Прашања за Исламот III

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Мојсеј го видел Отецот Небесен.
Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во Второзконие (4:12,15) стои: “(12) Господ ви зборуваше вам од средината на огнот; вие го чувте гласот на зборовите, но не видовте образ, а само глас. (15)…Во оној ден кога Господ,вашиот Бог,ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик…”.
Но во Излез се вели и ова, богот на евреите зборува кон Мојсеј:
Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
[DOUBLEPOST=1393449642][/DOUBLEPOST]
Тоа се однесуваше строго за членот на кој му ги упатив зборовите.
Но прашањето ми беше што мислиш ти(исламот) дали добар христијанин, будист...може да отиде во рајот или е само за оние кои што правилно живеат според куранот?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Кажи ми од кој стих, која глава, кое евангелие е цитатов:
зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........[DOUBLEPOST=1393519484][/DOUBLEPOST]
Добро.
Сега дали може да се каже дека никој не го видел?
според она што го пишува во библијата да

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел...........
А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.

П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
зборам за цитатот каде Исус вика Бога никој никогаш не го видел........... според она што го пишува во библијата да
Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?

П.С. Зошто лажеш дека си или дека си бил христијанин? Мислиш дека лажењето немуслимани ќе ти биде простено? Така ве учат во џамиите?
Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
А јас ти цитирав каде вели дека тој и Бог се едно.

а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?
:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........[DOUBLEPOST=1393520060][/DOUBLEPOST]
Ok . Razbravme deka Isus ne go videl bog. Dali vasiot prorok go videl Alah?

Propovednik mu e na talibanecot ....ama ovoj losi skripti mu praka!
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?
големо ПИ ЕС......................што имате вие со христијанство??

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
според она што го пишува во библијата да
Да. Цитатот за Мојсеј кога го видел Бог е од Библијата.

Многу ми е интересно кога вехабиите се праат на удрени и стварно би сакал да имам време да се зафркавам со вас. Супер сте и sweet.
Сепак, некој со вас да седне и да ламентира околу значењето на изразот лицето божјо и како тоа (и зошто) никој не го видел, тоа е навистина изгубено време кое може да се искористи за многу други корисни нешта.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........
Те познавам по други ситни детали кои несвесно те издаваат дека си муслиман, и дека никогаш не си бил христијанин, детали кои се присутни и кај останатите муслимани. Не сум јас наивен, а ретко кој и да е овде на форумов.
Можам само да ви кажам дека многу бедно и патетично делува тоа од страна гледано. Пропаганда на ниво на 5-то одделенци....јас сум христијанин, ама сватив исламот е супер....Ај важи!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
а јас каде вика дека никој никпогаш не го видел..........и?
:facepalm: во џамија имам влезено еднаш и немаше никој така да незнам на што учат, јас кажав го сакам исламот од куранот а не исламот во џамиите.........[DOUBLEPOST=1393520060][/DOUBLEPOST]
Бога НИКОЈ никогаш не го видел. ду ју андерстенд?
Exactly....Zatoa i ne veruvame vo nego!

Kajgana Shop

На врв Bottom