Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Фала многу на одговорите, изгледа на АОК треба најголем акцент да ставам овој прв колоквиум, иначе на испит многу потешко било :)

Испитот е ист како колоквиумите,имаш еден дел на компјутер,т.е етест,а после неколку саати ги полагаш колата. Тежината е иста како колоквиумите,бар јас добив таков впечаток,ама наједноставно е преку колоквиум да си го полагаш.

Каков е тој усмен дел по АОК?

Теоријата.

А Оперативни теоријата е со отворени прашања или?
На што точно мислиш со тоа отворени прашања ?

Дали ОС е доволно да се учи од слајдовите ? Мислам, некако ме мрзи да земам и да читам до 2 книги, ако почнам така по секој предмет, кај ќе ми биде крајот :D
Мислам дека е доволно од слајдови , само што не се straightforward одговорите туку ги комплицираат.

Имам ставено некои испитни што ги најдов да ги разгледате ако вејќе не ги имате видено. Ако ги одговорите пишите тука или ПМ.

http://s27.postimg.org/inm7kge7n/image.jpg
http://s4.postimg.org/izohljhrh/image.jpg
http://s4.postimg.org/6z31ktact/3_2.jpg

Книга или збирка или нешто слично за вежбање по АОК некој да не има да сподели ?

Осеќам дека уште пред крај на сезона ке се знае кој ке бидат новите играчите на Јунајтед, т.е се ке пазариме пред светско, евентуално 1 после, за да има време Мојс да ги ухода на време :)

edit: ако не се деси ова, за џабе буквално цела сезона скапаа по скаутирање ако не нервираат после цел трансфер период и у задна секунда па да чекаме

Последно уредено:
Осеќам дека уште пред крај на сезона ке се знае кој ке бидат новите играчите на Јунајтед, т.е се ке пазариме пред светско, евентуално 1 после, за да има време Мојс да ги ухода на време :)

edit: ако не се деси ова, за џабе буквално цела сезона скапаа по скаутирање ако не нервираат после цел трансфер период и у задна секунда па да чекаме

Последните шпекулации велат дека Давчев и Трајанов биле пред потпис со Јунајтед

Aуу сум помешал темите, некој мод нека гo пребаци мислењето или избрише ... Ццццц каков фејл не ми се верува

Sent from my iPhone using Tapatalk

Може некој да ми објасни зошто мора да ја плаќам тутурутката (диплома) 2500 денари кога нејќам да ја подигнам истата и кога сакам само уверение да си земам за положени сите предмети/завршен факс ? Не ми се даваат 2500 за нешто што не ми треба и ми се крстат луѓе (почнувајќи од моите, како можело уверение да се плаќа 2500ден) ..

ping @Bidikov

Може некој да ми објасни зошто мора да ја плаќам тутурутката (диплома) 2500 денари кога нејќам да ја подигнам истата и кога сакам само уверение да си земам за положени сите предмети/завршен факс ? Не ми се даваат 2500 за нешто што не ми треба и ми се крстат луѓе (почнувајќи од моите, како можело уверение да се плаќа 2500ден) ..

ping @Bidikov
Јасно ти е пријателе , но само сакаш некој да ти го каже тоа. Наоѓаат начин како да соберат повеќе пари. Јасно е дека има многу давачки кон факултетот кои не се фер, но треба да се помириш дека тоа е така. Си стигнал ти до крајот па немаш гајле, каде до сега си плајќал за глупости ќе го платиш и тоа. Тешко дека некој може да направи измени во однос на тоа, за жал како ќе ти свират така ке игараш особено за пари кога се работи.
Ништо лично со ова, само коментар на постот.

Јасно ти е пријателе , но само сакаш некој да ти го каже тоа. Наоѓаат начин како да соберат повеќе пари. Јасно е дека има многу давачки кон факултетот кои не се фер, но треба да се помириш дека тоа е така. Си стигнал ти до крајот па немаш гајле, каде до сега си плајќал за глупости ќе го платиш и тоа. Тешко дека некој може да направи измени во однос на тоа, за жал како ќе ти свират така ке игараш особено за пари кога се работи.
Ништо лично со ова, само коментар на постот.

Јас знам дека ќе платам, ме интересира зашто?

Нит сум мераклија за тутурутка, нит па ми спотребала - на работа кога идеш на интервју, не носиш тутурутка, него уверение - а истото не чини 2500 пошто должност на факултетот е да ти го даде како доказ за завршен факултет.

Глупости тешки.... али баш ме интересира Бидиков дал може да ми објасни што и како - може има некоја цака што не ја знам...

Извинете на спам - ама стварно ме интересира дали има некој закон или зошто сум приморан да даам скоро 50еур за уверение.

Извинете на спам - ама стварно ме интересира дали има некој закон или зошто сум приморан да даам скоро 50еур за уверение.
Оди во деканатот и побарај го правникот, Игор Цветановски, тој треба да ти одговори на тоа.
Прашај го и дали има начин да не платиш 50 Евра за диплома а да земиш само уверение, или да го одложиш земанјето на диплома а сега да земиш само уверение.

Оди во деканатот и побарај го правникот, Игор Цветановски, тој треба да ти одговори на тоа.
Прашај го и дали има начин да не платиш 50 Евра за диплома а да земиш само уверение, или да го одложиш земанјето на диплома а сега да земиш само уверение.

Абе сите они викаат дека уверението е гага, ја плаќаш тутурутката - ама морало да се плати .... е сеа ме интересира дал е некоја цака ко со ИКСА што беше кој не знае дека не мора си плаќа или ....

2m5gsa1.jpg

Дали некој ке сака да ми прати доколку има, лаб по Мат2 решени од лани шо се паднале?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom