- Член од
- 19 март 2012
- Мислења
- 1.439
- Поени од реакции
- 3.810
Што се случи со темава? Има ли шанси повторно да се актуелизира читачкиов клуб? 

Предлози?Што се случи со темава? Има ли шанси повторно да се актуелизира читачкиов клуб?![]()
Авантурите на Хаклбери Финн од Марк ТвејнПредлози?![]()
Колку време ќе имаме за читање?
Не знам дали ќе можам во наредните 15 дена да прочитам било која од овие две книги. Само сакав да знам колку време имаме за читање. Ама ако треба да сечам, нека биде твојот избор, таа книга не ми е читана. Ќе ве дружам некој нареден пат со читањево, сега едноставно немам време...Првичната идеја беше да се одвојат 10 до 15 дена за книга. Според Goodreads и двете книги кои моментално се предложени се блиску по број на страници, околу 350, па мислам дека рокот е доволен. Уште останува да одлучиме која книга ќе ја читаме.
Бубамаро, што се однесува до мене и нормално ако сакаш - ти можеш и да пресечеш во изборот, па и официјално да го обновиме виртуелниов читачки клуб уште вечерва![]()
Има тема Писател на тапет. А оваа тема е нешто слично како книга на тапет, само што има поинаков наслов. Обично членовите предлагаат кое дело да биде следно за читање, но темите замреа заради слаб интерес.А место вака, да се подизмени замислата и да биде како у музика подфорумот нешто као писател на тапет или книга на тапет, па кој го/ја има читано да коментира и да се создаде дискусија?
Нема да се ограничуваме, кога ќе се исцрпи дискусијата ќе зададеме ново дело.И до кога трае рокот со Госпоѓа Бовари? Јас денес почнав да ја читам па да знам дали ќе може да се вклучам во дискусија или ќе задоцнам? Бидејќи беше предложена на четврти март, а на четврти април е повторно предложено. Значи до 19-ти важи? тамам одмор за Велигден и потоа почнуавме со нова книга![]()