86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118
Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Не ми е јасно зошто добива негативни коментари 12 years a slave. Можеби да кажеме за нас тематски филмот е превише американски, и сметаме дека е исфорсиран, ама не е. Целиот филм беше ремек дело, приказната на место, убаво склопена, скроена без некои сериозни дупки, глумата уште подобра, костимографија, сценографија, значи буквално се. Не би требало да се коментира негативно за филмов само ради тоа што се работи за америкаснка историја.

Другиве гору-долу океј Оскари се, малце се изненадив за Лето да бидам искрен ама океј е, не сум разочаран може да се каже дека си го заслужи и он.
Метју реално беше најдобар и во оваа конкуренција немаше вистински конкурент за Оскар и немаше изненадување. За Лео појќе среќа следен пат у послаба конкуренција.:LOL:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Не ми е јасно зошто добива негативни коментари 12 years a slave. Можеби да кажеме за нас тематски филмот е превише американски, и сметаме дека е исфорсиран, ама не е. Целиот филм беше ремек дело, приказната на место, убаво склопена, скроена без некои сериозни дупки, глумата уште подобра, костимографија, сценографија, значи буквално се. Не би требало да се коментира негативно за филмов само ради тоа што се работи за америкаснка историја.

Другиве гору-долу океј Оскари се, малце се изненадив за Лето да бидам искрен ама океј е, не сум разочаран може да се каже дека си го заслужи и он.
Метју реално беше најдобар и во оваа конкуренција немаше вистински конкурент за Оскар и немаше изненадување. За Лео појќе среќа следен пат у послаба конкуренција.:LOL:
Па во темава мислам дека никој не рече дека филмот е лош. Напротив, супер е. Ама не е сфатливо тој да биде пред Далас Баерс на пример.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е па стварно више го претераа.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
За мене оскарот за Метју е повеќе од заслужен. Го гледав во Далас Баерс Клуб дечкото направи покољ во филмот. Едноставно човекот владее, ја трансформира својата кариера и се искачи до врвот. Од друга страна за тоа дали некој актер го перцепирам како добар или не, оскарот не ми игра никаква улога. Лео е одличен актер со топ филмови, но во дуел со Метју немаше шанса. Добивање или недобивање на Оскар не го прави некој добар/лош актер. Секогаш пример за тоа ќе ми биде богот Ал Пачино. На тие маестрални филмови и улоги има еден оскар, а неговата вредност како актер е непроценлива.
Кејт Бланшет ја гледав во Блу Јасмин, едноставно жената владееше во филмот. Сите тие емоции, подем и пад, од врв на дно, ги пренесе маестрално. Заслужено и таа ја однесе победата.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Штета, не земал Лов оскар за најдобар странски филм.

Инаку требаше да ја земе Далас и главната награда за најдобар филм ама очекувано преовладаа емоциите кај американците, веќе го претераа

Фан Клуб Метју ;) :cuc:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Точно е тоа што погоре некои (ако не се лажам Psyside и Pluh) го кажаа за профилите на филмовите кои обично земаат Оскар за најдобар филм, или пак се високорангирани од страна на Академијата. Јас само би додал дека Американците најмногу се палат на филмови во кои американската нација е прикажана како надмоќна, и филмови во кои без оглед што и да се случи - тие секогаш излегуваат како победници на крај. Сето тоа проследено со енормно преувеличување на препреките низ кои морало да поминат за на крај да стигнат до хепи ендот. Еве и примери:

2013: 12 Years A Slave - низ какви се не предизвици морале црнците да поминат за да стигнат до слободата (читај: да остварат победа) која ја имаат денес;
Gravity - Сандра мораше да се спаси. Мораше да помине низ сите тие препреки во средина и услови кои не нудат многу можности за спас, за на крај да стигне на Земјата како херој.
2012: Argo - Се сеќавате само колку театрално им избегаа американските „филммејкери“ на „муџахедините“ што сакаа да ги убијат? Да - вистинска приказна е, навистина се спасиле, но никој не може да ме убеди дека баш на тој начин успеале да избегаат од Иран. Нормално - тоа е прикажано на начин на кој имплицитно се сугерира колку се семоќни Американците.
2010: 127 Hours - да се заглавеше некој Данец, или Босанец под карпата - 100% ќе умреше! Ама Американецот бре е подготвен дури и нога да си исече само да остане жив! Знам дека и ова е според вистинска приказна, но сепак...
2009: The Hurt Locker - зарем има потреба да зборувам за ова?
Доволно е. Одете колку сакате далеку - ќе видите колку Американците свршуваат на вакви филмови. Од секогаш!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
За едно саат време може да очекувате твитот на Елен да надмине 3 Милиона ретвитови ( и сеуште изненадува фактот што има повеќе РТ од фејвови)

:cuc: :cuc: :cuc:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
За едно саат време може да очекувате твитот на Елен да надмине 3 Милиона ретвитови ( и сеуште изненадува фактот што има повеќе РТ од фејвови)

:cuc: :cuc: :cuc:
Цел свет повеќе збори за селфито него ли за самите оскари, така да може и 4 милиони да направи

Sent from my Тушот од WC using Tapatalk 2

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Ве молам некој нека ми го хакне ФБ и нека ми ја одследи Дрљaч странава, ќе ме умре од смеење :pos:
Не се арни. :pos:

Слика која је оборила рекорд на Тњитеру. Глумци су замолили Бору да се сликају са њим.

Боро је после тога кратко изјавио: ЈЕБО ВАС ОКСЕР И АКАДЕМИЈА!

Кажу да је после таслачио Џулију Роберц целу ноћ!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Погледнете ги делчињата од нејзината емисија вечерва, смешки

(сите во публиката по еден гага Note 3, а да и по еден долар донирал Samsung за секој твит, браво!)

:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

G

grande-juve

Гостин
127 Hours - да се заглавеше некој Данец, или Босанец под карпата - 100% ќе умреше! Ама Американецот бре е подготвен дури и нога да си исече само да остане жив! Знам дека и ова е според вистинска приказна, но сепак...
Nine Lives (1957) -
Тука Норвежанец беше заглавен и преживеа, сечеше прсти, според вистинска приказна
И сеа шо? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom