Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка си, тебе од увек сум можел да те купам со се партали ;) и ниту ме вратиле на курс и не сум гледал ѕидови од болница, него веќе одамна имам договор на неопределено време :icon_mrgr:
Ти си во Германија со бугарски пасош пошо без работа не можеш да извадиш виза, друга варијанта е да си мажена за некој старец на кој му е потребна смена на пелени:pos:
Not cool,bro.

За жал, сите источноевропејци се во исти кош.
изгледа некои - дали бугари или романци го преувеличија она што е напишаното
оти, откако ќе се изгледа видеото за работата во тамошната кланица - заклучокот е друг, не им е така лошо - смештајот им е горе-долу ок, со оглед на тоа што се НКВ работници, најмени за тешка физичка работа , плус од онаму од каде што дошле тие можат само да сонуваат за плата од 7-8 евра на час, и трето доколку толку не чинело ќе си заминеле, а не таму се 7 години и планираат уште да останат (од видеото) на сајтов
http://www.dw.de/начало/s-10257

Пријатели пробаа со сендвичара ви Бисер. Од ден бр.1 им се наличи еден цајкан од најблиската станица кој потоа доаѓаше со еден или дваца колеги на гага јадење. Едноставно доаѓаат , порачуваат, јадат и си одат без да платат. Така 2-3 месеца континуирано ако не секој ден , секој втори и на пријателов му пукна филмот и последниот пат им ја дал сметката. Зачудено го погледнале ама си платиле. Два дена потоа “некој“ им провалува, стаклата во дуќанот им ги искршија, на тостерот кабелот пресечен на фритезата мрежата пресечена. На увидот им дошол истиот цајкан и им рекол изгледа на погрешни луѓе сте им наплатиле хехее. Сторителите “непознати“ никад не ги најдоа а пријателиве кренаа раце и затворија.
Пред некое време гледам на исто место сега има млечен ресторан и кога внатре работи моја школска. Баш ја прашав дали имаат посетители гагаџии од станицата ми потврди нормално па тие не чуваат од рекетари и ми намигна.:facepalm:

Пријатели пробаа со сендвичара ви Бисер. Од ден бр.1 им се наличи еден цајкан од најблиската станица кој потоа доаѓаше со еден или дваца колеги на гага јадење. Едноставно доаѓаат , порачуваат, јадат и си одат без да платат. Така 2-3 месеца континуирано ако не секој ден , секој втори и на пријателов му пукна филмот и последниот пат им ја дал сметката. Зачудено го погледнале ама си платиле. Два дена потоа “некој“ им провалува, стаклата во дуќанот им ги искршија, на тостерот кабелот пресечен на фритезата мрежата пресечена. На увидот им дошол истиот цајкан и им рекол изгледа на погрешни луѓе сте им наплатиле хехее. Сторителите “непознати“ никад не ги најдоа а пријателиве кренаа раце и затворија.
Пред некое време гледам на исто место сега има млечен ресторан и кога внатре работи моја школска. Баш ја прашав дали имаат посетители гагаџии од станицата ми потврди нормално па тие не чуваат од рекетари и ми намигна.:facepalm:
Нека ги пријави во внатрешна контрола!
Додека им се ќути на такви говеда тие ќе се изживуваат, во спротивно ке ја свиткаат опашката како џукели кои што и се.[DOUBLEPOST=1393755831][/DOUBLEPOST]BTW, што мислите каде има повеќе криминал во Скопје или Лондон?

Последно уредено:
Ахам да сигурно :tapp:
Што мислиш зошто идат 2-3 во група а не сам? За да си го “чуваат“ грбот.

Нека ги пријави во внатрешна контрола!
Додека им се ќути на такви говеда тие ќе се изживуваат, во спротивно ке ја свиткаат опашката како џукели кои што и се.[DOUBLEPOST=1393755831][/DOUBLEPOST]BTW, што мислите каде има повеќе криминал во Скопје или Лондон?
Скопје.

Со Англискиов како професор, имам некако шанса да му ја скубнам од вукојебинава?

е зашто го избриша делот каде пишува која професија ја имаш? :pos:
Ти кажав курва сум нема што мојата професија да ја ставам. Тоа е личен податок бугару. Туку бугарскиов пасош го виде? :pos:

Браво леандра, ти си права и чиста македонка!
Без бугарски пасош! wow какво достигнување[DOUBLEPOST=1393760509][/DOUBLEPOST]Хм кога ќе подразмислам има бајаги велешани во Немачка нели?
http://dnevnik.mk/?ItemID=49D648495029F54C86D8C5AFBCCC0224
Дали си ти член на експат заедницата велешка во Немачка?
Правиш увоз-извоз ама на што?

Последно уредено:
Ај сеа досаден си веќе со глупостиве, не ти личи на годините.

Што се збори низ Велешката чаршија - што работат велешаните во Немачка?

Имам запознато таков, не лично ама ќе ви опишам една случка.
Лицето е во години, пензионер во Австралија со 900Е пензија, и на 2-3 години доаѓа во Македонија. Последниот пат кога дојде, затекнав како се расправа со своите роднини за тоа зошто не бил дел од наследството (во случај да имал дел тоа би било нива од неколку декари). Роднините тука го знаат и не го фермаат, а јас прашувам една од нив колку пензија зема, колку пари била една таква нива и се фаќам за глава. За нива од 300-400Е тој прави такво непријателство мислиш нож до коска е. Едноставно овие луѓе немаат допир со реалноста

Не му е него до нивата до односот на роднините му е. Гајле му е него за земјиштето ама го боли тоа што некој пробува да го краде и негира само ради тоа што отишол на страна и си го средил животот

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom