Истегнати лигаменти

• Креатор на темата Креатор на темата D3N1EL
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 декември 2010
Мислења
12
Поени од реакции
2
Пред 2 ипол недели го истегнав лигаментот на стапалото. Болката од тогаш до денес е иста, нема никакви подобрување. Знам дека за ова треба доста време за да се опорави лигаментот, па затоа би сакал да прашам како до побрзо опоравување и враќање во спортот. Ваши искуства, што највеќе ви помогнало, вежби за закрепнување на лигаментите?

Последно уредено:
Пред 2 ипол недели го истегнав лигаментот на стапалото. Болката од тогаш до денес е иста, нема никакви подобрување. Знам дека за ова треба доста време за да се опорави лигаментот, па затоа би сакал да прашам како до побрзо опоравување и враќање во спортот. Ваши искуства, што највеќе ви помогнало, вежби за закрепнување на лигсментите?
Мислиш горе кај зглобот т.е над стапалото ? Мене пред 3 години ми се испреплетија сите жили и лигаменти , секако после тоа откако ги врати назад еден човек кај што бев на масажа не е иста ногата понежна е и при секое свиткување може да се деси истото .

Да баш тоа место.

Ставам Counterpain маст и смирува болка колку толку.
Исто и ја бандажирам, ама при одење повеќе ми ствара болка. Не ја стегам скоро ич, но сепак...

Да баш тоа место.

Ставам Counterpain маст и смирува болка колку толку.
Исто и ја бандажирам, ама при одење повеќе ми ствара болка. Не ја стегам скоро ич, но сепак...
Беше на масажа т.е кај некој што се разбира од такви работи превиткувања , истегнувања , дали ти е потечена уште ? Мене ми се направи како топка ама ти викам све беше испреплетено ...

Беше на масажа т.е кај некој што се разбира од такви работи превиткувања , истегнувања , дали ти е потечена уште ? Мене ми се направи како топка ама ти викам све беше испреплетено ...
Сеуште не бев и не ми е потечена.

Значи сеуште не ти е на место лигаментот или некоја жила посети некој што знае да мести шинати раце нозе и појди кај него на масажа ќе ти ги врати назад.

Пред се,иди направи снимка на ногата,па потоа реши се што ќе правиш,дали ќе идеш кај местач или ќе ја лечиш како што ќе ти кажат...без снимка не си играј да идеш.

Другар, јас есента исто така ја повредив ногата и тоа бааги лошо. Кај мене друг термин употребија, нешто како згмечени лигаменти ама претпоставувам дека е исто или барем слично. Јас се повредив додека играв баскет и од теренот, имајќи огромни болки, директно во болница каде што ми ставија гипс. Гипсот го чував околу десетина дена и после вадењето ја завиткував уште неколку недели со завој, цврсто стегнато. Отекува, помодрува, боли, ама не е некоја катастрофална повреда. Заебана е и незгодна ама поминува. До денеска осеќам болки наутро кога не сум разоден.

Требало веднаш да ја ставиш во лангета, побргу ќе оздравела. Сега треба да и ставиш некои стегачи/завои и секоја вечер да ја ставаш ногата во топла вода. Држи ја ногата високо да не ти отекува.

Пола година ми требаше мене да ми заздраве со „домашно лекување“. На почетокот чуствуваш болка додека одиш, после одредено време не приметував ништо при одење (дури и фудбал играв во таква состојба). Тогаш само кога ќе притиснев јако се чуствуваше, сега ни тоа нема.

Како и да е, заебано е. Ми се случувало колено да ме боли, мускул...ама после недела дена поминува. Ова ептен се влече некако.

Пола година ми требаше мене да ми заздраве со „домашно лекување“. На почетокот чуствуваш болка додека одиш, после одредено време не приметував ништо при одење (дури и фудбал играв во таква состојба). Тогаш само кога ќе притиснев јако се чуствуваше, сега ни тоа нема.
Кога зглобот се загрее, народски кажано подмачка како кога рецимо играш фудбал, не боли. Ама после тоа боли. Ми се има случено така.

Мене ова голман тешкаш ме згази со цела тежина. Нормално дека „загреан“ изиграв до крај, ама навечер беше ептен лошо.

Како и да е, заебано е. Ми се случувало колено да ме боли, мускул...ама после недела дена поминува. Ова ептен се влече некако.

Kakvo e toa domashno lekuvanje ako ne e tajna ? Mene poishe godini me machi problemov :D

Хаха, мислев на тоа дека немам идено на доктор и слични работи. Иначе ставав коњски маст, некој црвен :D

Дечки и јас имав проблеми со лигаментите добри 2-3 години, постојано го виткав глуждот и не можев асално да си тренирам фудбал.

Се додека пред 2-3 недели повторно не го свиткав глуждот и отидов кај човек што се разбира во тие работи.
немаше ни 5 минути човеков ми ја намести, мече родив додека ја местеше ..али се исплатеше.

И друга позитивна работа, ја научив и левава ..избегавав со десна да пуцам..сеа јаки ми се и двете :cool:

Како може да знаеш дека е лигаментот ако не си отишол на лекар? Значи за вакви работи одма се оди на лекар, само повеќе проблеми можеш да си направиш ако лошо ти заздраве повредата...

Оди, сними ја ногата и ќе ти кажат што е проблемот, дали треба да носиш лонгета, или треба да ти ја мести некој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom