Јадење набрзинка

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Кога каснам што е речиси никогаш или не јадам ништо или правам сендвич набрзина и го јадам по пат :)

Блендам јаболка и банана со чаша јогурт и малку вода и ете ти магија, скоро цел ден сум со тоа ако не гледам храна покрај мене, навечер варено јајце и салата...

Лесковачка од Вили. :unsure:

Кога сум уморен или каснам и ме мрзи да јадам со сите ритуали по ред ,сардина или туна завршуваат работа. Понекогаш и паштета.
Овошјето повеке ми е како ужинка него ли како оброк (зашто ке треба на пример 1кг праски ,1 лубеница од 5 кг, 3-4 јаболки,банани,круши,портокали да изедам за да ме најадат :) )

Честопати каснејќи на работа или имајќи премногу обврски немаме време да зготвиме некое јадење, па колку да не седиме со празен стомак си подготвуваме некое јадење набрзинка.

Што јадете кога немате време да зготвите некое поголемо јадење?

Јас обично кога немам многу време си подготвувам или салата или тост или супа... :)
тебе ова ти е набрзинка ? Што ти треба едно 15мин да го напрајш?

Ја колку што знам набрзинка се подразбира што најдеш во фрижидер и да седнеш да јадеш или како што кажаа другите членови некое овошје

тебе ова ти е набрзинка ? Што ти треба едно 15мин да го напрајш?

Ја колку што знам набрзинка се подразбира што најдеш во фрижидер и да седнеш да јадеш или како што кажаа другите членови некое овошје

Тост, супа...?
Тостерот постојано ми е активен... земам лепче, мачкам со маркарин, ќе ставам салама и притискам... се на се 5 минути си ја приготвувал храната:)

Супата.... па да, кога имаш премногу обврски земаш едно тенџере, го полниш со вода, ја додаваш мешавината за супа, го ставаш на оган и за 10ина минути имаш јадење кое си го зготвил набрзинка :)

Тоа се јадења кои ептен брзо се приготвуваат...... нивното време за подготовка неможеш да го споредиш со подготовката на турли тава, месењето пита....:)

Тостерот постојано ми е активен... земам лепче, мачкам со маркарин, ќе ставам салама и притискам... се на се 5 минути си ја приготвувал храната:)

Супата.... па да, кога имаш премногу обврски земаш едно тенџере, го полниш со вода, ја додаваш мешавината за супа, го ставаш на оган и за 10ина минути имаш јадење кое си го зготвил набрзинка :)

Тоа се јадења кои ептен брзо се приготвуваат...... нивното време за подготовка неможеш да го споредиш со подготовката на турли тава, месењето пита....:)
Сепак се ГОТВЕНИ !
Не спаѓа тоа под брзи оброци !

Леб и еурокрем, а ако многу брзам, само еурокрем.

И нема потреба да истине супата, онака од нога ја лапаш и испаѓаш од дома набрзина да не го испуштиш автобусот.

И нема потреба да истине супата, онака од нога ја лапаш и испаѓаш од дома набрзина да не го испуштиш автобусот.

Нема потреба ни да ја вариш, ја истураш тоа мешавината од ќесата у грло, после пиеш врела вода и тоа ќе си се свари у желудник.

Нема потреба ни да ја вариш, ја истураш тоа мешавината од ќесата у грло, после пиеш врела вода и тоа ќе си се свари у желудник.
Па да, така уште подобро, ќе нема потреба да ги врзуваш чевлите со чинијата во раце.

Добро што не ви е јасно? Бобче ја готви супата, го зема тенџерето под мишка и го зема со него во автобус/кола или кај и да оди.
coffee.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom