Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За етикетите кон тебе или другите докажи.
Штом примерот со електронската цигара и ризикот за развој на рак не ти се допадна ќе ти дадам нов.
Порано(пред десетина години) во Германија на пример како и на секаде интубација се извршуваше прво деполаризирачки мускулен релаксант, интубација па потоа недеполаризирачки релаксант.Така е суште во Македонија а воопшто и на Балканот. Тоа било вистината а и сеуште е за оние каде така се практикува. Е сега за Германија на пример за нивните научни средини тоа што било вистина порано сега за истите не е вистина. Кои се реалните причини?? Може само да претпоставуваме.[DOUBLEPOST=1393788704][/DOUBLEPOST]
Тогаш атеистот неправедно го носи А-то.
Пак некој си маркетинг пробуваш да протнеш како наука. Аман. Ајде тогаш штом така играш, кажи кои научни студии (и од кого) се докажани и за првиот и за вториот случај.

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Атеист, не ми ја кажа разликата мегу атеизам и Будизам?
Втор пат те прашувам..
Не ми давај одговоти од типот...ако сам незнаеш.
Еве јас незнам и ти ми објасни....хе хе

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист, не ми ја кажа разликата мегу атеизам и Будизам?
Втор пат те прашувам..
Не ми давај одговоти од типот...ако сам незнаеш.
Еве јас незнам и ти ми објасни....хе хе
Во две реченици не се објаснува. Треба да знаеш што е тоа буда а што будизам. Тоа што ти си пишал за буда е неточно. Буда не е никаков бог ни човек. Гаутама Буда е друга работа.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Во две реченици не се објаснува. Треба да знаеш што е тоа буда а што будизам. Тоа што ти си пишал за буда е неточно. Буда не е никаков бог ни човек. Гаутама Буда е друга работа.
Не е врат. шија е.
Ако не можеш во две објасни во четири.
Кажав што е Буда а што Будизам, исто и што е Христос а што Христијанство.
Ти негираше што јас реков, еве објасни да те разберам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е врат. шија е.
Ако не можеш во две објасни во четири.
Кажав што е Буда а што Будизам, исто и што е Христос а што Христијанство.
Ти негираше што јас реков, еве објасни да те разберам.
Ни 400 не ти се доволни а не 4. Тоа што ти си кажал за буда е неточно. Буда е едно а Гаутама Сидарта е 28миот буда, според ведските записи. Значи имало 27 буди пред него. Натаму истражувај сам.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Ни 400 не ти се доволни а не 4. Тоа што ти си кажал за буда е неточно. Буда е едно а Гаутама Сидарта е 28миот буда, според ведските записи. Значи имало 27 буди пред него. Натаму истражувај сам.
Ако не си способен да објасниш и одговориш на моето прашање, ни пет тома не ти се доволни да напишеш.
Понатаму види си сам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ако не си способен да објасниш и одговориш на моето прашање, ни пет тома не ти се доволни да напишеш.
Понатаму види си сам.
Јас гледам дека си неспособен да прочиташ. Џабе и во пола реченица да ти напишам. Ти ќе си останеш на став дека нешто знаеш. Твојата неспособност да читаш, не ја припишувај на друг.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Јас гледам дека си неспособен да прочиташ. Џабе и во пола реченица да ти напишам. Ти ќе си останеш на став дека нешто знаеш. Твојата неспособност да читаш, не ја припишувај на друг.
Мојата неспособност за читање е само твоја неспособност да објасниш

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Пак некој си маркетинг пробуваш да протнеш како наука. Аман. Ајде тогаш штом така играш, кажи кои научни студии (и од кого) се докажани и за првиот и за вториот случај.
Каков маркетинг??? Тоа е начин на работа во медицината секој ден се третирани илјадници пациенти така заради новите заклучоци(невелам деака е грешно но прашувам како порано било грешно а сега правилно нели 2+2=4)
Првиот беше прост пример затоа што имаме досега сосема противоречиви информации пласирани од разни кругови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Коа ќе идете у КСА, ќе се претставувате како Будисти?

Саудиска Арабија ги прогласи сите атеисти за терористи – 3 до 20 години затвор

Саудиска Арабија со нови, „антитерористички“ закони ги прогласи за терористи сите атеисти, мирни демонстранти и сите што одат да се борат во странство.

Саудиска Арабија воведе нова серија закони, кои ги дефинираат атеистите како терористи, се вели во извештај на Хјуман рајтс воч, пренесува британски Индипендент.

Со низата кралски декрети и сеопфатни нови закони за справување со тероризмот општо, саудискиот крал Абдула ќе ги казнува сите форми на политичко несогласување и протести што „би можеле да му наштетат на јавниот ред“.

Новите закони во голема мера се донесени за борба против растечкиот број Саудијци што патуваат да се борат во граѓанската војна во Сирија, кои претходно се вратија од таму со нова обука и идеи за соборување на монархијата.

За таа цел, кралот Абдула ја издал Кралската уредба 44, според која криминал е и „учеството во непријателствата надвор од кралството“ со затворски казни меѓу три и 20 години, вели Хјуман рајтс воч.

Членот 1 од новите одредби го дефинира тероризмот како „повик за атеистичка мисла во која било форма, или доведување во прашање на основите на исламската религија на кои се базира оваа земја“.

Џо Сторк, заменик-директор на Хјуман рајтс воч за Средниот Исток и Северна Африка, вели: „Саудиските власти никогаш не го толерирале критицизмот кон нивните политики, но овие најнови закони и регулативи го претвораат речиси секој критички израз или независно здружение во терористичко злосторство.“

Организацијата вели дека новите правила за „тероризам“ содржат реторика што обвинителите и судиите веќе ја користат за да ги обвинуваат и да ги осудуваат независните активисти и мирните дисиденти.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Коа ќе идете у КСА, ќе се претставувате како Будисти?
Па не идеме у арабија, досега сум бил 1498, 7 и пол пати. Одсад па надаље и у будуче, не им идам више е па...... у знак на протест. :P

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Терорист еден! :pos:
Ќути бе па ти. Ти најде да збориш. Ти терориста на квадрат. Ем атеиста ем телемита.... ем циониста .... :ROFLMAO: чекај бе маљо... то му доџе као на куб, ха? Куку... че га јадеш стап. :ROFLMAO:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ќути бе па ти. Ти најде да збориш. Ти терориста на квадрат. Ем атеиста ем телемита.... ем циониста .... :ROFLMAO: чекај бе маљо... то му доџе као на куб, ха? Куку... че га јадеш стап. :ROFLMAO:
Една смртна казна за атеизам, три за телемитство, пет за ционизам. Ќе им треба Исус да ме воскреснува после секоја казна. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom