86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
ако се исушиш за улога и гледачите да ти го жалат ликот- автоматски оскар
Автоматски бла бла бла.
Покрај физичката трансформација Метју Меконахи и одлично ни го прикажа ликот на Рон во DBC.
И таман кога повеќето мислеа дека е лимитиран тој искочи со улогата во DBC и растури, оскарот си е на место.

Кејт Бланшет. :love: <3

W

Werther

Гостин
Еве предлог, и ние треба да снимиме еден таков филм и зимаме Оскар за странски филм сигурно. Македонски емигрант се бори на страната на Унијата во граѓанската војна и ослобдува еден куп робови. Еден од нив ( еве нека го глуми Џејми Фокс) по 10 години со нашиов емигрант доаѓа во Македонија и се храбро се бори и загинува некаде во планините во Источна македонија.
Ја имам уште подобра идеја. Да им пратиме на Американците некој наш филм за клетото турско, како сме страдале, со Страшо Ангеловски во главна улога.

Загарантиран успех од космички размери.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе веќе кога ја почнавте темава, знаете колку Оскари лежат во филм за Цар Самуил?
Како Бен Хур, каков Титаник, каков ЛОТР. Растур ќе направи на Оскарите...

R

Rigel Kent

Гостин
BEST SOUND MIXING:
Gravity - WINNER

BEST SOUND EDITING:
Gravity - WINNER

BEST VISUAL EFFECTS:
Gravity - WINNER

BEST CINEMATOGRAPHY
Gravity - WINNER

BEST FILM EDITING:
Gravity - WINNER

BEST ORIGINAL SCORE:
Gravity - WINNER

The Academy Award for Best Original Score is presented to the best substantial body of music in the form of dramatic underscoring written specifically for the film by the submitting composer.

:eek::facepalm::гомце:
[DOUBLEPOST=1393851158][/DOUBLEPOST] Untitled.png

:cool:

Последно уредено од модератор:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.961
Понекогаш во животот сакаш да имаш опција undo за да не си викаш ту како не уплатив за 12 Years a Slave. :D

Сосема заслужено, немаше да се бунам ни Dallas Buyers Club ако беше, ама со Метју и Лето правдата е задоволена.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
„12 години ропство“ доби Оскар за Најдобар филм. Тек да се снимит во македонска продукција „500 години ропство“ ... па 47 Оскари ќе земиме во една вечер само.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Единствено ми е криво шо Џона Хил не доби оскар за споредна улога :(

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Единствено ми е криво шо Џона Хил не доби оскар за споредна улога :(
Е ај жити мајка, која е таа логика на универзумот, Џона Хил и Лео да бидат номинирани за истиот филм и Џона да добие, а Лео не?
Уште фалеше тоа да се случи и некој ќе страдаше, а под некој не мислам на себе.:ROFLMAO:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
BEST SOUND MIXING:
Gravity - WINNER

BEST SOUND EDITING:
Gravity - WINNER

BEST VISUAL EFFECTS:
Gravity - WINNER

BEST CINEMATOGRAPHY
Gravity - WINNER

BEST FILM EDITING:
Gravity - WINNER

BEST ORIGINAL SCORE:
Gravity - WINNER

The Academy Award for Best Original Score is presented to the best substantial body of music in the form of dramatic underscoring written specifically for the film by the submitting composer.

:eek::facepalm::гомце:
[DOUBLEPOST=1393851158][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 85764

:cool:
Важно МИЛЕ КИТИЧ погодил:pos::pos::pos:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Е ај жити мајка, која е таа логика на универзумот, Џона Хил и Лео да бидат номинирани за истиот филм и Џона да добие, а Лео не?
Уште фалеше тоа да се случи и некој ќе страдаше, а под некој не мислам на себе.:ROFLMAO:
Ваљда не посакуваш ја да настрадам :icon_mrgr:
Шо знам Лео баш и не ми беше ништо посебен, ама Џона ме купи :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Ќе зборувам напамет затоа што го немам гледано „ 12 Years“ но очигледно е дека е модерно успех да имаат филмови кои обработуваат црнци, ропство и граѓанската војна во САД.

Еве предлог, и ние треба да снимиме еден таков филм и зимаме Оскар за странски филм сигурно. Македонски емигрант се бори на страната на Унијата во граѓанската војна и ослобдува еден куп робови. Еден од нив ( еве нека го глуми Џејми Фокс) по 10 години со нашиов емигрант доаѓа во Македонија и се храбро се бори и загинува некаде во планините во Источна македонија.

Оскар загарантиран.
Логично е дека вакви филмови ќе освојуваат Оскар бидејќи Американци ја доделуваат наградата а тие поемотивно го сфаќаат филмот и не можам да ги обвинам. Сигурно Македонец и Бугарин различно ќе го доживеат Трето Полувреме.

Али добра ти е идејава :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
ОК е, нивна е академијата, сепак се работи за американски а не за глобални филмски награди, но и лани со „Aрго“ и „Линколн“ еве и сега со „12 години роб“ се вреднува американскиот патриотизам, веројатно и повеќе од чистите уметнички квалитети.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Автоматски бла бла бла.
Покрај физичката трансформација Метју Меконахи и одлично ни го прикажа ликот на Рон во DBC.
И таман кога повеќето мислеа дека е лимитиран тој искочи со улогата во DBC и растури, оскарот си е на место.

Кејт Бланшет. :love: <3
Метју отсекогаш бил талентиран само во фуш улоги.. конечно улога во која публиката се сожалува на ликот и одма оскар.. ди каприо никогаш не бил во таква улога освен можеби она на почетокот каде што глуми ретардиран ( во која и најверојатно беше најблиску до оскар )
и ал пачино единствениот оскар го доби за улога каде што глуми слеп воен ветеран

Kajgana Shop

На врв Bottom