Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Мојсеј го видел Отецот Небесен.
Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.

Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.
Но во Излез се вели и ова, богот на евреите зборува кон Мојсеј:
Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види.

[DOUBLEPOST=1393449642][/DOUBLEPOST]
Тоа се однесуваше строго за членот на кој му ги упатив зборовите.
Но прашањето ми беше што мислиш ти(исламот) дали добар христијанин, будист...може да отиде во рајот или е само за оние кои што правилно живеат според куранот?

Кажи ми од кој стих, која глава, кое евангелие е цитатов:
зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........[DOUBLEPOST=1393519484][/DOUBLEPOST]
Добро.
Сега дали може да се каже дека никој не го видел?
според она што го пишува во библијата да

зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........
А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.

П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?

зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел........... според она што го пишува во библијата да

Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?

П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?

Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!

А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.

а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?
:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........[DOUBLEPOST=1393520060][/DOUBLEPOST]
Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?

Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?
големо ПИ ЕС......................што имате вие со христијанство??

според она што го пишува во библијата да
Да. Цитатот за Мојсеј кога го видел Бог е од Библијата.

Многу ми е интересно кога вехабиите се праат на удрени и стварно би сакал да имам време да се зафркавам со вас. Супер сте и sweet.
Сепак, некој со вас да седне и да ламентира околу значењето на изразот лицето божјо и како тоа (и зошто) никој не го видел, тоа е навистина изгубено време кое може да се искористи за многу други корисни нешта.

:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........
Те познавам по други ситни детали кои несвесно те издаваат дека си муслиман, и дека никогаш не си бил христијанин, детали кои се присутни и кај останатите муслимани. Не сум јас наивен, а ретко кој и да е овде на форумов.
Можам само да ви кажам дека многу бедно и патетично делува тоа од страна гледано. Пропаганда на ниво на 5-то одделенци....јас сум христијанин, ама сватив исламот е супер....Ај важи!

а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?
:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........[DOUBLEPOST=1393520060][/DOUBLEPOST]
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?
Exactly....Zatoa i ne veruvame vo nego!

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom