Не, туку детето ќе биде во збунки цело негово детство а исто така со оглед на тоа во какво општество живееме, сигурно ќе трпи зафрканции (околу неговите "мама" и "тато") кои со голема веројатност ќе резултираат во трауми и последици. На секое дете му се потребни вистински мама и тато.
Глупаво е да им се забрани на хомосексулани парови да посвојуваат деца ама и другово не бива според мене.
Не сум била изразната од хомосексуалци, и неможам да зборам, ама еве некој кој бил што има да каже за тоа.
За зафрканциите, и попунички деца ги зафркаваат. Секогаш ќе има некој што ќе најде барем нешто за да те омаловажи. Неможеш според тоа да гледаш. Можеби еден ден твоето дете ќе го зафркаваат за нешто што нема никаква врска со него и тоа може ќе резултира во трауми. И што? Нема да имаш деца? Не, ќе имаш, и ќе бидеш таму да му помогнеш да сфати каков е светот...
И кажи ми што е тоа битното што мора да имаат „вистински“ мама и тато? Зарем љубовта не е најбитна? Ако 2ца родите (без разлика на полот) го сакаат своето дете и се грижат за него, што ќе му фали? И според ова твоево мислење, една само храна мајка/самохран татко неможе да израсне дете а?
Искрено, пре би гласала за хомосексуалци кои се грижат за своите деца, отколку хетеросексуалци на кои побитна им е работата или било што друго од своето дете и воопшто не се замараат со него.. Не викам дека сите хомосексуалци се одлични родители. Иако, самото тоа што повеќе треба да се потрудат заради очигледната причина, и сите предрасуди, сигурна сум дека има некакво влијание. Ама тоа воопшто не зависи од тоа каква им е сексуалната ориентација.[DOUBLEPOST=1394056570][/DOUBLEPOST]
Во библијата стои дека хомосексуалноста се казнува со каменување до смрт. Е сега можеби ако една унија на двајца мажи кои нема никогаш да имаат секс е прифатлива за христијанството но било каква интимност макар и само малку потклавање на главчето внатре или само со јазикот допирање на врвот од пенисот - е грев ма кој папа седел на чело на католичката црква
Не заборавај дека и јадењето школки и свинско е исто така казниво