Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Јанукович е гомно најголемо ете тоа е. Златни чешми и шољи а нродот умира за јадење. Гнаса!!! Требеа да го обесат, говедо корумпирано.

Во Украина ништо ново. Заминувањето на еден го означи доаѓањето на друг крадец. Како Alien vs predator.

Пред тоа демонстрантите палеа, удираа по полиција, лом правеја во секој смисол на збор и чисто сумњам дека Јанукович наредил пукање на сопствениот народ, ако ти им веруваш на прозападна пропаганда каде извадија слики од снајперисти на некои кровови демек пукаат во народот, одма другата страна ги проби истите и им најде траг дека истите слики се од пред некоја година, при изведување на некоја анти-терористичка акција.

Откако нареди да бидат претепани студенти, да, тогаш да, тепаа на тој основ полицајци и палеа.А да споменеш нешто за тоа како овие БЕРКУТ-овци понижуваа и се иживуваа врз демонстранти кои мировно протестираа за тоа ништо нели?

Еве како народот реагира на повикот од самопрогласениот лидер:

Виталиј Кличко призвал украинскиј парламент к мобилизации армии.
“Парламент должен попросить(?) главнокомандујуштего армиеј об об'јавлении мобилизации после начала россијској агрессии на Украине”, – зајавил Кличко.

Како се одвива регрутацијата на украинската војска:

«В тех областјах, откуда поступајут доклады, јавка в военкоматы колеблетсја от 1% до 1,5 % от военнообјазанных граждан, в основном это студенты», – зајавил источник в украинском Генштабе.

Во превод ниту една илјада луѓе.

Толкава е поддршката на новата власт во Украина :place::place:

Ти можеби си видел туристи од Русија во Германија и Швајцарија.
Значи неверојатно!!! Ти знаеш подобро од мене што сум видел. Повеќето работат како келнери а девојките како танчерки околу шипките. Лично сум праел муабет, не можеш да ми контрираш за нешто што сум видел со свои очи. Значи нема смисла навистина. А мене и онака не ми е ни битно, не знам што се натегаш. Глупо е.

Јас ти гарантирам дека Русија со ова си забива само нож во грб ништо повеќе, сега и народот во Украина ќе го изгуби како нејзин подржувач.Говорам за Украинците нормално, за Русите нема што да говориме кога тука уживаат они подршка.
Јас пишав кој е големиот грев на опозицијата претходно и кои се нејзините грешки во оваа Преодна Влада.Како што опозицијата го изгуби Русинот како подржувач така сега и Русинот ќе биде омразен од страна на Украинецот.
Два народи кои имаат толку заедничка историја неверувам дека толку лесно можат да се замразат, каде што се руските сили народот се слика со исите и сее најобичаено, плус на сето тоа Украинската мометнална влада неможе да мобилизира доволен број на луѓе за да бидат барем некаква сметња на Русите, па ти види дали ке се замразат.

Ајде сега слушни се што збориш, кој крадел во Грција и што крадел?

А чекај иако не е темава за Грција, сакаш да ми објасниш дека Грција не крадела?Дали ти знаеш воопшто зошто Грција е присилена сега на овие штедни мерки?Си чул нешто за банката Lehman Brothers, и за вмешаноста на Грците таму?Дали ти знаеш и воопшто зошто беа во најголем дел искористени Олимписките Игри во 2004 година во Грција?Знаеш дека Грција како резултат на тие игри дека си го зголемуваше воениот арсенал и си купуваше германски подморници?[DOUBLEPOST=1393882591][/DOUBLEPOST]
Два народи кои имаат толку заедничка историја неверувам дека толку лесно можат да се замразат, каде што се руските сили народот се слика со исите и сее најобичаено, плус на сето тоа Украинската мометнална влада неможе да мобилизира доволен број на луѓе за да бидат барем некаква сметња на Русите, па ти види дали ке се замразат.

Како што Полјаците, Романците и останатите не се замразија со Русите така и овие нема тоа е сигурно.

Па на Крим има веќе касарни на руски војници не треба тоа да те чуди.Згора на тоа Крим е во непосредна близина на Русија.А и Украина не е застаната сè уште на нозе после протестите што очекуваше ти, одма воена реакција после првото нарушување на воздушниот простор или територијалниот интегритет.Јас ти ги кажувам истористите факти, ти џабе што тврдиш тука дека тоа нема да остане така кога историјата говори сосем трето.
Истото беше во портокаловата револуција, дојдоа со сила на власт, се направија одма олигарси и следните избори одма изгубија. Исто беше диригирано од западот.Јас не тврдам ништо јас само проповедам мислење, кое некогаш се совпаѓа некогаш не. Тоа што завземам Руска страна има дебела причина за која не ми треба да навлагам во далечно минато за да ја имам. Доволни ми се тие години кои сум ги живеел, прошетал и видел што се дешава и на исток и на запад.

А чекај иако не е темава за Грција, сакаш да ми објасниш дека Грција не крадела?Дали ти знаеш воопшто зошто Грција е присилена сега на овие штедни мерки?Си чул нешто за банката Lehman Brothers, и за вмешаноста на Грците таму?Дали ти знаеш и воопшто зошто беа во најголем дел искористени Олимписките Игри во 2004 година во Грција?Знаеш дека Грција како резултат на тие игри дека си го зголемуваше воениот арсенал и си купуваше германски подморници?

Проценката е дека корупцијата во ЕУ е околу 120 милијарди евра годишно. :facepalm:

Дали се по поткело од западот или не ти знаеш ? Личните карти верувам им ги имаш на располагање дома на компјутер.
американски агент на Мајдан

Литванско знаме на Мајдан
1959575_1423866707858253_754012076_n.jpg

украинец ???
1618676_1416798848565039_1094303128_n.jpg

Музичко со брадосаните пријатели
1796544_1416417208603203_185410019_n.jpg
1511617_1414312802146977_1380889724_n.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
А чекај иако не е темава за Грција, сакаш да ми објасниш дека Грција не крадела?Дали ти знаеш воопшто зошто Грција е присилена сега на овие штедни мерки?Си чул нешто за банката Lehman Brothers, и за вмешаноста на Грците таму?Дали ти знаеш и воопшто зошто беа во најголем дел искористени Олимписките Игри во 2004 година во Грција?Знаеш дека Грција како резултат на тие игри дека си го зголемуваше воениот арсенал и си купуваше германски подморници?.
Не не не викам дека не крадела, туку ти се чудам на слепилото.

Па ако не краделе, немаше ни да се случува народ во Грција :) не е тоа прашањето. Споредбата е, во Грција се краде, во Украина се краде, во Грција речиси нон стоп протести, во Украина 3 месеци протести. Па Кличко и компанија се аматери кога се во прашање протестантите во Грција. А западот ги прескокнува протестантите во Грција а ги подржува протестантите во Украина и тоа што е најтажно сам ја кажа причината во постот, а тоа е дека купувале Германски подморници и Амерички тенкови......Јебига

Истото беше во портокаловата револуција, дојдоа со сила на власт, се направија одма олигарси и следните избори одма изгубија. Исто беше диригирано од западот.Јас не тврдам ништо јас само проповедам мислење, кое некогаш се совпаѓа некогаш не. Тоа што завземам Руска страна има дебела причина за која не ми треба да навлагам во далечно минато за да ја имам. Доволни ми се тие години кои сум ги живеел, прошетал и видел што се дешава и на исток и на запад.

Само што тогаш Јанукович постапи многу попаметно за разлика од сега.И, тогаш го прогонуваше некој Јанукович?Не, пак после тоа си стана претседател.Ама индиректно објави он војна на уште еден олигарх, и тоа на Тимошенко.Ти која сакаш страна завземај ја, тоа си е твое лично право нема што тука, нели луѓе сме, различни мислења си имаме и немам ништо против тоа.Мене лично ако ме прашуваш, Западот (ова се веќе клише-реченици или еве дежа-ву реченици) не е нешто подобар од Русија.

Откако нареди да бидат претепани студенти, да, тогаш да, тепаа на тој основ полицајци и палеа.А да споменеш нешто за тоа како овие БЕРКУТ-овци понижуваа и се иживуваа врз демонстранти кои мировно протестираа за тоа ништо нели?
братко незнам како ја анализираш ситуацијава,али далеку си од реалноста и незнам зошто фураш цело време по западната пропагандна машинерија, каде треба реално да ги согледаш работите, а тоа се:
1. Русите се на Крим;
2. Народот е задоволен од тоа;
3. Русите и проруските Украинци се мнозинство (затоа и неуспеа договорот со Јанукович)
4. Мобилизација неуспева на моменталната влада;
5. Путин ако сакаше да војува и да окупира ке го нападнеше Киев и ке го срамнеше нешто како Грузија;
6. Кличко како спортист е невидена легенда, како човек гомно од човек;
Ова ако не ти е јасно би ти препорачал да не се занимаваш веќе со оваа тематика.

што не е јасно американците секогаш подржавале терористи за сопствени интереси

Не не не викам дека не крадела, туку ти се чудам на слепилото.

Па ако не краделе, немаше ни да се случува народ во Грција :) не е тоа прашањето. Споредбата е, во Грција се краде, во Украина се краде, во Грција речиси нон стоп протести, во Украина 3 месеци протести. Па Кличко и компанија се аматери кога се во прашање протестантите во Грција. А западот ги прескокнува протестантите во Грција а ги подржува протестантите во Украина и тоа што е најтажно сам ја кажа причината во постот, а тоа е дека купувале Германски подморници и Амерички тенкови......Јебига

Тоа не е така едноставно, тука беше докажано дека државата крадела од ЕУ.Што очекуваш ти, Американците да стават рака во оган за работа која веќе е докажана дека Грците се виновни?Американците знаат да играат на полето на дипломатијата, не се мутави они да стават рака во оган за некого кој е виновен.Нема тука никаква врска поради купувањето германски тенкови и американски Ф-16.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom