па не е само ракомет, па еве и фудбалот почна па ако на фудбал треба и да се гостува, што правиме тогаш? Мене ќе ми требаат 50 евра за да можам да одам на две утакмици, па тоа го неам никаде бе, да мораме да одвојме скоро ако рачунаме на некој си 200 евра просечна плата, да мора 1/4 од таа плата само за еден викенд за две утакмици да ја преебеме, а леб да јадеш цел месец, а превоз, а сметки, па во месецот има 4 виекнда што значи миниму на овие 2 додаи и плус 4 утакмици и што ќе прајме ние само за карти ќе работиме?
Нека не гледаат од педерчињана, ни ќе се збогатат ни ќе се осиромашат ако стават пристојни цени од 300-350 ден за м блоковите и од 200-250 за горните.

Извинете вака шо упаѓам на муабет, а немој ни ти да ми се лутиш, ама морам.
Многу ме потсеќаш на нашиве Остраљанци кои заминуваат одовде и одма почнуваат да се понашаат ко странци, потценуваат, се расфрлаат пари тука, се мислат којзнај шо се, а уствари таму можи и во штала седат.

Ајде ти сега одговори ми-има ли секој човек пари да одвои по 1000 денари за карта, сам и то. Ами ако има детенце? То ти се 2000 ден. Ај да те видам преживеј ти тука еден месец со плата од 8-12000 денари.

Лесно е да се зборува за нешто ко ќе си надвор или ако лапаш некоја јака пара, ама немора то сите да го знаат и толку фалење да има. Прилично сум сигурен дека ни пола од највернитењ навивачи на Вардар неможат то да си го дозволат, па би останале дома, а за сметка на то, на утакмица ќе појдат некои снобој, кои не ги интересира утакмица, туку само да се сликаат и да постираат на фб слики, т.е. да бидат видени. На тој начин вардар нема да ја добие целосната поддршка кја ја заслужува.

Не се секирај ти за Самс. За него не се проблем 50000 евра кои би ги собрал за една утакмица.
На тој начин вардар би ги загубил највернуте навивачи.

Поздрав и се надевам дека не те навредив со мојот пост.

Прво станува збор за 2-3 утакмци макс така да не држи вода дека неможе некој да си дозволи. Второ читај убаво за Комити ќе има поевтини карти, тие ја прават атмосферата, остатокот од салата нив го следи. Трето да сигурно ќе има некој исклучоци, ако имаш мали деца итн може оваа да си ја гледаш на ТВ. Сега јасно некој ќе се лути ама така е со се, жртвуваш едно за друго. Ако ти е премногу ова здравје. Иначе нема врска ова со Самс, и ништо да не му значат нека ги донира некаде или нека ги вложи ексра во младинска школа итн... Дај 50 денари да ја направиме картата па цело скопје да се истепа да влезе. Мора да навикнеме и на појаки цени од време на време. Кукате тука ќе немало ова ќе немало она а во београд на дерби илјадарче не е многу а? Има доволно луге со пари и атмосферата ќе биде топ секако. Треба само да се направи за да видите.[DOUBLEPOST=1394218657][/DOUBLEPOST]
Па ќе бидеме, ама каква цел ќе постигнат со 1000ка карти, никаква со 6000 карти продадени по 1000ка на 1 утакмица они нема да се збогатат, а од нас ќе ни скратат многу, па не е само ракомет, па еве и фудбалот почна па ако на фудбал треба и да се гостува, што правиме тогаш? Мене ќе ми требаат 50 евра за да можам да одам на две утакмици, па тоа го неам никаде бе, да мораме да одвојме скоро ако рачунаме на некој си 200 евра просечна плата, да мора 1/4 од таа плата само за еден викенд за две утакмици да ја преебеме, а леб да јадеш цел месец, а превоз, а сметки, па во месецот има 4 виекнда што значи миниму на овие 2 додаи и плус 4 утакмици и што ќе прајме ние само за карти ќе работиме?
Нека не гледаат од педерчињана, ни ќе се збогатат ни ќе се осиромашат ако стават пристојни цени од 300-350 ден за м блоковите и од 200-250 за горните.

Читај убаво за Комити не би било 1000ка би го оставил ко до сега. Ова е за остатокот од салата дури би им дал попуст на тие што зеле блок влезници на времето.[DOUBLEPOST=1394218728][/DOUBLEPOST]
Aj ne preteruvajte so cenite, 1000 denari e premnogu za nas standard, se do 500-600 denari vo ovaa faza se trpi nekako, pa nekoj ima 10.000 plata.

