Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Се изнасмеав коај видов негде дека ако америка (нато) влезе у ратот причина ќе им биде дека Унгарија Словачка и Полска биле загрижени и ратот би претставуел опасност за нивните жители. ХАХАХАХА!! :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Се изнасмеав коај видов негде дека ако америка (нато) влезе у ратот причина ќе им биде дека Унгарија Словачка и Полска биле загрижени и ратот би претставуел опасност за нивните жители. ХАХАХАХА!! :)
Иди на CNN (FB) и други од U.S.A. да видиш коментари од Американци . :pos: А иди види од Руси. :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Запазете ја пропагандава на BBC (ова им е објавено на сајтот у она live updates од Украина)
  1. Evgeny Khalak, in Moscow, Russia
    I'm a Russian citizen and I would like to apologize to Ukrainian people for what our President is doing now. None of my friends here in Russia support him with that. I'm sure that even Russian soldiers are not delighted to be there, they just follow the orders. Yesterday's rally in Moscow was a fiction. People were either being paid or threatened.

2. 12:43: Igor, in Dnipropetrovsk, Ukraine
    I consider the recent Russian military intervention into Ukraine, which is made under a false pretext, as a grave mistake on the part of the Russian government, which will eventually lead to a change in Russia's leadership. I was born in Russia, speak Russian, but have never experienced any discrimination in terms of the language or otherwise. Nor do I know any other Russian speaking people from among my friends, colleagues, etc being discriminated against on the above grounds.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
НАЈНОВО :

Тимошенко : Со објавување на војна против нас, Русија објавува војна против оние кои се гаранција за нашата безбедност, Соединетите американски држави и Велика Британија!

Џон Кери : Русија ќе покаже дека залудно беа 60те милијарди на олимпијадата во која проба да се покаже во подруго светло, очигледно неуспешно.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
А шо овој Кери деновиве е задолжен за стенд ап комедија? Како и да е изјави фрштат од сите страни а од терен има малку информации :)

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Мислам дека инсталира Русија беспилотни летелици на Крим ама нема нигде уживо камера од Симфер/Севастопол

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.013
Поени од реакции
51.221
Жал ми е за оние напатени Украинци што ќе си го однесат само затоа што се соседи на Русија. Малце им ја извадија душата низ цело постоење, сега уште да земат и да ги уништат физички фали.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Еех, читав негдека пред едно 2-3 недеље за еден странец (Од Таџикистан) како ја опишуе Украина. Вика, украинскиот народ е многу немирен и незгоден, увек доаѓаа до замислената цел, на потежок или полесен начин. Ако го најдем ќе го пратим, чуекот бил 1-2 године тамо... Името му беше Аслан мислим, ќе проверим..

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Углавном срање ситуација,никој не сака војна,а ако се дојде до војна (во што не верувам) ќе има голема штета на двете страни и голема штета за остатокот од светот.
Нека го дадат Крим украинците каде што припаѓа,па нек си ебат матер со америте

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Украина нажалост не може да добие помош од САД поради огромниот отпор на американците за било какво влегување во војна. Босна, Косово, Авганистан, Ирак, Либија предизвикува желба кај домашното население владата и претседателот конечно да се свртат кон побитните работи-домашната економија, социјалната правда, стандардот кај населението. Истоштени се од воени интервенции, а да, воедно им е смачено нон стоп да се мешаат во било која криза и да изиграваат полицаец на светот само за да бидат омразени и етикетирани како светска сатана број еден.

И тоа создава нерешителност кај европските земји и страв. Не знаат што да прават кога САД нема намера да им помогне.

Договорот од 1994 година, како и самото меѓународно право ќе си остане прегазено. Rules are meant to be broken.

Инаку најидеално решение, пред влезот на руските трупи ќе беше одржување на предвремени избори, да се види што и како ќе стојат работите понатаму. Друго, штета би било да се повтори корејското сценарио и поделба на државата на два дела, иако мнозинството е ист народ со различна вера.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.786
Најголема грешка за мене беше проклетиот горбачов! Инаку, незнам ни зошто постои сојуз како НАТО, сојуз се прае за време на војна (попрајте ме ако грешим) , уплашеност ли?

Инаку дека се умешавте со Србите, Србија без НАТО ќе напраеше попара у Косово, имаше јака воена моќ од тогашна СФРЈ.
па и ние ке си ги средевме терористиве, ама ...
Украинциве ке си се испозаебат (мислам на обичната раја), се лажат дека ако влезат у ЕУ дека нема повеќе да мизеруваат, ке осетат дека се за ништо ко искористени куртони кои се бунеле за нечии цели

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Жал ми е за оние напатени Украинци што ќе си го однесат само затоа што се соседи на Русија. Малце им ја извадија душата низ цело постоење, сега уште да земат и да ги уништат физички фали.
Полска Холандија Белгија секогаш страдале поради тоа што се соседи на моќни сили. И на Македонија и се случувало тоа што се случува денес на Украина.[DOUBLEPOST=1393869294][/DOUBLEPOST]
па и ние ке си ги средевме терористиве, ама ...
Украинциве ке си се испозаебат (мислам на обичната раја), се лажат дека ако влезат у ЕУ дека нема повеќе да мизеруваат, ке осетат дека се за ништо ко искористени куртони кои се бунеле за нечии цели
Остај од Русија само убавини видеа...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.786
Полска Холандија Белгија секогаш страдале поради тоа што се соседи на моќни сили. И на Македонија и се случувало тоа што се случува денес на Украина.[DOUBLEPOST=1393869294][/DOUBLEPOST]
Остај од Русија само убавини видеа...
ама фората е што нит од ЕУ нема да имаат никаков ќар а се тепаат сеа за нечии интереси (Тимошенко,САД)

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Мене нејасно ми е и зашто се велича воената моќ на САД у воени интервенције? САД интервенира у слабички земје попут Афганистан Либија Ирак итн, економски слабички и со нив играше двострано, остајте она шо збореше Сиенен. Плус, таму се пуца само у терористи тоест талибанци кој не се МОЌНО наоружани. Има и ред други фактори. САД знае колку е саатот и знае дека од тија воени интервенције цела држава сеа им страда, незнам дали некој следеше вести у јануари баш коај даваја вондредни на РТ,ЦНН,ББЦ,АЈ и ред други прозападни и происточни медиуми кој кажуеја за крахот на вол стрит дента. Америка можда има добра воена моќ која ја експонира само у слабички земје кј што е појака (зборим за време од 45та па навамо). Америка и самата сега знае дека сваки допир со велесила од типот на Кина и Русија ќе значи повторуење на студената војна и ќе се повтори сценариото од Кореа у Украина. Е сега, Русија нигде не удираше како Америка, пример Србија. Америка се бомбардираше со Србија овја седеја ги болеше стапот. Апсурдно е да зборимо која земја има поголема воена моќ, Русија или Америка. Војната моќ за мене не се глеа само у персонал носачи разорувачи млазњаци итн, туку и у ред други фактори кои очигледно ги имаа обете, и јасно знаа дека не смее да има никаков директен судир. Незнам дали некој знае за документарецот мислим ека го има на Јутуб дека 1 ден пред 11 ноември (терористичките напади на СТЦ) Евреите ги испразнија целите сефоој од зградата, зграда и пред тоа била дизајнирана да неможе да се сруши целата ако се удри горе а падна за нецели 1-2 саата, плус се шпекулира за експлозиви низ целата зграда. Со тоа Америка сакаше само да даде повод да го нападне Афганистан, да се експонира у такви земје, кј што знае дека тешко може да се нападнат нејзините трупе и светот после да мисли дека неможе никој да ги чепне.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
ама фората е што нит од ЕУ нема да имаат никаков ќар а се тепаат сеа за нечии интереси (Тимошенко,САД)
Граѓаните имаат право да ја бараат својата среќа дали на Исток дали на Запад. Според мене подобро им е на Запад ама цената нема да биде ефтина.[DOUBLEPOST=1393869975][/DOUBLEPOST]Најидеално ќе им беше ни лево ни десно ама...

Kajgana Shop

На врв Bottom