Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Значи испаѓа дека Давидс е подобар :icon_mrgr:

"Готово, готово, ја прекинуваме седницата!!!" - Стојан Андов

Како се сврте муабетов од тоа кој е покомплетен до кој е подобар,тоа е чудо едно.За мене Давидс е играч кој во дефанзива е подобар за нијанса од Видал,поготово што има играно против појаки играчи во Серија А.Али исто така сметам дека е и доста поограничен во играчките квалитети од Видал.Точно е дека Липи и Конте имаат различни тактики и Давидс играше стриктно дефанзивно,али дека ако му се дадеше таа слобода ќе играл исто добро во напад како Видал е голем прашалник.Муабетов ме потсеќа на оној во Серија А каде некои тврдеа дека,ако Роси не бил цело време повреден,ќе бил подобар од Тевез и ќе играл во Барселона или Реал.Дискусија сведена на шта би било-кад би било.Работи што никад нема да ги дознаеме.
Е сеа за лигиве.Точно дека Давидс играше во далеку појака Серија А од оваа,али сепак глупо е да се каже дека овие игри на Видал се резултат на слабава лига,поготово што Артуро игра подеднакво добро и во ЛШ и за Чиле.

Таа генерација на Липи по мене беше доста посилна од оваа на Конте(зборам како целина,т.е тим),плус играа во поизрамнета лига,со јаки Милан,Интер,Рома,Лацио,Парма..али ако веќе се прават глупиве споредби,не може да се каже дека заради посилната лига сите играчи од таа генерација на Липи се подобри од овие.
Гледано како индивидуалци во овој тим на Конте има неколку играчи што се на исто и ниво,некои дури и подобри од тие на Липи.Значи пак не викам дека Видал е подобар од Давидс,по мене моментално се на исто ниво,со тоа што Видал има 26 години и допрва го чека врвот на кариерата.Али далеку е од реалноста муабетот дека треба да јаде симит од фурна Чаир,за да го стигне Давидс.

Според Sky:

Buffon

Caceres--Bonucci--Ogbonna

Isla--Vidal--Marchisio--Pogba--Peluso

Osvaldo--Giovinco

Според Sky:

Buffon

Caceres--Bonucci--Ogbonna

Isla--Vidal--Marchisio--Pogba--Peluso

Osvaldo--Giovinco
Конечно Пирло на клупа, Маркизио во игра. Некои од вас можи да ми судат ама со Маркизио тимот е поагресивен, побрзо циркулира топката и поќе напаѓаме, додека не играше пирло дававме по 3-4 гола кога Маркизио играше на негово место или како ДМ.

Едвај чекам да почнеме, цел ден чекам у пм.. Најубаво ќе беше како претнодната во 7 да се играше :LOL:

Il Trabzonspor non vince in casa da 5 gare contro squadre di Serie A. L’ultima volta 1-0 sull’Inter, in Coppa UEFA ‘82/83

Трабзон ти тепале Интер 82ра:ROFLMAO: последна победа против ит. екипа,damn.

Исла убава шанса, ама среќа немаше. Ја потфати голманот и статива.....

Il Trabzonspor non vince in casa da 5 gare contro squadre di Serie A. L’ultima volta 1-0 sull’Inter, in Coppa UEFA ‘82/83

Трабзон ти тепале Интер 82ра:ROFLMAO: последна победа против ит. екипа,damn.
Го тепаа интер и пред 3\4 години на џузепе меаца во групната фаза лш.

Интересно ... Ние го постигнуваме првиот гол од овие натпревари што од 9 почнуваат ...

Ги наполнија, ама само 1 се брои. Ги стиснаа, штета што 2-та гола беа офсајд.

Го тепаа интер и пред 3\4 години на џузепе меаца во групната фаза лш.

Се мисли за домашен терен,а за ова не ми текнува.

Заклучок,Интер им се пациенти на Трабзонспор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom