Фан Клуб: Вардар

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Кога ќе сфатиме дека постоиме и навиваме за Вардар, која е потребата од националистички скандирања, поготово на утакмица против Напредок ?? Сигурно не се бунеле за Кичево е македонски град и песни за Македонија. Ај дека живееме тука да излезам на улица и да утепам 10 души, па никој не смее да ми каже нешто бидејки е моја држава ?! ВАРДАР 100% и ништо друго, само така ќе идеме како група напред

Член од
7 август 2011
Мислења
4.973
Поени од реакции
15.273
Точно, ние постоиме за ФК Вардар, но дали ФК Вардар постои за нас? Ние бевме и управа и спонзори, бевме тука кога на Вардар му беше најтешко, живеевме за ФК Вардар да опстане во прва лига и после што се случи? Дојде нова управа и нас не шутна надвор, ни ставија ново обезбедување и ни беше забрането да влеземе на стадион и после сите овие настани ми доаѓаат џандари и ликови од управата и ни кажуваат да престанеме со скандирање на национална основа, со што ги разгневија скоро сите од трибина, неможе бе мене некој да дојде и да ми кажува што и како да правам во моја држава.
Види и ја вчера се изнервирав ама кога ќе размислиш добро у право се играчите. Ние постоиме за ФК Вардар и толку. Тоа што го правела старата управа е друга работа брендот ФК Вардар е над било која работа и било кои навивачи. Ние сме должни со сите сили да се бориме за Вардар да оди напред.
Државата ни ја земаат тоа е факт, друг факт е дека со националистичко навивање ништо нема да смениме.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Од колку е натпреварот со Пелистер? Некаде видов 20:00, а некаде 14:00

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Ако сме дојдени за Вардар ќе се пееше само и само за Вардар. А, не 3 пати да се пее О, сузана.
Лоша споредба, едно е да пееш против ривали и ривалски клуб за време на дерби или утакмица пред дерби, сосема друго е да пееш националистички песни.. Нејќеме политика во група, а сами ја вмешуваме

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.141
Лоша споредба, едно е да пееш против ривали и ривалски клуб за време на дерби или утакмица пред дерби, сосема друго е да пееш националистички песни.. Нејќеме политика во група, а сами ја вмешуваме
Јас кажав ако сме дојдени за Вардар ќе пееме за Вардар, ме заболе таквото за Пелистер и за останатите работи. Ама не ние на утакмица 3 пати пееме за Сузана и тогаш највеќе се слушавме. Најава се прави на крај на утакмица со 1-2 песни а не у прво полувреме пеејќи за сузе...

F

FARANG

Гостин
Јас кажав ако сме дојдени за Вардар ќе пееме за Вардар, ме заболе таквото за Пелистер и за останатите работи. Ама не ние на утакмица 3 пати пееме за Сузана и тогаш највеќе се слушавме. Најава се прави на крај на утакмица со 1-2 песни а не у прво полувреме пеејќи за сузе...
Песната е постара од тебе а најава се прави дур се може/има сила. Порано подобро :pos:. Мада во глобала се сложувам со тебе треба да се навива само за Вардар овие другите не ни заслужуваат некое посебно внимание.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Komiti.org

Враќањето на трибина беше и повеќе од успешно. Зад нас е гостување во Кичево кое беше реализирано во солидна бројка, презентиран е нов изглед на трибината, а со наша помош Вардар се врати дома со трите бода. Следниот предизвик го носи предзнакот, НАЈГОЛЕМО МАКЕДОНСКО дерби. Судбината сакаше нашето официјално враќање на западот да биде против нашиот лут ривал, Битолски Пелистер, што му носи посебен шмек на мечот. Цела полусезона недостасуваше песната од западот, затоа време е да се разбие тишината на Градски, да се тресе стадионот, да направиме спектакл каков што ние знаеме. Секој противник треба да се цени исто, но сепак сите имаат мотив плус кога доаѓаат дерби мечевите. На трибина однесувајте се според кодексите на групата, секој испад преставува штета за нашиот клуб и црна дамка врз името на целата група. Почитувајте ги одговорните за изгледот на трибината и пратете ги инструкциите за кореографијата и секако оставете ја шипката за тие кои се задолжени да водат бидејќи повеќе нема да се толерира несериозност!

Да си го одработиме она во кое сме најдобри, силно бодрење на својот тим, добра кореографија, одлична забава, победа на Вардар и целовечерна Комитска прослава..

Како најава за мечот ќе има караван во петок во 19.00ч од последна 5-ка во Ново Лисиче.

Собирот пред мечот ќе биде во Соборна во 15.00ч.Картата ќе чини 100 денари, а со неа ќе следува и реквизит од групата. Повик до сите да дојдат на време на собирното место, овој пат без каснење !

МАКЕДОНИЈА Е ЦРВЕНО-ЦРНА, без двоумење местото на секој искрен навивач на Вардар е на западот, затоа да ја исполниме нашата трибина во што е можно поголем број.

НАПРЕД ВАРДАР!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
Dobro e se podbruvate posebno za potenciranjeto na kodeksot kako i za najavata kade go isfrlivte Penister i go vrativte edinstveno nase ime na klubot Pelister ...
Imam samo edno prasanje zosto kartata za na zapad e 100 denari ?
Koga od fk Vardar imase najava deka za kaj vas ke bide 50 denari a za sever 100 denari dodeka juzna ke bide zatvorena ...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
На утакмицава и п отрет пат терминот и го смениле, сеа последна промена е 16:00, како што разбрав.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Dobro e se podbruvate posebno za potenciranjeto na kodeksot kako i za najavata kade go isfrlivte Penister i go vrativte edinstveno nase ime na klubot Pelister ...
Imam samo edno prasanje zosto kartata za na zapad e 100 denari ?
Koga od fk Vardar imase najava deka za kaj vas ke bide 50 denari a za sever 100 denari dodeka juzna ke bide zatvorena ...
Цело време ке се форсира тој кодекс, па да видиме колку време ке ни треба за да мрднеме од мртва точка.
Од ФК Вардар нема да се продаваат карти за на запад,тоа што е објавено е грешка која утре ке се поправи.
За терминот дефинитивно е од 17.00ч

Последно уредено:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Не би рекол дека ти е Македонско дербито ;)
А какво е Австро-Унгарско да не е? Најголемо дерби во Македонија е Вардар - Слога и кога не би било згаснато, сигурно би било барем на рамниште Сарајево - Железничар.

Kajgana Shop

На врв Bottom