збориме за наредната фаза...1/8 финале

Последно уредено од модератор:
ti ke dades 1000ka da go gledas Vardar kako ide vo final 4?[DOUBLEPOST=1394211001][/DOUBLEPOST]

sum go pravel toa na FK VARDAR koga komiti go vodea klubot

Ќе дадам и 5000, нормално ако ги имам, а поголемиот дел од оние вистински љубители и верни навивачи верувај ги немаат тие 1000, ваква политика може да води металург, Вардар треба и мора да се грижи за своите фанови, пред се оние најверните ! Ако тебе не ти се проблем тие 1000, тука во Македонија на голем дел верувај им се и тоа како голем проблем за еден ракометен натпревар, па било и ф4

Фаранг друже го претера ептен, те разбирам што сакаш да кажеш ама многу е со оглед на моменталната состојба кај нас.

Со 1000 денари ќе отидеш на ФК,РК и ЖРК утакмица и истите пари ќе му ги дадеш на клубот и ем посетеност ќе кренеш.

Те разбирам што сакаш да наметнат ама многу е.

Последно уредено:
Vo drzava od 2mil sigurno ima 3-4000 sto ke platat tolku. Dajte dosta so toa mnogu e malku e. VARDAR protiv EVROPSKI SAMPION se igra

Вардар и против шампион на универзумот да игра цената на билетите се одредува според фазата во која се наоѓа натпреваувањето, не според противникот.

Верувам, сите одиме/би оделе за Вардар. Не за Хамбург, ПСЖ, Барса, Кил итн итн итн...

Цена од 1000 денари е премногу за наш стандард, се разбира, ако не гледаме тука фајнал фор.

Вардар и против шампион на универзумот да игра цената на билетите се одредува според фазата во која се наоѓа натпреваувањето, не според противникот.

Верувам, сите одиме/би оделе за Вардар. Не за Хамбург, ПСЖ, Барса, Кил итн итн итн...

Цена од 1000 денари е премногу за наш стандард, се разбира, ако не гледаме тука фајнал фор.

Цените ги одредува домаќинот а може да ги одреди како ќе му текне. Ако има навала може поевтино или поскапо да ги продава без приблем, негова работа е. Сите одиме за Вардар и да сме на чекор од фајнал форот сигурно ќе има 6000 луге што ќе дадат 1000ка. Цел на секој клуб треба да е да направи што е можно повеќе пари, заборавате дека ова е бизнис. Сега дека ќе има незадоволни и дека може нее правилна одлука, дека стратешки ко што некој спомна може да биде погрешна тоа е веќе друга работа.

Треба да се најде механизам за да се среди тоа. Во иднина би можеле тоа да биде за Комити повторно картите да се продаваат евтино, за тие што купиле пакет карти за групите или имаат членски исто треба да има некој попуст. Остатокот кој иде само за да се слика зависно од против кој игра Вардар и те како треба да си платат премиум за таа привилегија.

Цените ги одредува домаќинот а може да ги одреди како ќе му текне. Ако има навала може поевтино или поскапо да ги продава без приблем, негова работа е. Сите одиме за Вардар и да сме на чекор од фајнал форот сигурно ќе има 6000 луге што ќе дадат 1000ка. Цел на секој клуб треба да е да направи што е можно повеќе пари, заборавате дека ова е бизнис. Сега дека ќе има незадоволни и дека може нее правилна одлука, дека стратешки ко што некој спомна може да биде погрешна тоа е веќе друга работа.

Треба да се најде механизам за да се среди тоа. Во иднина би можеле тоа да биде за Комити повторно картите да се продаваат евтино, за тие што купиле пакет карти за групите или имаат членски исто треба да има некој попуст. Остатокот кој иде само за да се слика зависно од против кој игра Вардар и те како треба да си платат премиум за таа привилегија.
Е за ова се согласувам тотално со тебе, значи мора да имаат преднсот оние кој уште на поечлток иделе, што уште во септември си фрлиле 1200 ден за сите 6 утакмици од групната фаза, е тие треба да имаат предност и попуст при купувањето, за ова имам и јас пишувано предходно, значи лупни 600 ден цена, ама за тие со сезонски 30% попуст. А не вака во обид за некој си безнаечаен ќар, да ги оштетиш тие што биле редовни и што сварно од срце навиваат за клубот. За другите што ќе дојдат шминкеришта, не 1000ка абе 50 евра карта за такви, што е можно повеќе за такви. Исто можат да извадат членски карти од клубовиве, приемр за да си член на Рк Вардар плаќаш на почетоко на годината 100 ден, со тоа да добиваш попуст на картите производите од клубот, имаат милион начини за да помогнат на оние најверните значи без разлика дали се комити или обични.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom