Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Денес имав лаб вежби по Калкулус2.. лани немавме па оваа година ни ставија. Се работи во Волфрам Математика, како и да е, ме интересира како било лани со демонстраторите.. Дали на сите им е кажано да не покажуваат ништо од тоа шо не ти е јасно или природно се такви..? На курсот нема поставено никакви функции кои би требало да се користат (оние од синтаксичка гледна точка), не зборам за формули од калкулус.. Упатството шо го поставија пократко неможеше да биде.. не е објаснето ни 5% од тоа на кој начин треба да се реализира задачата.. Зборот ми е, часот ја губи секоја смисла за лабораториска вежба кога демонстратор исто како и да не постои во училницата..

Денес имав лаб вежби по Калкулус2.. лани немавме па оваа година ни ставија. Се работи во Волфрам Математика, како и да е, ме интересира како било лани со демонстраторите.. Дали на сите им е кажано да не покажуваат ништо од тоа шо не ти е јасно или природно се такви..? На курсот нема поставено никакви функции кои би требало да се користат (оние од синтаксичка гледна точка), не зборам за формули од калкулус.. Упатството шо го поставија пократко неможеше да биде.. не е објаснето ни 5% од тоа на кој начин треба да се реализира задачата.. Зборот ми е, часот ја губи секоја смисла за лабораториска вежба кога демонстратор исто како и да не постои во училницата..

Ние лани имавме лаб.вежби и по К1 во Wolfram,мислам дека пред секоја вежба ни поставуваа упатства ама не сум сигурна.
Иначе и кај нас не кажуваа многу,т.е ако ти кажеа ти кратеа од поени.

Луѓе сакам да ве прашам за компјутерски компоненти кај Коста, како е, на што треба да се обрне внимание.....Кратенките, какви прашања отприлика можам да очекувам?

^ Ако можеш доаѓај на аудиториски кај Андреа, кажува отрпилика шо би можело да се падне како прашање, не обрнувај внимание на детали од типот на статистички податоци..

Колеги дали знаете некој што држи приватни часови по Компјутерски Архитектури?

АОК прв колоквиум освен усниот дел, дали и писмениот(задачите) ќе бидат со е-тест ?

А колоквиумската лани кога беше ? Да знам отприлика -1 недела порано дека сте почнале покасно :)

Проблем е тоа што се такви демонстраторите , асистентите и професорите по Калкулус , но мора да се снајдеш, нема друго чаре. Пробај предвреме да ги решиш дома задачите ако тоа ти помогне некако. Иначе многу погрешен пристап имаат за тоа како да ги научат судентите особено кога станува збор за еден од потешките предмети на факултетот. Замислете ако програмирање не учеа на тој начин како Калкулус , тешко нас ќе беше. До нив е проблемот дефинитивно.

А колоквиумската лани кога беше ? Да знам отприлика -1 недела порано дека сте почнале покасно :)
Не ми текнува тоа сега, ама @Bidikov мислам дека пиша почеток на април дека ќе биде семестаров.

На 22 започнува колоквиумска колку што знам,а АОК првиот колоквиум е етест,навидум лесен али со тие негативните поени може многу да се зезнеш,затоа научи го убаво материјалот и не оди на тепка. Треба да имаш колку што е можно повеќе поени на овај колоквиум за да го фатиш минимумот од 30 на вториот,што според мене е најлесен начин за положување на овој предмет.

Фала многу на одговорите, изгледа на АОК треба најголем акцент да ставам овој прв колоквиум, иначе на испит многу потешко било :)

Каков е тој усмен дел по АОК?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom