Истегнати лигаменти

• Креатор на темата Креатор на темата D3N1EL
  • Време на започнување Време на започнување
Јас летоска исто се преебав на фудбал, скок и при падот стапалото гадно ми се преврти, ужас ужасна болка, помислив ми отиди ногата у неповрат пм , кенкав едно 10мин станав некако отидов дома ме сексаше ногава од болки и делот стана надуван како балонче... Тежок ретард сум не ни отидов на доктор ниту пак на некој шо "разбира" да мести, ме болеше некое време дури и при одење, после недела од "повредава" пак заиграв фудбал неможев надворешен никако, боли, за шут да не зборам, 3/4 месеца добро ме држеа болки, ногава работи за фудбал сеуште па натаму здравје .

Drugar odam na site natprevari kako lekar, od strelanje pa do borecki vestini, i sakam da ti kazam, deka trebalo uste dogas pred dve nedeli da prasas, ti kazal li nekoj togas da stavas mraz...a potoa se drugo...i nikako ne mestac...ili trijac...poslusaj me za da nema placki.

Ќе може да ми препорачате каде да отидам приватно, да не се шуткам по државниве болници?

Другар, јас есента исто така ја повредив ногата и тоа бааги лошо. Кај мене друг термин употребија, нешто како згмечени лигаменти ама претпоставувам дека е исто или барем слично. Јас се повредив додека играв баскет и од теренот, имајќи огромни болки, директно во болница каде што ми ставија гипс. Гипсот го чував околу десетина дена и после вадењето ја завиткував уште неколку недели со завој, цврсто стегнато. Отекува, помодрува, боли, ама не е некоја катастрофална повреда. Заебана е и незгодна ама поминува. До денеска осеќам болки наутро кога не сум разоден.

Требало веднаш да ја ставиш во лангета, побргу ќе оздравела. Сега треба да и ставиш некои стегачи/завои и секоја вечер да ја ставаш ногата во топла вода. Држи ја ногата високо да не ти отекува.
На татко ми цела нога му е во лангета поради изместено капаче на коленото. Во која положба да се намести за бањање за да не ја натопи лангетата?

На татко ми цела нога му е во лангета поради изместено капаче на коленото. Во која положба да се намести за бањање за да не ја натопи лангетата?
имате дома када или само тушкабина?

mnogu lesno togas, ke pobaras nekoj postar stol po moznost da e bez potpiras, ako gi znaes onie starine, no da e cvrst, za da ne bi se skrsil, oti ke go otepas covekot...:) i da e visok od prilika kolku sto e visoka kadata, dole vo kadata ke postavis nesto za da bide ramno za nogarkite, ednata noga ja vadi nadvor so drugata vnatre...i tolku. imas pretstava neli?

mnogu lesno togas, ke pobaras nekoj postar stol po moznost da e bez potpiras, ako gi znaes onie starine, no da e cvrst, za da ne bi se skrsil, oti ke go otepas covekot...:) i da e visok od prilika kolku sto e visoka kadata, dole vo kadata ke postavis nesto za da bide ramno za nogarkite, ednata noga ja vadi nadvor so drugata vnatre...i tolku. imas pretstava neli?
Да го ставиме столот во кадата и да седне на него со ногата надвор од кадата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom