Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Кој кого извлекуваше со автобуси од Арачиново ?Ние ако го извлечевме подебелиот крај, немаше сега да пишуваш на форумов, во слободна Македонија.
Кој кого извлекуваше со автобуси од Арачиново ?Ние ако го извлечевме подебелиот крај, немаше сега да пишуваш на форумов, во слободна Македонија.
Независноста на Македонија беше потреба за уништување на федерацијата, а не за награда.Независна Македонија. Доволна награда за мене.
Македонија е во процес на контиунирано деградирање на сувереноста, почнувајќи од американското медијаторство за приемот во ООН под изнудено име, наметнување на преговори за идентитетот на земјата, нејзино директно дестабилизирање со војната во 2001, хакирање на уставот и доведување на власт терористи и убијци на Македонци како и саботирање на референдумот за територијална поделба, постојано директно нелегално мешање во политичкиот живот на земјата преку “благослови“ од нивниот Амбасадор...Од распадот на Југославија до денес, независноста на Македонија е заштитена од САД. Со нашите соседи, што мислиш ќе се случи ако утре американците речат - го напуштаме Балканот, што сакате правете?
Додека претходните постови не ја издаваа твојата вистинска намера, сега сум убеден дека не си Македонец.2001 г. сојузник на САД (Албанците) и друг сојузник на САД (Македонците) се "караат". Доаѓа САД, ги седнува на маса, ги договара. Избегната е поширока и крвава војна. Македонија не губи територија, си останува независна. Грците, во меѓувреме, тураа масло во огнот.
Nemora da se ispukaat kursumi no dosega nemase niednas poplaki od ruskoto malcinstvo vo krimea nikoj ne gi cepkase nikoj nitu gi tepase nitu gi ubivase! Kako toa odednas pocnaa protestite za povikuvanje na Rusija da intervenira? Dali se odrza referendum za da se opredeli narodot?Кој беше начинот?
Еден куршум не се испука, 90% од војниците кои се од цела Украина одкажаа послушност на Киев, а доста од нив се пруклучија кон властите на Киев. Што е тука цинички. А пак кукавички ли е да делуваш кога САД и ЕУ ти се закануваат? Или колку да се каже нешто ?
Истото важи и за Киев, дали некој ги тепаше и убиваше кога се собраа? Како тоа одеднаш банда која не е ниту 1% од целолупна Украина реши да менува власт по насилен пат, затоа што легално избраната власт потпишала договор со Русија за намалување на цената на гасот на 1/3.Nemora da se ispukaat kursumi no dosega nemase niednas poplaki od ruskoto malcinstvo vo krimea nikoj ne gi cepkase nikoj nitu gi tepase nitu gi ubivase! Kako toa odednas pocnaa protestite za povikuvanje na Rusija da intervenira? Dali se odrza referendum za da se opredeli narodot?
Aхахахааха ахахаах.. ахаха хаха ха ааа... ахахахаа... ОК... хммм... Чекајте бе, па зарем тој ова сериозно и при полна свест го изјавил пред медиуми?!!?!?!???“You just don’t invade another country on phony pretexts in order to assert your interests,” Kerry said.
http://www.bloomberg.com/news/2014-03-02/kerry-says-u-s-weighing-sanctions-on-russia-over-ukraine.html
“You just don’t invade another country on phony pretexts in order to assert your interests,” Kerry said.
Во моментов Русија има огромен интерес да се бори за целовитоста на Украина.. Да имаш свое население во друга држава воопшто не е без значење. Засега Путин се држи добро и не реагира емотивно на ситуацијата во Крим.
Следниот чекор кој треба да го преземат Русите, за да се оневозможи консолидацијата и зацврстувањето на про-западниот фашизоиден режим во Украина, е да иницираат средба на Советот за безбедност на ООН (со можност за распоредување меѓународни трупи на Крим) и постепено да го повратат своето природно влијание во Украина во следниот период, кој ќе биде многу тежок за државата без разлика кој ќе биде на власт и какви договори ќе потпишува.
Мене баш ова лицемерие ме навлече на стараната на русија. И ова грдо антипатично човече што се гледа дека е тежок психопат.еве ви образложение зашто секој нормален човек треба да е против американциве.Сериозни ли се со муабетов или толку мислат дека пропагандата им е јака па кур ги боли.
Овој иде само да долее масло на оганот. Преочигледна е желбата на САД да избие војна во Украина.http://www.bloomberg.com/news/2014-03-02/kerry-says-u-s-weighing-sanctions-on-russia-over-ukraine.html
Aхахахааха ахахаах.. ахаха хаха ха ааа... ахахахаа... ОК... хммм... Чекајте бе, па зарем тој ова сериозно и при полна свест го изјавил пред медиуми?!!?!?!???
Па токму ова го прават Америве низ цел свет откако постојат, и не најмалку во последнава деценија. Инвазија на друга земја базирано на измислено-конструирани премиси.
Зарем е потребно да набројуваме: Ирак, Авганистан, Србија, безброј други случаи каде индиректно-директно се поврзани... Каков космичко-мегаломански смешен кловн. Треба да бидеш лоботомозиран или барем ретардиран за да не ја видиш лицемерноста во изјавава.
Зарем толку опаднал квалитетот на тие пишувачите на говори што им спремаат што да зборат во јавност?
Или можеби сакаше да каже дека само САД можат да вршат инвазија на друга земја базирано на измислено-конструирани премиси?
истото го мислевМене баш ова лицемерие ме навлече на стараната на русија. И ова грдо антипатично човече што се гледа дека е тежок психопат.
Under Chapter VII of the Charter, the Security Council can take enforcement measures to maintain or restore international peace and security. Such measures range from economic and/or other sanctions not involving the use of armed force to international military action.Ме интересира една работа. Нели СБ ги донесуваше одлуките за економски санкции или сум грешка ?
Ако се вратиме на редоследот на настаните, све нешто ми кажува дека Русија во ниеден момент не ја изгубила конотролата над ситуацијата. Договорот се потпишува на 21 Февруари, во наредните 10-тина дена, се случуваат многу работи, премногу. Вооружени лица од Крим превземаат стратешки точки, Русија спрема успешна инвазија, по Сун Цу метода, без ниеден испукан куршум, се огранизираат протести низ источна Украина..... Ако гледа човек од оваа перспектива, може слободно и да се помисли дека намерно им ја препуштија власта на бандата од Киев.Ќе се согласев за процентите, ако денес бевме декември 2013 и не се случеше ова што се случи во источна Украина. Сега во источна Украина процентот е таков, во остатокот обратен. И Русија ја губи секоја можност за влијание во градовите доминантно населени со Украинци.
Секако дека е правена анализа и правени се пресметки. Само јас лично имам чувство дека на Путин му е јасно дека војната е изгубена уште и пред тој да дојде на власт и сега пресметките му се само опортунистичко-популистички. Русија и како регионална сила е исклучително богата и исплатлива за тој што ја владее, Путин сака тоа да биде тој, западот нема проблем да му ја зголемува популистичката цена на „победите“. Нормално дека ова е само мој став и не мора да е точен. Времето ќе покаже.