Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
со тоа што друг ќе прати авиони ?
и русија истите правила на игра ги користи, и таа праќа војска, бомбардира, акетира други територии
Не мора никој ништо да праќа. Самиот збор Русија е доволно за да се вразуми нато. Пример со Сирија.
Во поновава историја ја не памтам Русија да била толку активна како америка...

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Пак да се навратиме на оваа тема, Побарај во западниве медиуми колку се известува за масовните проруски протести во источниве градови на Украина.
Ukraine crisis: Pro-Russia protests take place -BBC
Pro-Russia demonstrations break out in Ukraine -AP
Pro-Russia protesters 'tear up Ukrainian flag' in Donetsk -iTV
Pro-Russia demonstrations break out in Ukraine -Daily Mail

Нема што да се препираме, ако ти мислиш дека ВВС не се објективни, тоа си е твое право. Не ги читај. Јас сум сигурен дека има добри руски медиуми.

Сакав само да обрнам внимание дека, да цитираш RT е исто како јас да цитирам од веб-страната на Стејт Департментот.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.058
Украинскиот народ му дојде преку глава од Русија, протестите почнаа со Јевромајдан, со тоа што Јанукович одби да потпише ССА со ЕУ. Украинците долги години се подгазувани од русите, и сега им скурчи, Јанукович од државата изнел 8 милијарди евра. Руси во Украина се 17 посто, ебеш га, ни рамковен не можат да бараат. Меѓутоа, Крим е со руско население, но во територијата на Украина, и навлегувањето на руска војска претставува кршење на територијалниот суверенитет и интегритет на Украина, со што Украина има полно право да се брани.
Сега, ако дојде до војна (дај Бог да не дојде, блиски народи и иста вера сме, ќе ми е многу жал), Русија има повеќе војска и вооружување, но и Украина има многу спремна војска и вооружување, фронтовско боиште заради територијата на Украина би било огромно. Многу жртви, пораз на Украина, но дури тогаш ќе има тешкотии за Русија, тој народ ќе се организира во отпор. Белорусија би помагала на Русија, ама Унијата и западот, НАТО, со сигурност ќе ја помагаат Украина, со финансии, вооружување, логистика и разузнавање. Една ваква војна ќе биде поразителна за Русија, дури и да излезат како победници, финансиски ќе се истоштат, а до израз ќе дојдат многу слабости на нивното вооружување и тактичка неспремност. Русија веќе ја загуби Украина, само не знам колку се свесни за тоа.
Многу те поштувам друже за сликава со типкава у дрес од Челзи,али прочитај уназад 40-45 страни и ке најдеш одговори на болдот (колку украла Тимошенко,Кличко и фашистите дали се за " слобода" или се за да променат окупатор)....
Немој да гледаш толку CNN,BBC,Al Jazeira... ;)

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Една работа е сигурна. На крај најмногу (ќе) страда украинскиот народ. Се останато се матни политички игри.
Ова е театарска војна со ќорици ќе се пукаат. Ќе им го дадат Крим за да оди Јануковиќ. Нема да ме чуди да после дестина години излезе дека имало договор меѓу опозицијата и Путин и Обама.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Разликата помеѓу молдавскиот и романскиот е нешто како црногорскиот хрватскиот босанскиот...

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Дај смирите се не дискутирамо за татари и остало...

НАЈНОВО

• : Ukrajinski parlament pozvao je međunarodne posmatrače da im pomognu u nadgledanju i osiguravanju nuklearnih elektrana. Parlamentarni zastupnik Hrihorij Nemirija prenosi da je Skupština apelovala na potpisnike nuklearnog dogovora iz 1994.godine kojim se Ukrajini garantuje sigurnost. Među njima su SAD, Velika Britanija i Rusija.
  • Ukrajina će mobilisati i rezerviste kako bi osigurala bezbednost i integritet svoje teritorije, saopštio je danas zvaničnik ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti Andrej Parubij.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.058
Што ти проблемот со Хрватска сега?:facepalm:
Точно заради ова мислам дека немаме ниту една поблиска држава на Балканот.
Плукај по Хрватска што никогаш не ти згрешила и е најпријателски народ,
лажи се со orthodox brothers. Само да им даде некој утре на тие orthodox brothers зелено светло,
ќе го осетиш братството и од север и од југ и од исток.
Не сакам да ги напагам Хрватите како народ а ни тебе ,туку сакам да ти кажам дека Фрањо е исто г... со Oлег Тјахнибок лидерот на "Свобода".
На Македонците ни Анте Први (41-45) ни Анте Втори (91-95) не ни направиле ништо лошо,туку напротив усташите со ВМРО (не партијава на власт) го извршиле атенатаот на српскиот крал Петар во Марсеј 1914 год. И затоа ги подржувам од национален и патриотски аспект ,aма сепак наци си е наци . За "ortodox brothers " нај прост пример се првата и втората балканска војна,каде го покажале "братството" на дело во Букурешт 1913.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во поновава историја ја не памтам Русија да била толку активна како америка...
можеби зато што не е активна како Америка
Русија е регионална сила, надвор од нејзините граници нема влијанија, Америка е присутна и планетарно и галатички. Марс - ќе го населат Американци, Америка му е во интерес и Ирак и Авганиистан и Тајван и Косово и Либија и Јужна кореја..... сегде може да ја пружи раката и достигне. Русија се обидува да ја сочува најблиската своја околина некако под свое влијание. И самиот ти си сведок на западната надмоќ, колата ја продаваш или купуваш во евра не во рубљи, дома немаш руски компјутер или руски ТВ, руски мобилен.... то е речиси се плод на западната цивилизација, метро квадратно каде живееш го вреднуваш во евра а не во рубљи. Тие се знаците на надмоќта на економии и политики, со 1000 рубљи - само во русија можеш да си поминеш со 1000 долари и во русија и во кина и во авганистан и во америка.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom