Атеист
Дежурен Шаман
1+3+5=9. Немаш потреба од воскресение, ко мачките имаш 9 животи. Тамам.Една смртна казна за атеизам, три за телемитство, пет за ционизам. Ќе им треба Исус да ме воскреснува после секоја казна.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1+3+5=9. Немаш потреба од воскресение, ко мачките имаш 9 животи. Тамам.Една смртна казна за атеизам, три за телемитство, пет за ционизам. Ќе им треба Исус да ме воскреснува после секоја казна.![]()
Јас сум атеист но верувам во Исус. Зато и сум овдеИмам едно прашање ама не е баш до атеистите.
Зашто има тема за нив во подфорумот религија кога тие воопшто не веруваат во религија?
А чекај нели атеистите ништо не признаваа и во ништо не веруваа, каков атеист си ти ондак, што верува во Исус?Јас сум атеист но верувам во Исус. Зато и сум овде
Исус си беше човек кој крена бунт против римската власт и при тоа бил фатен од римјаните осуден како неприател на рим и распнат. Подоцна од неговиот живот исплеле легенди и митови кои станале религија.А чекај нели атеистите ништо не признаваа и во ништо не веруваа, каков атеист си ти ондак, што верува во Исус?
Агностик=не знае дали постои или непостои бог(ови)А чекај нели атеистите ништо не признаваа и во ништо не веруваа, каков атеист си ти ондак, што верува во Исус?
Значи сакаш да кажеш дека Исус врска нема со религијата туку таа настанала после неговиот живот од митови и легенди?Исус си беше човек кој крена бунт против римската власт и при тоа бил фатен од римјаните осуден како неприател на рим и распнат. Подоцна од неговиот живот исплеле легенди и митови кои станале религија.
Исус си бил верник, си верувал во бог си бил назареец но ни на крај на памет не му било да основа нова религијаЗначи сакаш да кажеш дека Исус врска нема со религијата туку таа настанала после неговиот живот од митови и легенди?
Он не ја основал туку луѓето после неговата смрт ја основале .Исус си бил верник, си верувал во бог си бил назареец но ни на крај на памет не му било да основа нова религија
Ова сериозно или? Иста реченица во различен редослед.Агностик=не знае дали постои или непостои бог(ови)
Атеист= не верува во бог(ови)
Антитеист= верува дека бог(ови) не постојат
И лет3 си ја кажа маката.![]()
Кој наследил основал што и да правел не е битно било поминало сега ние се расправаме за тоаИсус си бил верник, си верувал во бог си бил назареец но ни на крај на памет не му било да основа нова религија
Верувам ека постоел, организирал и повел борба против Римската власт и во таја борба бил заробен и осуден на смрт. Тој што бил по верско убедување нема врскаОва сериозно или? Иста реченица во различен редослед.
Е сега имам друго прашање. Како настанале Атеистите, што ги натерало баш така да размислуваат?[DOUBLEPOST=1396994897][/DOUBLEPOST]
Кој наследил основал што и да правел не е битно било поминало сега ние се расправаме за тоатуку мене друго ме интересираше. Викаш дека си атеист но веруваш во Исус, потоа викаш дека Исус бил верник, значи заклучок ако знаеш дека Исус бил верник, а ти веруваш во него како тогаш си атеист?
Ова сериозно или? Иста реченица во различен редослед.
Па ако верувам во него и верувам во тоа што и тој верувал да.Верувам ека постоел, организирал и повел борба против Римската власт и во таја борба бил заробен и осуден на смрт. Тој што бил по верско убедување нема врска
Ти ако веруваш во Александар Македонски кој бил паган - дали тебе те прави паган?
Добро а црвена јаболка и јаболка црвена различно да не е?Спијам кога дишам и дишам кога спијам исто ли е?
Разликата помеѓу атеист и антитеист е степенот на убедување.
јас сум во феноменална група.Па ако верувам во него и верувам во тоа што и тој верувал да.
Но добро ај ова со Исус да речеме дека некако го решивме туку кажи ми некоја теза за атеизмот т.е како го сврзуваш неверувањето со верувањето во Исус значи не да ми кажуваш за Исус што како туку како ги поврзуваш тие две работи и нели според поделбите на Сталкерот има три вида едните се незаинтересирани, другите не веруваат, а третите веруваат дека не веруваат. Ти во која група ќе се сместиш? Или па можеби си мутација од вторите и третите?