Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
B

Borg_Drone

Гостин
Кој ќе биде омилен и омразен, можеме да нагаѓаме а не да гарантираме :) Картите тек сега се откриваат, далеку сме ние да видиме каква е играта.

Јас не би рекол дека Русија ќе се извлече туку-така и дека по улиците на некој град со доминантно украинско население ќе бидат пречекувани со цвеќиња, самата историја го сведочи тоа.Имавме неодамна и ние граѓанска војна тука на Балканот па се гледа и до ден денес кои се последиците од истата таа.

B

Borg_Drone

Гостин
Кога сме веќе кај Атина, една интересна дилема ми се јавува... протестите во Атина зошто не ги подржа САД? Во најмала рака траат шеес пута повеќе од Украинските.

Со Грција е друга работата.Грците самите се си виновни што не наидоа на подршка од никого.И ти да крадеш некого нормално дека после тоа кон тебе секој ќе покажува со прст.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
А каде тоа си видел Руси да работат во ЕУ?!
Јас сум видел многу луѓе од Полска кои работат во северна Италија, Австрија и Германија.
Германија и Швајцарија. И од Полска има.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Секако дека им е задача да извршуваат наредби, но фактот е дека таа наредба што ја даде Јанукович доведе и до неговото паѓање.
Самите тие.Не за џабе се радикалци.Многу беше јасно дека Кличко не може да ги контролира радикалните движења, колку и да сакаше тоа да го направи.А сега ако велиш дека требаше да се дистанцира Кличко од нив уште на време, тогаш тоа ќе доведеше до уште поголемо пролевање на крв и ќе доведеше до уште поголема поларизација во целата земја, така да и тука му беа врзани рацете, а згора на тоа Кличко е нова фигура на сценава, да имаше искуство сигурно ќе разбереше он уште на самиот старт дека предлози како ограничување на правата на некој и некого не водат никаде.Јас никаде не пишав дека опозицијата не е виновна за поделбата на народот во Украина, таа носи дел од вината, ама Русија ја доврши таа работа со интервенцијава.
Ајде бе, доста со фолирање. Исто ко со Гадафи нели што самиот народ се само-организираше.

Кличко е портпарол на западот, повторува тоа што ќе му го јават по телефон. Кличко досега не се интересираше со политика, но од спортист преку ноќ стана украинскиот Валенса. Те молам.

Тие радикалите не се хулигани туку организирани парамилитарци кои следат наредби и кои што имаат борбено искуство.

Еве како народот реагира на повикот од самопрогласениот лидер:

Виталиј Кличко призвал украинскиј парламент к мобилизации армии.
“Парламент должен попросить(?) главнокомандујуштего армиеј об об'јавлении мобилизации после начала россијској агрессии на Украине”, – зајавил Кличко.

Како се одвива регрутацијата на украинската војска:

«В тех областјах, откуда поступајут доклады, јавка в военкоматы колеблетсја от 1% до 1,5 % от военнообјазанных граждан, в основном это студенты», – зајавил источник в украинском Генштабе.

Во превод ниту една илјада луѓе.

Член од
22 мај 2012
Мислења
109
Поени од реакции
34
Секако дека им е задача да извршуваат наредби, но фактот е дека таа наредба што ја даде Јанукович доведе и до неговото паѓање.
Самите тие.Не за џабе се радикалци.Многу беше јасно дека Кличко не може да ги контролира радикалните движења, колку и да сакаше тоа да го направи.А сега ако велиш дека требаше да се дистанцира Кличко од нив уште на време, тогаш тоа ќе доведеше до уште поголемо пролевање на крв и ќе доведеше до уште поголема поларизација во целата земја, така да и тука му беа врзани рацете, а згора на тоа Кличко е нова фигура на сценава, да имаше искуство сигурно ќе разбереше он уште на самиот старт дека предлози како ограничување на правата на некој и некого не водат никаде.Јас никаде не пишав дека опозицијата не е виновна за поделбата на народот во Украина, таа носи дел од вината, ама Русија ја доврши таа работа со интервенцијава.
Од толку што беше мека полицијата и несмееше да употреби оружје беше дури и газена и тепана од страна на протестантите.Затоа и протестантите успејаа да навлезат во сите поважни институции на државата.Токму поради што несмееа да употребат оружје.За на крај Јанукович да се уплаши да не пробијат демонстрантите до него и да мора да нареди употреба на оружје.

Според мене во тоа Јанукович нема вина.Но згреши просто што не се избори до крај.Туку потклекна на стравот.Тој требаше едноставно да пука во секој што се фатил за палка и тргнал насилно кон полицијата.И така ќе го зголемеше моралот на полицијата,а и ќе го смиреше народот.А ако го обвинеа за убиства на демонстранти требаше да смета на подршката на Русија.Зошто токму тој имаше добиено предлог од Русија дека треба да употреби сила и да биде построг со кризата.Токму поради тоа Путин се испровоцира и отиде со свои сили да го направи тоа за кое Јанукович требаше да го прави.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Неколку војничиња по потекло од западна Украина во украинските бази на Крим се репер за расположението на народот?!
Дали се по поткело од западот или не ти знаеш ? Личните карти верувам им ги имаш на располагање дома на компјутер.

Кога може западот да ги брани човековите права на туѓи народи, зошто Русија да не смее да си ги штити своите Руси и русојазични Украинци во Украина?
Од кого ги штити Русија ? Има ли напади врз животот и здравјето на Русите во Украина ?
Тоа што е некој русојазичен не го прави автоматски поддржувач на Русија.И Тимошенко е русојазична.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Јанукович е гомно најголемо ете тоа е. Златни чешми и шољи а нродот умира за јадење. Гнаса!!! Требеа да го обесат, говедо корумпирано.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.326
Кога сме веќе кај Атина, една интересна дилема ми се јавува... протестите во Атина зошто не ги подржа САД? Во најмала рака траат шеес пута повеќе од Украинските.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.342
Јас не би рекол дека Русија ќе се извлече туку-така и дека по улиците на некој град со доминантно украинско население ќе бидат пречекувани со цвеќиња, самата историја го сведочи тоа.Имавме неодамна и ние граѓанска војна тука на Балканот па се гледа и до ден денес кои се последиците од истата таа.
Ајде сега ќе правиме паралела со распадот на СФРЈ. Јас си мислев дека нема ни на Крим да отидат, ама ете отидоа. И не верував дека и во Крим без испукан Куршум ќе влезат ама ете влегоа. И тоа пази јас сум проруски настроен.

B

Borg_Drone

Гостин
Ајде бе, доста со фолирање. Исто ко со Гадафи нели што самиот народ се само-организираше.

Кличко е портпарол на западот, повторува тоа што ќе му го јават по телефон. Кличко досега не се интересираше со политика, но од спортист преку ноќ стана украинскиот Валенса. Те молам.

Тие радикалите не се хулигани туку организирани парамилитарци кои следат наредби и кои што имаат борбено искуство.

Еве како народот реагира на повикот од самопрогласениот лидер:

Виталиј Кличко призвал украинскиј парламент к мобилизации армии.
“Парламент должен попросить(?) главнокомандујуштего армиеј об об'јавлении мобилизации после начала россијској агрессии на Украине”, – зајавил Кличко.

Како се одвива регрутацијата на украинската војска:

«В тех областјах, откуда поступајут доклады, јавка в военкоматы колеблетсја от 1% до 1,5 % от военнообјазанных граждан, в основном это студенты», – зајавил источник в украинском Генштабе.

Во превод ниту една илјада луѓе.
За тебе се паравоени формации за мене се радикалци кои не можеа едноставно да бидат ставени под контрола.Кличко е нова фигура и нема искуство што очекуваш ти?
Не е тоа фолирање, тоа е реалноста.Кога веќе постираме вести од источните медиуми тогаш нешто да постираме и за отпорот кој го пружаат Украинците:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/liveticker-zur-krim-krise-am-2-maerz-2014-a-956418.html

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.342
Со Грција е друга работата.Грците самите се си виновни што не наидоа на подршка од никого.И ти да крадеш некого нормално дека после тоа кон тебе секој ќе покажува со прст.
Ајде сега слушни се што збориш, кој крадел во Грција и што крадел?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
На Јанукович почнаа да му вртат грб уште пред да биде потпишана спогодбата не почнаа кога веќе беше потпишана спогодбата, поради тоа што нареди пукање на сопствениот народ.Така да тоа вртење грб почна уште пред да почне да се потпишува спогодбата.Јанукович да не наредеше да се користи оружје ништо од тоа немаше да се случи.
Пред тоа демонстрантите палеа, удираа по полиција, лом правеја во секој смисол на збор и чисто сумњам дека Јанукович наредил пукање на сопствениот народ, ако ти им веруваш на прозападна пропаганда каде извадија слики од снајперисти на некои кровови демек пукаат во народот, одма другата страна ги проби истите и им најде траг дека истите слики се од пред некоја година, при изведување на некоја анти-терористичка акција.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Јанукович е гомно најголемо ете тоа е. Златни чешми и шољи а нродот умира за јадење. Гнаса!!! Требеа да го обесат, говедо корумпирано.
А ти мислиш другиве премиери и претседатели у бараки и тенеќе жива? Ај бе не ме смеј. Не би ди ко Америка со Гадафи, плитко. Ако народот има пари зошто да нема тој? Зборим за Либија.. Така да не мешајте имот на претседатели, плитко е!

B

Borg_Drone

Гостин
Ајде сега ќе правиме паралела со распадот на СФРЈ. Јас си мислев дека нема ни на Крим да отидат, ама ете отидоа. И не верував дека и во Крим без испукан Куршум ќе влезат ама ете влегоа. И тоа пази јас сум проруски настроен.
Па на Крим има веќе касарни на руски војници не треба тоа да те чуди.Згора на тоа Крим е во непосредна близина на Русија.А и Украина не е застаната сè уште на нозе после протестите што очекуваше ти, одма воена реакција после првото нарушување на воздушниот простор или територијалниот интегритет.Јас ти ги кажувам истористите факти, ти џабе што тврдиш тука дека тоа нема да остане така кога историјата говори сосем трето.

Kajgana Shop

На врв Bottom