- Член од
- 21 ноември 2012
- Мислења
- 162
- Поени од реакции
- 33
во контекст на муабетот еве еден пост на извесен си Скорпион_МКД.
Секоја му чест.
Scorpion_MKD напиша: ↑
Тема.... Печалбарски леб. Ќе кажам само Хм... кој го нема јадено да не тропа и крај. Тоа е леб со 2 кори. Имаш пари немаш живот оделен си од фамилијиата те лупа психа и си викаш ма у кур и ова не иде сакам дома сакам у МКД, Немаш пари се нервираш дома си викаш ах да ми е да фатам Авганистан, Америка Австралија и кога ке избегаш си викаш абе овде не било како што се збори помеѓу луѓето не знам плата работа се заработувало не е се така розово како што мислите мене ми кажа братучед ми па тетка ми па на татко ми чичо му рекла казала тоа се тие 2 кори на тој леб. Точно е тоа дека нас државата ни е срање у боја и дека работиме како коњи за 200 евра ама поубаво од дома нема и крај. Единствен проблем за нас младите е стамбеното прашање за да го решиш ти треба да идеш на печалба ако сакаш после ете каков таков да имаш некој живот у МКД може ке немаш многу ама ја сум оптимист и мислиам дека времево мора да се смени да тргне работава на подобро. Тоа што пишувате 5000 евра плата у Италија мало морген.... да можеби а кај е тука кирија, храна, струја, вода греење и не знам што па замисли да донесеш и фамилија таму на врат да ги земеш у туѓина ке цркнете за леб. Туѓината кај и да си е робство затвор нека каже некој од печалбарите дека не е така, или вие мислите дека ве чека канцелаија ке бидете правници инжинери доктори.... смешно
ако немате некој стручна подготовка или по нашки занат, Ѕидар, Електичар, Водоинсталатер, Механичар не ви гине лопата и мешалка за бетон може и некоја перална или ке косите доворови и чистите по куќи ама ако и тоа е работа ке бидете платени ама ке сте робови и ке сонувате за денот кога ке соберете пари за еден стан или куќа што ке биде ваша сопственост каде вие ке бидете без мама тато баба и дедо сите на куп и ке си кажете самите на себе епа доста е ај у курац туѓино си идам ја на своето огниште и на корените. Е уште ова дали вие мислите дека така лесно се иде за Америка Канада, Австралија па и фамилија ке понесеш со себе со 2000 евра стиснати у џеб ова не ви се 70 тите години кога тие држави ти даваа помош ти наоѓаа работа ти пружаа здравство и не знам што, умре и тоа зарем не слушате не гледате дека САД се бори со рецесија уште од 2008 ма година Европа е у
до гуша и вие ке мигрирате ке ви најдат работа ке ве вдомат ке заработувате по 5000 евра нема грешка. Уствари може да се ве прифати Русија зашто планира да го населува Сибир па сите заедно под мотото сите на Сибир ке побегнеме и ке се заработиме пари. Размислете добро пред да се пдлучите на таков чекор а посебно кеш пари у џеб за првите 3 месеци и загарантирано работно место ама ви кажав занат а не магистри и доктори зашто и на нив им е преку кур и не знаат што да им прават од таквите учи сине факултет да станеш доктор најголема глупост ај сите ке станеме доктори или ке работиме у канцеларија
Мој совет ако имате КОХОНЕС аплицирајте за Авганистан дојдете голтајте прашина горете на 50 степени стискајте заби кога ке паѓаат гранати идете на капење во смрдливи тушеви во кој најмалку 100 луѓе пред вас издркале спијте по шатори стуткани еден до друг со просечен простор од 4метри квадратни и после пишувајте постови за Печалбарски леб а не од тоа што сте слушнале од братучед тетка и не знам кој.
Секоја му чест.
Scorpion_MKD напиша: ↑
Тема.... Печалбарски леб. Ќе кажам само Хм... кој го нема јадено да не тропа и крај. Тоа е леб со 2 кори. Имаш пари немаш живот оделен си од фамилијиата те лупа психа и си викаш ма у кур и ова не иде сакам дома сакам у МКД, Немаш пари се нервираш дома си викаш ах да ми е да фатам Авганистан, Америка Австралија и кога ке избегаш си викаш абе овде не било како што се збори помеѓу луѓето не знам плата работа се заработувало не е се така розово како што мислите мене ми кажа братучед ми па тетка ми па на татко ми чичо му рекла казала тоа се тие 2 кори на тој леб. Точно е тоа дека нас државата ни е срање у боја и дека работиме како коњи за 200 евра ама поубаво од дома нема и крај. Единствен проблем за нас младите е стамбеното прашање за да го решиш ти треба да идеш на печалба ако сакаш после ете каков таков да имаш некој живот у МКД може ке немаш многу ама ја сум оптимист и мислиам дека времево мора да се смени да тргне работава на подобро. Тоа што пишувате 5000 евра плата у Италија мало морген.... да можеби а кај е тука кирија, храна, струја, вода греење и не знам што па замисли да донесеш и фамилија таму на врат да ги земеш у туѓина ке цркнете за леб. Туѓината кај и да си е робство затвор нека каже некој од печалбарите дека не е така, или вие мислите дека ве чека канцелаија ке бидете правници инжинери доктори.... смешно